טמפרטורה לגידול נחשים

אני מעוניין לדעת את הטמפרטורה המקסימלית שנחש
יכול לסבול ושלא יסב לו נזק
ואם יש לכם שיטות לקרר את החדר שבו נמצאים הנחשים
ולא ע"י מאוורר או מזגן
אצלנו הגיע היום ל40 מעלות בחוץ ובבית 31 מעלות
שמתי מאוורר די גדול אך לא עזר.
תודה.
אם הטמפרטורה בתוך הבית מגיעה ל 31 מעלות זה לא נורא.
יש לו כלי מים שהוא יכול להיכנס ולהתקרר.

רק שים לב שאין שמש ישירה.

אצלי היו כמה נחשים שהיו תקופה מסויימת ב 35 מעלות ושרדו.
ואחד ששרד גם 40 מעלות שנדפק כבל חימום.
(הוא כמובן לא חזר לעצמו מאז, הנזק שנגרם הוא לטווח ארוך גם אם הוא לא מת באותו רגע)

בכל מקרה, ב 31 מעלות אין צורך להפעיל מאווררים.

הטמפרטורה אצלי כרגע בחדר זוחלים על 30.3-31.1.
עם בריזה חמימה שנכנסת מידי פעם דרך החלון.
:) הנחשים עומדים בזה.. העכברים בדרך להתאבד בתליה.
"שרדו" ו"לא נגרם נזק" הם לא אותם הדברים, טמפ' גבוהה גורמת לנזק- בין אם הפיך או בלתי הפיך זה משהו אחר, אבל שלא יהיו ספקות, זו סיבה לדאגה- ונזק לכליות למשל זה משהו שעלול להשפיע על הנחש שנים לאחר הפגיעה עצמה.
ההערה שלי הכוונה ישירות לאמירה שלך שהנחשים שלך שרדו גם 35 מעלות.
שמח ששרדו, זה עדיין לא טמפ' שרצוי להחזיק בה נחשים- כמו שהבדל של 2 מעלות בלבד למשך הרבה זמן עלולות לפגוע בבן אדם, הפרש טמפ' כזה עלול להוביל לפגיעה משמעותית בזוחלים.

ואגב- טמפ' כזו לאורך כול הזמן לתקופה ארוכה ללא איזור מעט קר יותר בכול הטרריום -בהחלט- תגרום לתופעות לוואי בריאותיות בסופו של דבר.

שורה תחתונה, יש סיבה מאוד טובה למה טמפ' מסויימות מוגדרות כאופטימליות ולמה צריך לשמור על הטווח הנ"ל.
אני נוטה להסכים עם אורן.
נכון שזעמנים (בכל אופן אלה הנמצאים ב'שוק' בארץ) עשויים לשרוד ב 35 מעלות אבל לא במשך זמן ארוך. טמפ' שכזו לטווח של כמה שעות בהחלט עשויה לגרום נזק בטווח הארוך (אם לא המיידי).
חנקים בד"כ יותר עמידים בטמפ' כזו אבל גם להם יש מגבלות ביולוגיות.
בכל מקרה אני מציע לשים בכלוב טרריום כלי מים גדול יחסית עם מים צוננים (לא צריך לשים מי הפשרת שלגים אבל אפילו חצי קוביית קרח במים פושרים תתן מענה לטווח של יום ותאפשר לנחש במידת הצורך לטבול בצוננים (ואולי אף לשרוץ שם).
תודה לכל העונים. עידן,אורן,ואלון
מישהו יכול לומר לי מהיא הטמפרטורה המקסימלית
שלא תסב נזק לכרכנים.
תודה.
אילןתודה לכל העונים. עידן,אורן,ואלון
מישהו יכול לומר לי מהיא הטמפרטורה המקסימלית
שלא תסב נזק לכרכנים.
תודה.
31 מע' ככה זה המקסימום שאני מאפשר בחדרים אצלי למשל...

