יום כייף במכון שולוב למדע - מחלבת הצפעים!

ביום רביעי האחרון זכיתי להיות אורח ביחד עם אבירם וגלית גביש אצל המארח תומר בקר במכון שולוב למדע.

כמה מילים על המכון : תפקיד המכון הוא הפקת ארס מנחשי צפע א"י ואפעה מגוון לצרכי הפקת נסיוב עבור משרד הבריאות, אשר משמש כטיפול בהכשות בבתי החולים בארץ.

ובשתי מילים: מצילים חיים.

והנה כמה תמונות מהסיור.

האורחים המדענים: 1.jpg 2.jpg אפעה מגוון והתאים שלהם: 3.jpg 4.jpg 5.jpg חדר הצפעים - בכל דלי יש צפע 6.jpg 7.jpg צפעים מאזורים שונים בארץ מפתחים מופעים שונים בהתאם לסביבת המחייה שלהם: 8.jpg לכל נחש יש ספר היסטוריה המתעד את מהלך הטיפול בו: 9.jpg תומר בקר המטפל המסור: 10.jpg צפע מספר 39 - צפע סלב 11.jpg צפעים במופע סטרייפ - צפעים שבקעו בשבי ואסור לשחרר אותם לטבע בגלל שאין כאלו בטבע ואנשים שגם ככה לא מצליחים להבדיל בין צפע לזעמן מטבעות עולולים לחשוב שזהו נחש שאינו ארסי: 12.jpg 13.jpg 14.jpg מכשירים וציוד לחליבת ארס מנחשים: 15.jpg 16.jpg 17.jpg מבחנת החליבה: 18.jpg 19.jpg 20.jpg מכונת ליופילייזר שתפקידה לייבש בוואקום את הארס כדי שיהפוך לאבקה ומתחת התוצר הסופי שמוחזק במקפיא: 21.jpg 22.jpg

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

יופי של תמונות (במיוחד התמונה של אבירם).
אין לי מילים לתאר את מה שאני חושב על תומר ועל העבודה שהוא עושה.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
נשמע כיף לא נורמלי לבקר במקום כזה. אולי נארגן סיור לעמותה?

אהבתי את התמונה עם הפטיש. אני מבין שאחרי ההכשה האחרונה תומר כבר לא לוקח סיכונים ומהמם אותם לפני החליבה 😄
warmstrנשמע כיף לא נורמלי לבקר במקום כזה. אולי נארגן סיור לעמותה?

אהבתי את התמונה עם הפטיש. אני מבין שאחרי ההכשה האחרונה תומר כבר לא לוקח סיכונים ומהמם אותם לפני החליבה 😄
הפטיש זה בשביל לחלוב לנחש תראש, סתם זה נראה לי בשביל לעמד את הציוד.

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

חברים שלום,
אני חייב להודות שגם אני בעבר זכיתי לביקור מדהים ומעשיר מעין זה.
מעבדת חליבה זו מדהימה בהיקפה ובסטנדרטים שהיא מייצגת.
הכל נקי ומצוחצח. כל נקיון האכלה ונשל מתועדים כמו כן המשקל של הפרט.
החדרים השונים שלכל אחד יש מטרה ולמטפל מספר אחד בארץ בתחום הזוחלים הישראלים.
אז תומר, אני מנצל במה זו ואומר תודה על האירוח המדהים שהענקת לי. המשך בעבודה חשובה זו.
ישנם תמונות מדהימות.
גיאל

*ציוד *אבזרים *מזון *בעלי חיים
רח' הגליל 78 גני תקווה 03-53-555-63
אתר הבית :www.exoticanimals.co.il
יבואנים רשמיים של Reptapets אוסטרליה