כמה שאלות לחידוד בקשר למזוקנים

יש לי טרריום 40*25*27 לתקופת ה"ביביות" של החרדון.1)עד איזה גיל הוא יוכל להיות בו?
2)איך מתחלקת התזונה של המזוקנים מבחינת מזון בשרי למזון צמחוני?ואיך זה משתנה ככל שהחרדון מתבגר?
3)אפשרי לתת למזוקן על בסיס קבוע כמו שנותנים את הזחלי קמח והתיקנים גם ולדות עכבר?ושהוא יתבגר גם עכברים יותר גדולים?כי יש לי אפשרות וזמינות תמידית לוולדות חיות.

בקשר לחימום:
4)בקיץ (במזג אויר הנוכחי) המזוקן צריך חימום נוסף?
5)הבנתי שבחורף שהמזוק צריך חימום אי אפשר להשתמש בספוט בלילה,כדי לו לשבש לו את שעות היום והלילה ומשתמשים במשטח חימום/כבל.מה עדיף?כבל או משטח?
6)אם כך אי אפשר להשתמש תמיד במשטח/כבל חימום כדי לספק למזוקן חימום גם ביום בלי הספוט?או שזה נועד אך ורק לחימום לילי?
7)מה ההבדל בין נורת להט אדומה/רגילה לבין ספוט מבחינת חימום?אפשרי להשתמש בנורת להט פשוטה?
8 )החרדונים רואים את האור האדום ?

9) באיזה גיל המזוקנים בוגרים מינית ומוכנים להתרבות?ובאיזה גיל כבר ניתן לזהות את מין המזוקן?

סליחה על האורך אבל זה שאלות מסוימות שהייתי רוצה לחדד לפני רכישת מזוקן בייבי.
הודה לכם אם תענו לי לפי מספר השאלה :)

תודה רבה.
1. זה תלוי בכמות ההאכלה ובקצב הגדילה שלו. בתנאים אידיאליים, תוך חצי שנה עד שמונה חודשים הוא יהיה גדול מדי לטרריום כזה. בתנאים רגילים זה יכול להספיק לו לשנה הראשונה.

2. רוב ה"דיאטה" מבוססת על חרקים. אני מציע לבוגרים ירק מדי יום וחרקים כל יומיים. את הבייביז אני מאכיל 3 פעמים ביום : בוקר ערב חרקים ובאמצע ירק.

3. מאוד לא מומלץ. וולדות אפשר לתת מדי פעם אך בטח לא על בסיס קבוע. החרדון זקוק לחרקים. אם אתה רוצה להאכיל בוודות או עכברים בוגרים תקנה נחש. זה עלול לגרום להם נזק.

4-6. בקיץ אין הכרח להשתמש בחימום אך אני תמיד מפעיל נורת ספוט לחימום נקודתי, והם משתמשים בה בייחוד לאחר האכילה. חשוב לספק איזור חם ואיזור קר כדי שהחרדון יוכל לעבור ביניהם ולווסת את חום הגוף. לגבי שעות התאורה, יש להקפיד על תאורה ביום וחושך בלילה.
אני לא יודע מה עדיף - כבל או משטח. לי יותר נוח לעבוד עם משטחים, מה שנוח לך. שניהם משיגים אותה מטרה. בכל מקרה יש להקפיד על טמפרטורה מתאימה. למיטב זיכרוני, גם יניב (BAGIRA) וגם אבירם (חיות אקזוטיות) מוכרים משטחים עם תרמוסטט לבקרה על רמת החום.

7. השוני הוא בעיקר בצבע. אני ממליץ להשתמש בנורת ספוט שיוצרת נקודה חמה מתחתיה אך ניתן להשתמש גם בנורה רגילה.

8. למיטב ידיעתי הם לא מבחינים באורך הגל הזה.

9. תלוי בצורת ובקצב הגידול. בממוצע ניתן לזהות מין תוך 3-5 חודשים. הם בוגרים מינית לאחר שנה בערך.

ועכשיו לתגובה כללית. כל החברים כאן כותבים בזמנם הפנוי על מנת לעזור ולפתח את התחום. איננו מקבלים על כך תשלום והכל נעשה בהתנדבות ובאהבה. לחלקנו הגדול יש משפחות וחיים גם מחוץ לכותלי האתר.
אני מבקש להבא להיעזר בסבלנות ולהמתין לתשובה. עצם העובדה שהיו הרבה צפיות ללא תגובה נובעת ממספר גורמים:
- קיים דף גידול באתר שמכיל תשובות לכל מה ששאלת כאן.
- לא כל מי שרואה את השאל מרגיש מספיק בקיא או בטוח לענות עליה ומעדיף לחכות לתשובה מוסמכת יותר ולא לכתוב שטויות.
- לעיתים יוצא לי לראות שירשור מסויים לפני שיש לי זמן לשבת ולהגיב.

לכן, שוב, היה סבלני והמתן לתשובה אחרת לא יענו לך. סה"כ כותרת השירשור היא לא שהבית שלך עולה באש.
מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה בגידול
אוקי תודה רבה על התשובה המקיפה שלך דניאל.

את נורת הUV צריכים להפעיל כל היום?כמה וואט נורת UV אני צריך בשביל גודל הטרריום הנ"ל?

קראתי פה בפורום שאנשים משתמשים גם בספוט וגם בכבל/משטח בשביל ליצור חלק חם בטרריום,והם מפעילים את שתיהם בו זמנית.אם מגיעים עם הספוט לטמפ מספיק חמה יש צורך להשתמש גם עם כבל/משטח בנוסף לספוט?
וכמה וואט נורת ספוט אני צריך בשביל הטרריום הנ"ל?
כל נושא התאורה צריך להיות מופעל ביום למשך 12-14 שעות בקיץ ו-10 שעות בחורף.
אתה צריך נורת UV מדברית.
לגבי חימום, ניתן לשלב כמה אמצעי חימום. בקיץ אני משתמש בנורת ספוט בלבד. אתה תצטרך לטרריום שלך נורה של בין 40 ל 60 וואט. שים תחתיה מדחום ולפי זה תקבע איזו מהן מתאימה