צרצרים או נצמדים?

כפי שכתוב בנושא הקודם שלי, אני מתכנן לקנות גרגוילים. זוהי שממית מאותה משפחה של הקרסטדים (שממיות מצויצות) אם השם לא נשמע מוכר.

עכשיו, השאלה שלי היא מה עדיף לגדל כחרקי האכלה, תיקנים נצמדים או צרצרים?

יש מחסן בחצר, שהטמפ' בו דיי גבוהות בקיץ. במהלך היום המחסן מתחמם ולקראת הערב מתקרר. בזמן הכי חם ביום אני חושב שהמחסן מגיע לכמה מעלות מעל לטמפ' בחוץ - לדוגמא אם בחוץ 30 מעלות, המחסן יגיע ל33-34 בצהריים.

מאידך יש נקודה ליד המרתף, שהיא עקרונית "בחוץ", אבל יש מעליה תקרה ככה שהאיזור מוצל תמיד, ולאור העובדה שזה בעומק של מרתף, הטמפרטורות שם יותר צוננות - שתיים שלוש מעלות פחות מהטמפ' בחוץ.

מצאתי במחסן במקרה קופסת כתר דיי גדולה על גלגלים שאף אחד לא ירגיש בחסרונה ככה שזה מסודר.

לאור העובדה שנצמדים בוגרים הם 4 ס"מ, שזה גדול אפילו לשממית בוגרת (אני חושב), עלה לי רעיון לשמור גרעין רבייה של 50 תיקנים בוגרים, איזור ה15 זכרים 35 נקבות, ולהאכיל מהנימפות באופן בלעדי. באופן זה לא תפגע יכולת הגדילה של המושבה כי אני לא אאכיל בבוגרים, יהיה לי מזון חי בגודל המתאים (2 ס"מ בערך) והמושבה עדיין תוכל להתקיים על אף העובדה שאני מקצץ כביכול בגודל ה"דור הבא", משום שאורך החיים של נצמד בוגר הוא כשנה.

דעות ועצות בנוגע לכל השאלות והתכנית שלי יתקבלו בברכה,
אלמוג
שלום ,

אישית אני מעדיף לגדל תיקנים (לא משנה מאיזה סוג אפריקאים ונצמדים ) מאשר צרצרים ,

צרצרים -
יתרונות : זזים יותר ומפטים יותר את החייה שאמורה לאכול אותם , הם יותר בבריאים יש להם יותר חלבון , לא מתפסים (לעומת התיקנים האפריקאים). (לא מצליח לחשוב על עוד יתרון שאין לתיקנים )
חסרונות : קניבליזם , מסריחים , קשים לריבוי לעומת התיקנים, עושים רעש , יותר יקרים .

תיקנים -
יתרונות: לא מסריחים , קלים יחסית לריבוי לריבוי, לא מרעישים , יחסית זולים , לא מתפסים (תקנים נצמדים לפחות ) , הרבה פחות קניבליזם מאשר צרצרים .

חסרונות : תקנים נצמדים לוקח להם קצת יותר זמן להתרבות , תקנים אפריקאים (אומרים שהם מסריחים אבל לשלי לפחות אין בעיה ) .

הטמפרטורה שנתתה שבתוך המחסן טיפה גבוה לצרצרים .

הבעיה שלך עם הגודל של התיקנים : תקנים אפריקאים יותר קטנים מנצמדים לכן הם יותר מומלצים , לא כל כך הבנתי את הבעיה שתיקן של 4 ס"מ גדול מידי לשממית אם אני לא טועה היא יכולה להתמודד איתו , אך בכל זאת מומלץ להאכיל בתיקנים שהם נשל או שתיים מהבגרות ככה הם יותר בריאים .

בהצלחה
אביחי
תודה על התגובה אביחי :)

אני מכיר את הייתרונות והחסרונות של הצרצרים מול התיקנים, גם של האפריקאים מול הנצמדים.
אני באמת נוטה לכיוון הנצמדים, אך כמו תמיד יש את הרתיעה מתיקנים כי הם, בכל זאת, תיקנים.

הטמפ' בתוך המחסן הבנתי שהיא טובה מאוד לתיקנים, והם יתרבו בה מהר מאוד (עם אספקת אוכל מתאימה).

אני תוהה אם בכלל יש צורך בגידול תיקנים, בשביל שתי שממיות. אני פשוט רואה איך מושבה של 50 הופכת בחצי שנה או פחות ל1000 תיקנים.

מה באמת עושים עם עודפים?
Almogתודה על התגובה אביחי :)

אני מכיר את הייתרונות והחסרונות של הצרצרים מול התיקנים, גם של האפריקאים מול הנצמדים.
אני באמת נוטה לכיוון הנצמדים, אך כמו תמיד יש את הרתיעה מתיקנים כי הם, בכל זאת, תיקנים.

