לא הבנתי משהו

שלום,
אני הסתקלתי בכל מיני פורומים בסנייקס ולא הבנתי מזה אומר הטרו ל, משהו יכול להסביר לי מזה בבקשה?
תודה מראש :)
למה אתה מתכוון ? למופע בנחשים מסויימים ?
באיזה מהפורומיים קראת את זה.
בהנחה שקראת את המידע בפורום גנטיקה השאלה צריכה להופיע שם , ולא בפורום שלכם.
gandalf
ראיתי את זה בלוח מכירות ובפורום כרכני תירס....
ותודה אני יחפש את התשובה לשלה שלי בפורום גנטיקה.. :D
שלום
בקשר לשאלתך כשאתה רואה הטרו לתכונות מסויימות
זה אומר שהנחש לא חשוב באיזה מופע הוא הטרו, זה
נשא לתכונות מסויימות תכונות מוסתרות
דוגמא אם זיווגת נחש במופע נורמל עם נחש במופע אלבינו
הצאצאים יהיו כולם במופע נורמל הטרו לאלבינו
תודה,
אם הבנתי נכון למשל אם אני מזווג אלבינו עם מוטלי זה יצא אלבינו הטרו למוטלי או ההפך?
:D
אנסה להסביר בשפה פשוטה,
הטרו זה קיצור של הטרוזיגוט.
נחש שהוא הטרו לתכונה מסויימת, המשמעות היא שהוא נשא של אותה תכונה, למרות שלא רואים עליו את זה.
למשל: נחש שהוא נורמל והטרו לאלבינו, בעצם נראה כמו נחש רגיל (נורמל), אבל נושא בגופו את הגן שיוצר את מראה האלבינו. אם מזווגים נחש שהוא אלבינו עם נחש שהוא נורמל, כל הצאצאים יהיו הטרו לאלבינו, אך אם מזווגים נחש שהוא אלבינו עם נחש שהוא הטרו לאלבינו, חלק מהצאצאים (כמחצית) יהיו אלבינו והשאר יהיו הטרו לאלבינו.

לגבי השאלה הראשונה, אלבינו היא תכונה שמושפעת מגן אחד ומוטלי היא תכונה שמושפעת מגן אחר ועל כן, זיווג של השניים יתן צאצאים שייראו נורמל ויהיו הטרו (נשאים) לשתי התכונות.

לגבי השאלה השניה, כאשר אומרים שהנחש הוא הטרו לתכונה מסויימת, הכוונה היא שהוא נשא של התכונה בוודאות. כלומר, ב- 100%. עם זאת, ישנם מצבים שישנה סבירות סטטיסטית מסויימת שהנחש הוא נשא לתכונה מסויימת, אך אין ודאות לכך.
אומרים 66% הטרו לאלבינו, כאשר לנחש יצאו אחים שהם אלבינו.
אומרים 50% הטרו לאלבינו, כאשר אחש ההורים הוא הטרו לאלבינו והאחר אינו אלבינו ואינו הטרו לאלבינו.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il