טיפול בבירית ועוד כמה שאלות תעזרו לי! תגיבו בבקשה...

קניתי נחש בירית לפני כמה ימים והכל טוב הוא באורך 40 סמ' בערך עכשיו רציתי לדעת איך מבדילים בין זכר לנכבה ואיך יודעים בערך בן כמה הוא מקווה שתוכלו לעזור לי..

הוא יכול להסתדר עם נחש אחר למשל כרכן תירס יש כזה לחבר שלי

דרך הטיפול שלי: מאכיל אותו פעמים בשבוע בדגים ומחזיק אותו ככמעט כל יום,
זה לגבי האכלה
התנאים שלו: הוא באקווריום חשוב לי להדגיש שזה אקווריום ולא טרריום זה אקווריום מזכוכית שיש רשת למעלה במקום מכסה כך שיש לו אוויר חצץ גדול בצד אחד של האקווריום ועליו חלוקי נחל ובחצי השני חצץ קטן קטן ומיליתי קצת מים אז ככה שזה יוצא שבחצי עם החלוקי נחל יבש ובחצי עם החצץ הקטן יש מים כאילו בריכה לא עמוקה מידי ואני רואה אותו שוחה בה מלא פעמים ביום וריציתי לדעת אם זה בסדר אז בבקשה תגיבו על דרכי הטיפול שלי זה חשוב תגידו אם זה בסדר או לא
אני מגדל:
נחש בירית יפה וחמוד מאוד.
אקווריום 60 ס"מ דיסקוסים,זברות,גופים.
אקווריום מטר יגוארים בני חצי שנה.
אקווריום מטר יגואר בוגר ועוד אחד בן חצי שנה.
אקווריום 60 ס"מ יגואר בייביס.
כלוב מטר על מטר גובה עם 20 - 30 תוכים רגילים.
שלום,
נשמח לראות תמונה של המיכל שבו אתה מחזיק את הנחש ולדעת באיזה גודל המיכל ?

הבדלי מין ניתן לאבחן בוודאות של 100 אחוזים רק באמצעות בדיקת פרוב.
ישנם הבדלים חזותיים כגון: גודל הנקבה יותר גדול מהזכר, זכר מגיע עד לגודל של כ-60 ס"מ בזמן שנקבה מגיעה לגודל של כ-90 ס"מ.
אבל אין לך אפשרות לדעת את זה בלי עוד נחשים בסביבה.

בכל מקרה לגבי גילו של הנחש, הדבר הכי נכון לעשות הוא לשאול את מי שקנית ממנו כדי לדעת בוודאות, גודלו של הפרט לא מאפשר להעריך בוודאות את הגיל בגלל שיתכן מצב שבו לא מאכילים מספיק את הנחש במשך הזמן שהוא חי ואז הוא מתפתח לאט ולא מגיע לשיא הגודל הפוטנציאלי שלו.

בנוגע לכרכן התירס: אין לשכן מינים של נחשים שונים ביחד.
לא אמור לקרות כלום במפגש כזה אבל יתכן ויעברו מזהמים שלמין אחד של נחש לא מזיקים אבל למין השני עלולים להוות סכנה ממשית.

אין צורך להאכיל פעמיים בשבוע בגלל שברגע שהוא אוכל אז צריך לעזוב אותו במנוחה ולעכל את מזונו במשך יומיים לפחות.
אתה יכול לאכיל פעם בשבוע בשני דגים.

חשוב לראות שבאמת בחלק היבש של המיכל יבש ולא לח.
מומלץ לספק לנחש מסתור שבו הוא יוכל להסתתר בחלק היבש.
מומלץ לספק לנחש גם ענפים שעליהם הוא יכול לטפס ולהעזר בהם לצורך הסרת הנשל.

אייך אתה מתכנן לחמם את הנחש בחורף ?

לעוד מידע בנושא ניתן להיכנס לדף גידול נחש בירית

ופעם הבאה לפני שאתה כותב הודעה חדשה תכתוב אותה אחרי שתמלא את תבנית ההודעה כדי שיהיה לנו באמת את כל הנתונים כדי לעזור לך.
תבנית הודעה

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

זה מה שהתכוונתי אני מאכיל אותו פעם בשבוע שני דגים במרווח של יומיים בידיוק
תודה רבה על כל העצות
עוד שאלה אחת איך מחממים את הנחש בחורף זה אפשרי על מצא חלוקי נחל ובכלל אפשרי שיהיה בתוך מים?
אני מגדל:
נחש בירית יפה וחמוד מאוד.
אקווריום 60 ס"מ דיסקוסים,זברות,גופים.
אקווריום מטר יגוארים בני חצי שנה.
אקווריום מטר יגואר בוגר ועוד אחד בן חצי שנה.
אקווריום 60 ס"מ יגואר בייביס.
כלוב מטר על מטר גובה עם 20 - 30 תוכים רגילים.
אפשרי, אתה מסדר לו צד חם וצד קר כמקובל בחימום זוחלים.

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!