פרוייקט הויוריומים הגדול - ויוריום מס' 2 עיצוב והקמה

טוב חברים,
הפרוייקט הגדול שלי תופס תאוצה ולאחר 10 ימים של עבודה על הרקע ( השלד של המערכת כבר היה בנוי לפני - כלומר ה FALSE BOTTOM )
ויוריום מס' 2 עובד ובהרצה.
מכיוון שהפרוייקט הזה רק ברבע מהדרך והולכים להתווסף עוד ויוריומים הוספתי בקר מאווררים בעל מסך מגע השולט על 5 מאווררים ובעל 5 חיישני טמפרטורה נפרדים. מעבר לכך שהמוצר הנ"ל שימושי ונוח ביותר הוא גם מאוד מושך ונעים לעין.
נמעיט במילים והנה התמונות

עומר האוזר
IMG_2973.JPGIMG_2971.JPGIMG_2970.JPGIMG_2969.JPGIMG_2968.JPGIMG_2966.JPGIMG_2965.JPGIMG_2964.JPGIMG_2963.JPGIMG_2962.JPG
יפה עומר, הצבע של הרקע יצא מעולה!
למדת איזה טכניקה לצביעה ?

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

עומר, אני כבר לא יודע למה לצפות.
אחרי כל מה שראיתי אצלך אתה ממשיך להפתיע כל פעם מחדש.
פשוט חוויה ענקית לראות את הדברים שאתה בונה עם תשומת לב קפדית כזו לכל פרט.

אני רואה שהתחלת להתנסות בבנייה של בסיסים ולא רק קירות. מדהים!!!
תודה רבה בן,
על טכניקות של צביעה ( dry painting, color washing וכו')התחלתי לקרוא כבר לפני 3 שנים בערך כשיצרתי את הרקע הראשון שלי ובמשך הזמן על ידי תרגול, ניסוי וטעיה שיפרתי את התוצאה הסופית.
יש לי עוד להיכן להתפתח ולהשתפר, אבל זה יבוא עם הזמן.

תודה רבה דניאל, קווה שאוכל להמשיך ולהפתיע. :wink:
פשוט מרשים - אין לי יותר מקשים :wink:

מה ההבדל בפונקציונליות של שני הויוריומים?
העיצוב נראה שונה, אבל אני לא מצליח להבחין בהבדלים בסביבה שהם אמורים לספק.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
תודה רבה מייקי,
הדגש בויוריומים במידות קטנות הוא הגדלת שטח הפנים כמה שיותר.
כמו כן שמירה על רמת לחות גבוהה ויצירת מקומות מסתור רבים ככל האפשר.
שני הויוריומים אמנם בעלי עיצוב שונה אך באים לשרת את אותה המטרה וליצור תנאים יחסית זהים.
בויוריום האחרון החלטתי ליצור סוג של מפל שונה אשר יוצר מספר בריכות קטנות בצורת טראסות קטנות ששם חלק מהצפרדעים אוהבות לבלות.
בנוסף, בחירת גווני הרקע הותאמה ליצור ניגוד חזק צבעי הצפרדע, העתידה לאכלס את הויוריום, לבין סביבת המחיה שלה ובעצם לגרום להבלטה של צבעיה והעצמת חווית הצפיה בה ( תמונות יגיעו ברגע האיכלוס ).
פרויקט נהדר והעיצובים נפלאים.

כמה שאלות טכניות ברשותך:

א. איך אתה מדביק את הלוחות זה לזה לפני שאתה ניגש לגלף? האם בסיליקון או האם בחומר אחר?
ב. האם אתה אוטם מפני לחות את הרקע המגולף לפני הצביעה, או שקודם כול אתה צובע את הרקע ואחר כך אוטם אותו?
ג. בחירת הצמחים מעניינת אותי. אני מניח שכלל האצבע הראשון הוא הגודל שלהם, אבל האם אתה בוחר אותם גם לפי יופי, פרקטיות או התאמה כלשהי שנעלמת מעיניי?

(אנא ציין לגבי כל ויוריום באילו צמחים השתמשת).

תודה :wink:
תודה רבה לך themic
אני מצרף לך קטעי הודעות שלי מפורומים אחרים שעניתי לחברים על שאלות שאתה שואל גם כן.
"מבחינת הצמחייה הצמחייה בויוריום הנ"ל שונה כמעט כולה מהצמחיה בויוריום הקודם פרט לקריפטנטוס ( הצמח הורדרד ) שאותו, אין מה לעשות אני מאוד אוהב, והמבחר שלהם בארץ מאוד מאוד מצומצם לצערי.
בויוריום הקודם השתמשתי ב - ficus pumila משני מינים ( בצד ימין למעלה ובצד שמאל באמצע )
מבחינת הברומליות הן חובה כמעט בכל ויוריום (תלוי בסוג הצפרדע ). גם יפות וגם משמשות כאתרי הטלה לחלק מהצפרדעים.
בויוריום הנ"ל השתמשתי בסוג של פפרומיה בצד שמאל למעלה( בצורץ שרך ) ובקיסוס החורש בצד ימין.
בנוסף, גם הצמחיה על הקרקע שונה לגמרי בויוריום הראשון. הפעם השתמשתי בשטיח של טחב חי משולב עם "דמעות תינוק" אם אני לא טועה שמו בלועזית הוא SOLEIROLII לעומת הריצ'ייה וההמיאנטוס בויוריום הראשון.
אני חושב שדי גיוונתי בצמחיה
הדרצנה ( הלאקי במבוק ) משמש כגורם נוסף להגדלת שטח הפנים ואפשרויות הטיפוס של הצפרדעים שזו אחת המטרות העיקריות בעיצוב ויוריומים כאלו קטנים"

"החומר של הרקע עשוי לוחות בידוד של פוליאורתן דחוס ( ברמה שמתאימה לצרכים שלי. ישנן רמות שונות של דחיסות ) ומגיע בלוחות בגודל של 1מטר על 1.2 מטר בעוביים שונים : 2 ס"מ, 3ס"מ ו 4ס"מ אני משתמש בכולם מחיר לוח כזה הוא בסביבות ה 30 ש"ח שלרקע בגודל הנ"ל 30על 45 אני משתמש בסופו של תהליך בלוח אחד שלם ( במידה והכל הלך חלק ). לאחר שמסימים את העיצוב הכללי של הרקע מצפים אותו בצמנט דו רכיבי גמיש. אני משתמש בסיקה טופ 107 ( SIKA TOP 107 ) ומצפה את הרקע ב 4 שכבות בעלי צמיגות/סמיכות שונה ליצירת רקע עמיד מאוד.
אני בוחר בשיטה הזאת כי הרקע נשאר באותו המצב לתמיד ולא יתפורר או יאבד מנפחו כמו שקורה בשיטות אחרות.
כמובן לא לשכוח לבצע תהליך אשפרה לפחות 3-4 ימים יש רקעים שיצריכו תהליך אשפרה של שבוע ואף יותר אבל זה כבר תלויי בעובי הסופי של כל שכבות הבד"ר שהשתמשת ( רקעים גדולים שיצרתי בעבר עברו אשפרה של שבוע )."
אין מה לומר...
פשוט מדהים...

איזה מן צפרדעי חץ אתה מתכנן לכל אחד מהויוריומים? (או שזאת הפתעה?)
מחכה לויוריום מס' 3....
:)

זיו
כרגיל אין לי מילים, אלה להצדיע לך! אתה אשש!!

שליבה.!
תודה רבה לכם שגיא וחנן. אני שמח לראות שהעבודה שלי מצאה חן בעינכם. 😎