קרסטדים לא אוכלים

ברשותי שממיות מצויצות בערך חודש+
בהתחלה שמתי להם מצע של נייר סופג ושיחררתי תיקנים אפריקאיים בטרריום.
השממיות לא הצליחו למצוא את התיקנים כי הם התחבאו מתחת לנייר,לכן שמתי להן קערה עם תולעי קמח קטנות והן אכלו אותם,כעבור שבוע בערך נמאס להן והן הפסיקו לגעת בתולעים.

החלפתי את המצע לסיבי קוקוס ושוב שיחררתי תיקנים בטרריום,
בתקופה הזאת(שבועיים בערך) אין לי מושג כמה הן אכלו מי ומתי..
התיקנים התחפרו במצע והיו מתחבאים אין לי מושג אם הם הצליחו לאכול אותם.
כדי שתהיה לי שליטה ושאני ידע כמה הם אכלו ומה אז רכשתי תיקנים ניצמדים וצרצרים.
ושמתי בקערה תיקנים ניצמדים\צרצרים בלי רגליים קופצות האלה..
ועדיין השממיות לא אוכלות.

בנוסף לפני שבוע אחת השממיות התנשלה לא כמו שצריך ונשארה לה חתיכה גדולה על הראש שהסרתי בעצמי אחרי כמה ימים.

היום לקחתי מקל אוזניים שטבלתי בגרבר עם אבקת ויטמינים ומרחתי להם קצת ליד הפה שילקקו..
יש לציין גם כשתפסתי אותם אז אחת מהם הגיבה בהרבה יותר מרץ מהשניה ויותר ניסתה לברוח.
היותר איטית זו זו שלא התנשלה כמו שצריך.

האם הן צריכות בדיקה?
אחד התיקנים בצלוחית נאכל הלילה.

כדי להחליף את הסיבים אני יצטרך להוציא את כל הענפים והצמחים מהטרריום ואני מפחד להכניס אותן עוד יותר לסטרס.

על איזו בעיות התנשלות לא תקינה עלולה להצביע?
היום נאכלו שני תיקנים מהקערה.

האם ניתן לעשות מטיפול מונע נגד טפילים?

הוא נעשה אצל הוטרינר בפעם אחת?
אני אשמח אם תוכל לשלוח לי מרשם ומינון.
תודה רבה רבה..

מאז העדכון האחרון הם לא אכלו כלום..
אני מרסס מים פעמיים ביום (גר באיזור השרון)
אז אין לי מושג מה זה יכול להיות כבר..
האם הטיפול הוא לטפילים חיצוניים או פנימיים?
היי
אני חושב שצריך להנמיך קצת את רמת הפאניקה.
אקדים ואומר שכל מה שאכתוב כאן אינו סותר או נוגד ביקור במרפאה לבדיקה, אולם מעבר לבדיקת טפילים בצואה אני לא רואה איזו אנמנזה חד משמעית תוכל לקבל.
לא פירטת לגבי גיל הלטאות, מין, או תנאי המחייה שלהן ולכן לא אוכל להתייחס לכך.
נושא הטפילים מאוד לא סביר. רובם המוחלט של הקרסטדים בתחום, בעולם ובטח בארץ, מגיע מריבוי שבי.
אני מאוד אופתע אם הגיעו אליך לטאות מהטבע, פשוט מכיוון שהן נפוצות מאוד בתחביב בכמה סדרי גודל יותר מתפוצתן בטבע, שם הן יחסית מוגנות ומיוצאות בכמויות מינימליות תחת פיקוח הדוק.
מכירם הנמוך של פרטים ילידי שבי הופך את זה גם ללא כלכלי לרכוש WC.
חוסר תיאבון יכול לנבוע ממספר רב של גורמים אחרים : טמפרטורה לא מתאימה,זמן התאקלמות, הצקה מידי המגדל (גם ללא כוונת זדון)
קרא את דף הגידול באתר, וודא שאתה מספק ללטאות מים טריים בצורה שוטפת. רסס את הכלי מדי יום על מנת שישתו בעיקר כשהן לא אוכלות.
עדיף להעביר את הטרריום למקום שקט וחשוך במידת האפשר. אם תרצה לצפות בהן פשוט עשה זאת בשקט בשעות הערב המאוחרות/לילה עם תאורה חלשה.
לטאה חדשה סביר שלא תאכל מיד עם הגעתה למקום חדש, בטח אצל שממיות. בכל מקרה מה גיל הלטאות? מדובר בשממית שכמות המזון שהיא צורכת בשוטף קטנה מאוד ואצל בייבי באמת קשה להבחין אם בכלל אכלו.
אני מציע לספק להן גרבר בכלי קטן מדי ערב ולזרוק את השאריות בבוקר. השיטה עם מקלון הצמר מעולה.
אני נוהג להשתמש בה עם בייביז של קרסטדים וגרגויילים. טבול את המקלון בגרבר והצב באיטיות מול פניה של הלטאה או גע בצורה עדינה בפה שלה. המתן עד שתתחיל לאכול באופן עצמאי. לא לדחוף לה את המקל לגרון. אם היא נבהלת ובורחת יש להפסיק ולנסות למחרת. לבסוף הרעב יעשה את שלו והיא תירגע ותאכל.
מדובר בלטאה שרגישה מאוד לחום, בטח בטמפרטורות שיש בתקופה האחרונה לכן דאג למדוד את הטמפרטורה בטרריום בעזרת מדחום ולא בעזרת הרגש. במידה וחם מידי יש להעבירן לחדר ממוזג ולרסס בתדירות גבוהה יותר במים. כמו כן יש לוודא שהטרריום מאוורר היטב על מנת שלא יתפתח עובש ושהמצע לא יהיה ספוג במים.
אני ממש לא נגד ביקור במרפאה, אך אני מתנגד בתוקף במתן תרופות על בסיס תחושה ולא על בסיס בדיקה.
למען האמת אני מתפלא שרונן הציע לשלוח לך מרשם בלי בדיקה. באותה מידה רופא המשפחה ישלח לך מרשם לאנטיביוטיקה בדואר על סמך שיחת טלפון... לפי הפרטים המעטים שניתנו כאן יכול היות באותה מידה שמדובר בכליאת ביצים או בחסימת מעיים כתוצאה מבליעת המצע, למרות שגם אפשרויות אלו לא מאוד סבירות.
דרך אגב, אני לא ממליץ על טיפול מונע נגד טפילים לכל זוחל חדש. בטח לא לזוחל מריבוי שבי. התהליך יכול בקלות להזיק יותר מאשר להועיל. הסכנה של מוות כתוצאה מסטרס הרבה יותר סבירה בטח בשממית עדינה כמו הקרסטד. גם החומר עצמו יכול להזיק, בייחוד כאשר ניתן על ידי מגדל שלא התנסה בכך. מה שמקובל יותר בתחום הוא החזקת הזוחל בהסגר למספר חודשים ומעקב אחריו לפי הצורך, גם כדי שלא ידביק זוחלים אחרים באופן במידה והוא נגוע במחלה כלשהיא. במקרה הזה למיטב ידיעתי זה הזוחל היחידי שהוא מחזיק.