הטמפ' בתוך המחסן הבנתי שהיא טובה מאוד לתיקנים, והם יתרבו בה מהר מאוד (עם אספקת אוכל מתאימה).

אני תוהה אם בכלל יש צורך בגידול תיקנים, בשביל שתי שממיות. אני פשוט רואה איך מושבה של 50 הופכת בחצי שנה או פחות ל1000 תיקנים.

מה באמת עושים עם עודפים?
לפני שנתיים עשיתי החלפה עם חבר 30 לוחשים על 100 נימפות גדולות של אפריקאים, ועוד 10 בוגרים. בקיץ מכלי אחד ,היו לי לפחות 4 כליים יותר מ1000 תיקנים בכל כלי פשוט סיוט. והיו לי גם נדלים ,והוגנות ,אז הישתדלתי להאכיל בהם כמה שיותר. אפריקאים מיתרבים בקצב מטורף אפילו עם תשים רק עשרה תיקנים אפריקאים בוגרים 8, נקבות ו2 זכרים, עם החום המגעיל שיש עכשיו, גם בלילה יתרבו לך כאילו אין מחר.
תן להם בעיקר גזרים ובטטות ובנזו של כלבים מאיכות טובה, ותיראה שהכלי יתמלא לך מאוד מהר.
אנוליס
Almogתודה על התגובה אביחי :)

מה באמת עושים עם עודפים?
לפני שנתיים עשיתי החלפה עם חבר 30 לוחשים על 100 נימפות גדולות של אפריקאים, ועוד 10 בוגרים. בקיץ מכלי אחד ,היו לי לפחות 4 כליים יותר מ1000 תיקנים בכל כלי פשוט סיוט. והיו לי גם נדלים ,והוגנות ,אז הישתדלתי להאכיל בהם כמה שיותר. אפריקאים מיתרבים בקצב מטורף אפילו עם תשים רק עשרה תיקנים אפריקאים בוגרים 8, נקבות ו2 זכרים, עם החום המגעיל שיש עכשיו, גם בלילה יתרבו לך כאילו אין מחר.
תן להם בעיקר גזרים ובטטות ובנזו של כלבים מאיכות טובה, ותיראה שהכלי יתמלא לך מאוד מהר.
😲

כל מה שאני צריך זה איזה 10 בשבוע להאכלה של שתי שממיות. צרצרים מסריחים ולא עמידים, בזחלי קמח קטנים יש יותר מדי "שיריון", זחלי קמח גדולים - גדולים מדיי, ובתיקנים יהיה לי פיצוץ אוכלוסין, ושוב, אלה תיקנים ><.

אולי אני פשוט אטחן עוף מכובס, פירות וירקות?

מישהו כאן מגדל קרסטדים או גרגוילים ויכול לתת עצה?
בשביל שתי שממיות אני ממליץ שתקנה פשוט בבודדים . יהיה לך יותר קל , לתווך ארוך לא משתלם כי זה נהיה ממש יקר . לזחלי קמח קטנים באמת יש הרבה כיטין ("שיריון") אבל אפשר לגוון איתם מדי פעם . תקנה 25 תיקנים נצמדים שיהיה לך לכמה שבועות ראשונים. או שפשוט תתחיל לגדל :) .
Avihiבשביל שתי שממיות אני ממליץ שתקנה פשוט בבודדים . יהיה לך יותר קל , לתווך ארוך לא משתלם כי זה נהיה ממש יקר . לזחלי קמח קטנים באמת יש הרבה כיטין ("שיריון") אבל אפשר לגוון איתם מדי פעם . תקנה 25 תיקנים נצמדים שיהיה לך לכמה שבועות ראשונים. או שפשוט תתחיל לגדל :) .
אני שוקל מחדש את עניין המזון החי. ללכת לקנות בבודדים יהיה מאוד יקר, לא בגלל שישחטו אותי עם מחיר של 10 תיקנים, אלא בגלל הדלק של הנסיעות :)

כרגע אין לי שום חרק האכלה או זוחל, זחלי קמח נראו לי הפתרון הכי פשוט, אבל אז גיליתי שהם לא בסיס טוב להשלמת חלבון (הרבה כיטין ויחס נמוך של בשר:שיריון), ואז גיליתי שצרצרים מסריחים ודורשים הרבה התעסקות, ואז הגענו לנצמדים וכל הסיפורים שלהם (נצמדים מעולים, אבל אולי מעולים מדיי, אני אמצא את עצמי עם אלפי תיקנים בקופסא שעולה על גדותיה במחסן).

