שאלה בנושא אקריות

אהלן לכולם!

רציתי לשאול , טרף שלא נאכל ואינו חי אסור שישאר בטרריום מעל 24 שעות ובכלל כי הנושא יכול לגרום לקרדיות...

מה זה אקרית(אני מבין שזה סוג של טפיל/חיידק...) ,איך זה נראה ואיך אני מזהה אותה?? , אם אני גם לא טועה נאמר שמקבלים את זה דרך זבוב שמטיל את הביצים שלו או משהו כזה ,אין לי זבובים בבית 🙄 ..

ונניח ויש בטרריום אקרית או אקריות ואני לא שם לב איך זה משפיע על הטרנטולה ישירות עד נניח החלפת המצע כולו בתקופה המומלצת(במיוחד אצל T קטנות למה לא רואים את ההפרשות כמעט!)?
*מגדל בכיף*

Lasiodora parahybana -פאגוציט
Brachypelma smithi -הליקובקטר

מת על הפורום!!!!
דבר ראשון, קרדיות לא יכולות לגרום נזק לפרוקי רגליים(עקרבים, טרנטולות ועוד..), אבל זה סתם מציק לחייה שיש עליה קרדיות, וכמובן שעדיף שלא יהיו. הן בצבע לבן וקשה מאוד להבחין בהן.
הקרדיות יכולות לנבוע כשהטרריום לא נקי, ז''א שמשאירים טרף חי בטרריום ושוכחים לבדוק אם החייה אכלה או לא, ואז זה מה שגורם להן לבוא בדר''כ.
לא יודע אם הן(הקרדיות) באות אחרי 24 שעות, אבל משהו בסגנון, לא יודע בדיוק.
אקריות, לא שמעתי שהן באות מזבובים, אבל בכל אופן, הטפיל הזה בגודל מ''מ ומשהו, פחות קשה להבחין בו-יותר קל מלהבחין בקרדיות.
לא שמעתי אקריות בנוגע לגידול פרוקי רגליים, אבל אני יודע שזה טפיל שמשריץ על עלה של צמח והוא נחשב מזיק.
האקריות יכולות להיות בצבע אדום כתום כזה לדעתי וראיתי גם כאלה צהובים(בספר גננות של אבא שלי 😛 ).

אני לא יודע אם זה יכול לגרום לנזק משמעותי, ברור שעדיף שלא יהיה דבר כזה בטרריון ותמיד כדאי לשמור על נקיון בלי קשר, כל טפיל כדאי להרחיק.
אולי מישהו אחר יידע אם זה כן מזיק או לא, אבל אני אישית לא שמעתי על זה בתחום הפרוקי רגליים...

אמרתי את שלי, בהצלחה :)
tnxxxxx הבנתי !, באופן לא מעורער חייבים לשמור על הניקיון כמובן ולוודא שהטרף אכן נטרף 😛
ובגדול האקריות/קרדיות הנזק הכי גדול שלהם זו רק הצקה ואי נעימות (יכול להיות סטרס??)....

ונניח ברגע שהן ישנן בטרריום הם יושבות על הטרנטולה הוא מה? ❓
ואם כן אז ניתן להוריד אותן איכשהו?? ❓
*מגדל בכיף*

Lasiodora parahybana -פאגוציט
Brachypelma smithi -הליקובקטר

מת על הפורום!!!!
רוב הדברים שBARXLARG אמר נכונים חוץ מיזה שקרדיות לא יכולות לפגוע בפרוקי רגליים. כרגע אני מנסה להציל טרנטולה מהאוסף שלי שהיה עליה כמו של קרדיות ולא שמתי לב .

וכן הטיפול נגד קרדיות הוא העברת הטרנטולה לכלי עם מצע של נייר סופג לח . ועם מקל אוזניים עם קצת ווזלין אתה שם במקום שיש בו הרבה קרדיות .

וחשוב לציין שלא להאכיל טרנטולה עם קרדיות. וניתן יהיה להוציאי אותה מהקופסה עם המצע של הנייר סופג רק לאחר שהיא עברה נשל או שלא רואים קרדיות.

בהצלחה
אביחי, מקבל את התיקון שלך.
לא זוכר איפה שמעתי את זה...יכול להיות שזה היה משהו אחר.
בכל מקרה, מצטער על הטעות.