שאלות על בניית טרריום

החתולים והכלבים שיש לי כבר נהיה משעמם.. באלי משהו "אקזוטי".
התחלתי לקרא הרבה פה באתר, באתרים באנגלית וראיתי סרטונים ביוטיוב על הכרכן תירס הזה ונדלקתי עליו! אני רוצה נחש!
(זה לא אומר שחס וחלילה אני אנטוש את שאר החיות פשוט באלי עוד משהו בנוסף)

קיצר אני גם רוצה לבנות את הטרריום. כי ממש לא בא לי לבזבז 1,000 שקל על משהו שאפשר להוציא עליו בהרבה פחות!
חשבתי שאם אני כבר בונה משהו אז להתאים את זה לחדר.
בחדר יש לי שולחן עבודה פינתי. אני גם ככה לא משתמש בו, אני עושה ש"ב על המיטה XD

אני לא יודע איך להסביר בדיוק אבל בשולחן יש איזור בגודל 30אורך * 50גובה * 90רוחב (ס"מ)
שהוא כמעט תיבה. פתוח רק מקדימה.
חשבתי לבנות את הטרריום שהוא יכנס לשם
נגיד משהו בערך 40*50*80 (ויבלוט קצת החוצה מהשולחן)
האם השטח המתוכנן יספיק לנחש בוגר?
(ועוד שאלה לא ממש חשובה: קראתי שנחש יכול להכנס לסטרס בגלל שטח גדול מידי, אז אם מכינים מראש לנחש בוגר צריך לשים איזה הפרדה שיהיה לו שטח קטן יותר.. מה ההגיון בזה?! נחש בטבע חי בשטח אינסופי, ופה בשבי בגלל מטר מרובע הוא נלחץ?)

כל הטרריום יהיה מחומר לא שקוף(עץ\פלסטיק), חוץ מהחלק הקדמי(80*50) שיהיו דלתות הזזה (slide) מזכוכית.
מה עדיף? עץ, פלסטיק או בכלל דיקט. ואם נגיד עץ או דיקט, אז צריך לצפות במשהו? אולי לק?
מותר להשתמש בדבק חם להדבקה מבפנים?

הטרריום הזה מצריך תאורה מלאכותית כי כמו שאמרתי רק צד אחד יהיה שקוף וזה בטוח לא מספיק לנחש. (שידע מתי יום ומתי לילה)
אז האם לדים לבנים רגילים זה מזיק לנחש? (דוגמא ללדים)

תודה לעונים :)
הכי נוח עץ, אבל יש באמת לקחת בחשבון את המיקום של התאורה העתידית.

ממליץ לתכנן ולסרטט מראש תוכנית.

ואני מפנה אותך אל קטגוריית ציוד ואביזרים שבאתר הראשי
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=category&id=45:2009-05-19-09-55-50&Itemid=75&layout=default

יש שם כמה וכמה מדריכים שיעזרו לך להגיע לנירוונה של הטרריומים 😁

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

תודה לשניכם. ראיתי את המדריך והתוצאות ויש לי עוד יותר מוטיבציה לזה!
כנראה שאני אשנה את המקום של הטרריום. אני אמצא איזה ארונית ישנה ונהפוך אותה לטרריום 5 כוכבים 😛
רק אל תשכח לעדכן ולהעלות תמונות של התוצאות והשלבים בפורום 😁

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

ממליץ לך על ארגז פלסטיק שקוף של כתר,
היא גדולה ונוחה בתור טרריום זמני (כי בטח תרצה זכוכית בסוף כי הפלסטיק פחות שקוף ופחות אסטטי)
רק צריך לעשות כמה חורי אוורור עם מלחם ולעשות במכסה חור כדי לשים מנעול...