אכלוס גרגוילים בטרריום אחד

אני מתכנן לקנות שממיות גרגויל, עוד לא בטוח אם אחד/אחת או זוג (זכר ונקבה או שתי נקבות).

רציתי לדעת מה המימדים (אורך, רוחב וגובה) של הטרריום הנחוץ בשביל שממית אחת, ומה הגודל בשביל זוג או שלישיה. אני מתכוון כמובן לטרריום בשביל הבוגרים, לא לבייביז/מתבגרים.

אני יודע שאי אפשר לאכלס שני זכרים בטרריום אחד, אבל יש בעיה עם שתיים או שלוש נקבות? (ללא זכר, לאורך כל השנה).

כמו כן על איזה מצע מומלץ לשכן אותם? אספן בלבד או שיש אופציות נוספות? (לא מעוניין בדשא סינטתי)

האם ניתן לגדל ספגנום מוס, ג'אווה מוס או צמחים טחביים/נמוכים אחרים בלחות המתאימה לגרגוילים?

תודה רבה,
אלמוג.
הגרגוילים הרבה פחות חברותיים מאשר הקרסטדים.
תיאורטית, ניתן לגדל זכר אחד עם מספר נקבות. בפועל ממה שאני רואה, שתי נקבות זה המקסימום.
הנקבות יכולות להיות תוקפניות מאוד אחת כלפי השנייה ואפילו כלפי הזכר, לכן יש לעקוב אחר הדינמיקה
בטרריום לפחות בשלבים הראשונים.
אני משתמש בטרריום אקזוטרה 45*45*60 (גבוה) ולדעתי הוא בהחלט מספיק לזוג או שלישייה בוגרת.
כמצע אני משתמש בקוקוס גרוס שניתן לרכוש בכל משתלה. הקוקוס מוצלח יותר מכבול מאחר והוא שומר לחות לאורך זמן רב יותר, אינו חומצי כמו הכבול וגם לא נהרס אם חלקים ממנו מתייבשים.
כאשר כבול מתייבש הוא מתכווץ ומפסיק לאגור מים. אפשר לראות אותו ממש צף על המים.

לגבי צמחייה, תוכל לגדל כל דבר אך קח בחשבון שהם מבלים זמן לא מבוטל על הקרקע והמבנה המסיבי שלהם פשוט יחרוש כל צמח שתשתול שם. בנוסף, הצמחייה הזו דורשת תאורה חזקה במשך רוב שעות היום וזה ממש לא מומלץ לגרגויילים שהם ליליים מובהקים.
תודה רבה על התגובה דניאל :)

אני חשבתי על הרעיון של צמחים על הקרקע משום שקראתי על "טרריומים אקטיביים אקולוגית", שמנצלים את הפרשותיהם של הזוחלים כדשן חנקתי ועל כן אין צורך לפנות את הצרכים מהמצע.

אם השממיות ישוכנו מגיל צעיר ביחד, יש סיכוי שלא יפתחו אגרסיות כלפי שכניהם לטרריום?

אגב, מאוד התלהבתי מהמדריך קלקר וגבס שלך לרקע וחיפשתי ביוטיוב. יש אתר שנקרא Lizard-Landscapes שלקח את זה צעד קדימה, כל מיני עיצובים מטורפים, מבנים, מפלים וקונסטרוקציות על טרריומים שלמים ללטאות/נחשים קטנים/פרוקי רגליים למיניהם, אם לא ראית את ממליץ לך להציץ בפרופיל שלהם ביוטיוב:
http://www.youtube.com/user/LizardLandscapes

בנוגע למצע, כנראה באמת אקח קוקוס גרוס.

בעניין הצמחים, קראתי שג'אווה מוס צומח גבוה ואם רוצים שהם ישאר נמוך צריך איזה חיה שתרמוס אותו כשהיא הולכת עליו והוא עדיין גדל יפה, זה צמח שיכול לצמוח טוב ללא תאורה מלאכותית? יש בכלל צמחים לטרריום שלא ידרשו תאורה מלאכותית?

תודה רבה,
אלמוג
מאיפה מביאים גאווה מוס חי לטרריום?
מה שיש לי זה מיובש שקונים בבלוק ומשרים במים..
חי ניראה יותר מעניין...איפה משיגים?
הבלוק היבש שמרטיבים והוא מתנפח, לרוב זה ספגנום ולא ג'אווה מוס.

לא קל למצוא ג'אווה מוס חי (או כל מוס חי אחר), זה לא משהוא שניתן סתם ככה לקנות.

מגדלים אותו בעיקר חובבי צמחים טרופיים, צמחים טורפים, סחלבים, מגדלי דגים שמתמחים באקוריום צמחיה/ שרימפסיה וכמובן מגדלי דו-חיים.

אתה צריך להכיר אחד מאלה וללוות ממנו קצת.

אם אתה במקרה בזכרון יעקב, כנס אליי ותקבל קצת בשמחה אבל, אני חוזר שוב על האזהרה שלי, בכדי שהוא ישגשג, הטרריום יהיה רטוב מידי לגרגוילים.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
BAGIRAהבלוק היבש שמרטיבים והוא מתנפח, לרוב זה ספגנום ולא ג'אווה מוס.

לא קל למצוא ג'אווה מוס חי (או כל מוס חי אחר), זה לא משהוא שניתן סתם ככה לקנות.

מגדלים אותו בעיקר חובבי צמחים טרופיים, צמחים טורפים, סחלבים, מגדלי דגים שמתמחים באקוריום צמחיה/ שרימפסיה וכמובן מגדלי דו-חיים.

אתה צריך להכיר אחד מאלה וללוות ממנו קצת.

אם אתה במקרה בזכרון יעקב, כנס אליי ותקבל קצת בשמחה אבל, אני חוזר שוב על האזהרה שלי, בכדי שהוא ישגשג, הטרריום יהיה רטוב מידי לגרגוילים.
אני לא חושב שהוא דיבר על הג'אווה בהקשר של גרגוילים, אלא כצמח באופן כללי.