ממוקם בכפר סבא.
ניתן להשיג אותי טלפונית ברוב שעות היממה בין הימים א' לה'.
פלאפון-0507224264
[email protected]

נסיון בגידול זוחלים משנת 1992!
הדרכה ותמיכה לכל אורך הדרך...
אילןאני מעוניין לדעת את הטמפרטורה המקסימלית שנחש
יכול לסבול ושלא יסב לו נזק
ואם יש לכם שיטות לקרר את החדר שבו נמצאים הנחשים
ולא ע"י מאוורר או מזגן
אצלנו הגיע היום ל40 מעלות בחוץ ובבית 31 מעלות
שמתי מאוורר די גדול אך לא עזר.
תודה.
סליחה על ההקפצה חברים...שמתי לב לתאריך אבל:-
לידע כללי:- מאוורר לא באמת מקרר,הוא יוצר תנועה שגורמת למולקולות האוויר לזוז במהירות ומהחיכוך שנגרם בין כל מולקולה ומולקולה יוצר מין תחושת קריות לכמה שניות,וגם אם תשימו מאוורר בחדר אטום(הכוונה לחדר שהאוויר כמעט לא יוצא ממנו) ותפעילו אותו לכמה שעות ואז תכנסו לחדר תשימו לב שהטמפרטורה עלתה (במקרה שלנו שעשינו בבית הספר בשיעור כימיה בשנה שעברה השארנו את זה 3 שעות והטמפרטורה עלתה ב 4.5 מעלות!!!בגלל לחץ משהוא(אני לא זוכר זה היה מהשנה שעברה) אבל זה תלוי בעוצמת המאוורר וגודל החדר למשל בחדר שבבית הספר שלי היה פצפון...למדתי את זה בשיעור כימיה בשנה שעברה,אותו הסבר חלקי גם על המניפה...
אז אם רוצים לקרר חדר לא משתמשים במאוורר או כל מכשיר אחר שעובד על אותו עיקרון...
עוד פעם:סליחה על ההקפצה אבל אני לא רוצה שמישהוא יעשה את זה בחדר הנחשים שלו מחוסר ידיעה שמאוורר לא באמת מקרר וימותו לו כל הנחשים בגלל עודף חום...
dkcucrucxehאצלי בקיץ 40 מעלות מה לעשות
מזגן...או כול מכשיר אחר שעובד על אותו עיקרון של המזגן...
40 מעלות בטרימיום כאשר החימום מופעל?
לא זה לא קרה אבל עכשיו קניתי נחשה אבל בקיץ נורא חם אז מה לעשות???
אם מזגן זה יקר ומאוורר לא עושה כלום...מה שנישאר לך זה לשים כערה מספיק גדולה שהנחש יכול להיכנס (עם כל הגוף כמובן)..ואפילו קובייה של קרח כמו שאלון אמר...בכל מקרה שיהיה בהצלחה
יש כלי מים שמוחלף פעם ביום כשחם ופעם בשלושה כשתקופה קרה ולשים קובית קרח במים זה נשמע רעיון טוה אבל אם הנחש יגע בקוביה???
חבר'ה, החייאה של נושא מת- אבל רבותיי, אם אין לכם את האפשרות לספק את התנאים האופטימליים לנחש מאיזושהי סיבה, אז אל תגדלו נחש.
לשים קרח במים זה ממש לא פתרון- צריך למצוא איזור בבית בו הטמפרטורה נמוכה יותר, להדליק מזגן אם אין ברירה ואם לא אז למכור או למסור את הנחש. זו התעללות להשאיר בע"ח בכזו טמפ'.
אורן הראלחבר'ה, החייאה של נושא מת- אבל רבותיי, אם אין לכם את האפשרות לספק את התנאים האופטימליים לנחש איזושהי סיבה, אז אל תגדלו נחש.
לשים קרח במים זה ממש לא פתרון- צריך למצוא איזור בבית בו הטמפרטורה נמוכה יותר, להדליק מזגן אם אין ברירה ואם לא אז למכור או למסור את הנחש. זו התעללות להשאיר בע"ח בכזו טמפ'.
צודק
כמו שאומרים:אם אתה לא יוכל לספק את התנאים הדרושים אז אל תגדל
תקיבו אני לא גר באזור חם פרדס חנה אבל אם יש כלי מים גדול זה בסדר

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.