למסירה- זחלי שעווה

במטרה לקדם את נושא הגידול של המזון החי המעולה הזה- החלטתי לחלק קופסאות עם זחלים ומצע גידול לכל מי שמעוניין.
המטרה היא לנסות ולעודד כמה שיותר מגדלים לגדל את הזחלים הללו, לנסות להאכיל בהם, ולראות ש"השד הוא לא כזה נורא" כמו שתמיד חושבים בהקשר של זחלי שעווה.
יש הרבה מיתוסים מסביב לגידול שלהם (קשה לגדל, העשים בורחים, החיות מתמכרות אליהם, הזחלים שמנים מידי וכו') ולכן אני רוצה שתתנסו בעצמכם בגידול שלהם.
זהו מזון חי מעולה שאפשר למצוא כמעט בכל חנות חיות בחו"ל, וחבל שבארץ מתבססים לרוב על זחלי קמח להאכלה.
בתור אחד שמגדל בעלי חיים הרבה שנים, וזה העיסוק העיקרי שלי, אני פועל על כמה קווים מנחים שאחד החשובים בהם הוא גיוון בתזונה. אחרי המון ניסיונות של גידול מזונות חיים מכל מיני סוגים, זחלי השעווה הם כאלו שנשארו קבועים אצלי כבר הרבה זמן.
אני האכלתי באופן אישי בזחלים האלה זוחלים (בעיקר שממיות מנומרות ופלסומות), דו חיים, ציפורי שיר, עופות קרקע, דגים ויונקים קטנים (שוגרים ונמנמנים בעיקר).
הייתי מעוניין שכמה שיותר אנשים יגדלו אותם גם מהסיבה שבחורף הריבוי שלהם נפסק כמעט לחלוטין, וכשמתחיל להתחמם קשה מאוד למצוא גרעין רבייה שלהם (איזה כוורן יסכים להודות שיש לו זחלים בכוורות ובדבש?).
כאשר יותר מגדלים יתחילו לגדל אותם, העניין הזה יהיה הרבה יותר פשוט.

את הקופסאות (אחת למגדל) ניתן לקבל בחנות "איגואנה" (BAGIRA הוא הבעלים) בזכרון יעקב. כדאי מאוד ליצור איתי קשר בהודעה פרטית ולבדוק שבאמת עוד נשארו לפני שמגיעים.
בכל שאלה בנושא הזה אתם מוזמנים לפנות אליי בהודעה פרטית.
שיהיה בהצלחה!
אריאל

תמונות של הזחלים שלי: DSCF3096.JPG DSCF3099.JPG
רעיון מעולה, אחלה יוזמה.

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

תודה בן.
אני באמת מקווה שיהיה ביקוש.
אמנם הם לא כל כך פשוטים לגידול כמו זחלי קמח, אבל בסופו של דבר גם לא מדובר בפיצוח האטום. הכי חשוב- לדעתי גידול שלהם שווה כל השקעה.
נותנים לכם- לא תיקחו?! :D