חח שאלה מצחיקה. :D
אתה מכיר סוג של חייה. שאפשר להשאיר זכר ונקבה ביחד ושלא היזדווגו?
אם כע תגיד לי...
אין דבר כזה תשאיר אותם ביחד הם היתרבו לך.אם תיכנס לדף גידול. תיראה את העונה שהם מיזדווגים. אם אני זוכר טוב כתוב שמה.
אם תלא רוצה שהיתרבו לך אז תיקנה פשוט שממית אחת.
והם עושות רק 2 ביצים בערך.זה לא 20 יש הרבה מגדלים שמתים שהיתרבו להם.
גג ואתה לא רוצה להרבות ולגדל אז תימכור את השממיות הקטנות שהיה לך וגמרה עניין.
אתה מרביח פה.
אוקיי אין בעיה אבל יש מלא סוגים של זוחלים שכדאי שיתרבו צריך לעשות כאילו חורף ואז קיץ ולהאכיל הרבה אז חשבתי שעם לא עושים את זה אז לא קורה כלום...
מישהוא יכול להביא לי דף או משהוא שכתוב איך להרבות ואיך לגדל את הביצים?
עונת הרבייה מתחילה במרץ ומסתיימת בספטמבר.
הזכר יתחיל לחזר אחרי הנקבה בתחילת העונה וכשירצה לזווגה יתחיל לנשוך אותה, במידה והנקבה מעוניינת בזיווג, היא לא תעשה כלום והזכר יזווגה,
במידה והנקבה תתנגד היא תנשך את הזכר חזרה ותפסיק את התהליך.
יש למקם בטרריום תא הטלה, תא ובו מצע חול לח/וורמוקוליט/כבול עומק של 3-4 ס"מ כדי שהנקבה תוכל להטיל בו את הביצים ולכסותם.
את הביצים יש לאסוף בעדינות מבלי להפכן או לטלטלן כדי שהעובר לא יתבע בחלבון שבביצה, לאחר מכן יש להעבירן לתא הדגרה שיש בו וורמוקוליט לח.
מין העובר נקבע ע"פ הטמפ' ב22 ימים הראשונים ובהירות העובר(צבע-בהיר יותר, כהה יותר) גם היא נקבעת ע"פ הטמפ' אך יכולה להשתנות עד ליום הבקיעה עצמו.
הביצים יבקעו מהר יותר(תוך כ30-35 יום) בטמפ' גבוה יותר(31 מ"צ) אך אסור להגזים כי יכולים לצאת נקבות חמות בהדגרה של הביצים בטמפ' גבוהות מידי
נקבות חמות בדר"כ יהיו חמות מזג ויוכלו להתרבות בגיל מאוחר יותר או שלא יוכלו להתרבות כלל.
הביצים יבקעו בדר"כ לאחר 35-85 יום תלוי בטמפ' ההדגרה.
בימים הראשונים לחייהם הצעירים לא יאכלו כי יהיה שבעים משאריות החלבון שאכלו מהביצה לאחר הבקיעה, השאריות האלו הם מנתם הראשונה שנותנת להם כוח עד שיתחילו לאכול חרקים.
מומלץ לתת ללאופרדים הצעירים חרקי האכלה קטנים כגודל המרווח שבין עיניהם.
יש להאכיל את הצעירים כל יום ולאבק את חרקי ההאכלה בכל ארוחה.
בעונה, נקבה יכולה להטיל זוג ביצים נוספות כל שבועיים-שלושה. אך יש לדאוג לספק לה יותר מזון מהרגיל ויותר תוספי סידן. במידה והנקבה לא תקבל מספיק תוספי סידן היא עלולה להטיל ביצה אחת או לספוח את הביצים.
זה מדף הגידול.הנה כתוב לך מתי עונת הזיווג וכל מה שצריך לדעת.ותיראה שבסוף אומרים לך להכניס אותם לאינקובטור. אתה לא חייב. אמרו לי שאתה יכול לקחת אותם אם קופסא של חומוס.לשים את המצע שאומרים לך בדף גידול ליסגור את הקופסא.ולהשאיר בטמפרטורה של החדר כי בימים ההלו חם.אז הטמפרטורה בחדר היא בערך.28-32 אז זה בסדר אם תשאיר אותם כמו שאמרתי לך.
אבל אם אין לך בעיה ליקנות אינקובטור אז תיקנה כי עדין זה מעלה את האחוזים. של הבקיעה