תמשיך לעקוב אחריהן ותעדכן בהתפתחויות
הוא דיבר איתי בטלפון והסביר לגבי הפרטים החסרים לפני שהוחלט על טיפול
לגבי הטיפול נגד טפילים אחדש לך שגם בעלי חיים בשבי סובלים מטפילים
התפרצות יכולה להיות מסטרס הרבה זוחלים הם נשאים גם אם הם נראים בריאים
הדבקה יכולה להיות מהמזון, מטרריום שהיה בשימוש מזוחל אחר ,טפילים חד-תאים
מאד עמידים גם לחומרי חיטוי
לכן הטיפול הבסיסי כשיש בעיה הוא טיפול נגד טפילים לפני בדיקות מעמיקות יותר ושימוש
באנטיביוטיקה במידת הצורך
לגבי התרופות עצמן הסיבה שהן דרך מרשם מכיוון שהן בשימוש הומני ואין אותן במינון נמוך בתור תרופה וטרינרית אין הבדל בין כדור תילוע שניתן לכלב\חתול שניתן לבעלים לשימוש בבית ,
למרשם שהוא קיבל כמו כן הוסבר לו מתן הטיפול טלפונית ובמידה ולא יסתדר יגיע למרפאה
כדאי ללמוד ולבדוק עובדות לפני מתן ביקורת 💡
המלצות לגבי שיפור תנאים שיטות האכלה ומניעת סטרס מתקבלות בברכה :)
האלבום שלי: http://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_jfusion&Itemid=108&g2_itemId=18375
רונן, אתה מתפרץ לדלת פתוחה.
כבר בהתחלה ציינתי שאינני מתנגד ואף תומך בביקור במרפאה.
טיפול נגד טפילים גורם בהרבה מקרים למוות אצל זוחלים דווקא מסטרס שנובע מההתעסקות, בטח עם חיה רגישה כמו קרסטד אצל מגדל לא מנוסה.
אני גם לא יכול להסכים להשוואה בין כדור תילוע לכלב שניתן עפ"י משקל (כלב ממוצע שוקל מספר ק"ג) למתן מינון של פלג'ל למשל במזרק בכח דרך הפה לחיה שאינה רגילה למגע כמו כלב ושוקלת כמו האוזן שלו בד"כ.
ברור שהרגישות כאן גבוהה יותר. אני כלל לא מדבר על רגישות הזוחל לחומר עצמו, שזה לדעתי נושא שלא נבדק כל כך לעומק במינים רבים של זוחלים, יותר עניין של ניסיון וטעייה.
ההרגשה שלי היא שרצית להיות נחמד ולעזור, אפילו "פרו-בונו", אבל זה לא מתאים לכל מגדל ובטח לא לכל פציינט.
שתהיה שנה טובה וחג שמח :D
אני מודה לך שאתה תומך בביקור במרפאה
אצלי לא הייתה תמותה כתוצאה מטיפול נגד טפילים מאנולות עד לטאות כח שבי\בר
המינון הוא מדויק
ודרך אגב על ידי ניסוי וטעיה מגיעים למינונים רצויים
חשבת אולי על האפשרות שאת הטיפול הוא יעשה בעזרת עירבוב התרופה עם גרבר ולא בכח
ושוב האופציה להגיע למרפאה ניתנה בהתחלה ואז לא היינו מנהלים את הדיון המיותר הזה
רגישות קיימת אצל רוב החיות האקזוטיות זוחלים תוכים...
ולכן הגישה והטיפול שונים מטיפול ביונקים הגישה שלי מגיעה מנסיון ולא מהשערות ותאוריות
שנה טובה
האלבום שלי: http://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_jfusion&Itemid=108&g2_itemId=18375

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.