אני צריך לדבר עם איזה מגדל קרסטדים או גרגוילים שיגיד לי האם בכלל יש צורך לגדל חרקי האכלה, ואם כן אז מה.

וכל זה בגלל שהמשלוח לארץ של הCGD MRP - Crested Gecko Diet Meal Replacment Powder הוא שוד לאור היום כי המשלוח לבד עולה כמו כמעט קילו של אבקה (מעריך שיותר משנה של תזונה)
אתה צוחק? אפריקיים מתרבים כמו אני לא יודע מה, נצמדים לא.
הם אומנם מתרבים אצלי אבל לוכח להם זמן! וגם עד שנימפה שהושרצה גדלה לגודל מתאים להאכלה לוקח נצח(בו נגיד שעדיין אין לי נימפה שהושרצה אצלי והיא בגודל מתאים להאכלה של מנומרת בוגרת :( )
ואני נותן להם תפוז וגזר(את האמת, הם פשוט צריכים מזון עם וויטמין C, נגיד קיווי זה ממש ממש טוב אבל :/)

הערה: אסור לתת להם אננס ותפוח אדמה!

בהצלחה :D

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
אני מגדל זוג קרסטדים אבל חוץ מהם אני מגדל גם שלוש מנומרות שמתרבות(הצאצאים גם צריכים אוכל)
כמזון אני מגדל בישבילם גם זחלי קמח וגם אפריקאים.
אבל אם הייתי במצב שלך, שאתה מתכנן לגדל רק זוג גרגוילם אז לא הייתי חושב הרבה ופשוט קונה כמה ניצמדים ומביא להם להתרבות, לפי מה שאני יודע לניצמדים לוקח הרבה יותר זמן להיתרבות מאפרקיאים
ואתה גם יכול להשפיע על מהירות הריבוי בזכות הטמפ' וכמות האוכל שתביא להם.
אפריקאים אני ממש לא מציע לך כי אתה לא צריך כמות גדולה של מזון חי(אל תישכח שגרגוילים וקרסטדים אוכלים גם גרבר).

מקווה שעזרתי :)
תודה על התשובה משה, קניתי כבר צרצרים לפני שבועיים וחצי והם מתרבים יפה.

הטלה אחת כבר בקעה לי, אני חושב שיש שם בסביבות ה200 (לפי הערכה, יכול להיות גם 150 או 250) שבקעו מהקבוצה של ה50 בוגרים שיש לי. מחר או מחרתיים אמורה להתחיל גם הבקיעה השנייה.

האחזקה שלהם לא כ"כ מסובכת, ולשלי אין ריח בכלל. כן צריך להשקיע בהם קצת זמן לפחות פעם ביום, אבל זה בקושי 5 דקות. 5 דקות ביום זה המון לעומת ה0 דקות בשבוע לתיקנים אבל עדיין, לא נורא בכלל.

עוד חמישה שבועות אני אדווח, כשהבוקעים הראשונים כבר יהיו בוגרים/קרובים מאוד לבגרות :)
רק תזהר עם הקטנים! לפעמים קרה למגדלים בחול שברחו להם צרצרים בבית(וחוץ מהרעש) הם עשו נזק לא קטן... אכלו חוטי חשמל,נייר טואלט וכו' וכו'.
האאא כן, כדי שתמרח ווזלין על הדפנות של הקטנים, לפעמים הם מצליחים לתפס על דפנות(הם כל כך קטנים שהם נתפסים על דברים שאנחנו לא רואים)

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
nirgerרק תזהר עם הקטנים! לפעמים קרה למגדלים בחול שברחו להם צרצרים בבית(וחוץ מהרעש) הם עשו נזק לא קטן... אכלו חוטי חשמל,נייר טואלט וכו' וכו'.
האאא כן, כדי שתמרח ווזלין על הדפנות של הקטנים, לפעמים הם מצליחים לתפס על דפנות(הם כל כך קטנים שהם נתפסים על דברים שאנחנו לא רואים)
הם גדלים מחוץ לבית ליד המרתף, מקום שמוצל כל היום. הקטנים נמצאים באקווריום זכוכית בגובה 20 ס"מ ובערך פעם ביום כשאני בא לבדוק מה נשמע אני רואה אחד שנמצא על המכסה מבפנים (מכסה רשת על מסגרת שבניתי מעץ) אז אני נושף עליו והוא נופל למטה. האקווריום סגור כל הזמן, הם לא יכולים לצאת גם אם הם טיפסו עד למעלה.

שמעתי שאפשר לשים מקסינגטייפ במקום וזלין, ניסית את זה?