סטרס לתוכי-דחוף !

שלום לכולם.
לי כבר יש תוכי ומדובר בנימפית מצוייה תוכי קוקטיל האכלת כף יד. הקוקטיל שלי אצלי כבר הרבה זמן-3 שנים.
עכשיו אחותי חוזרת מחול עם המשפחה אחרי 7 שנים שלא הייתה בארץ
והילדים שלה רוצים תוכי וכלב.
ידוע לי מהפעם הקודמת שכשהבאתי את הקוקטיל בפעם הראשונה הוא היה צריך להתרגל לסביבה ואלינו, וזה מה שקרה עם התוכי שלי, לאחר יומיים שלוש הוא נרגע והתרגל.
עכשיו קנינו קוקטיל חדש גוזל.
אחותי עוד שבוע חוזרת לארץ והם לא מבינים כלכך בגידול בעלי חיים לכן אני צריך לעזור להם ולנסות להרגיל את התוכי הקוקטיל החדש לסביבה.
הקוקטיל החדש שהבאתי לא מצליח להתרגל לסביבה ונראה כאילו שהוא בסטרס מטורף. הוא לא רוצה לעלות על היד כשאני בא להוציא אותו מהכלוב הוא עף בתוך הכלוב והוא כמעט פוצע את עצמו,כשאני מוציא אותו הוא כל הזמן עף לי מהיד ובורח בחזרה אל הכלוב.
ככה זה נמשך כבר 3 ימים, ואני רוצה להרגיל אותו יותר לידיים לפניי שאחותי מגיע כדיי שיהיה להם יותר נוח לגדל אותו ושלא יעשה להם בעיות.
האם יש בעיה בתוכי שקניתי? אולי במקרה נפלתי על קוקטיל חם מזג?
או שזה רק סטרס התחלתי וזה יעבור?

זה דיי דחוף ותודה רבה למי שעוזר ! :)
השאלה היא אם כשאחותך תגיע מחו"ל התוכי יעבור מקום (אליה).
או ישאר באותו מקום שהוא נמצא בו כרגע.
אני יכול לומר לך חד משמעי
קנית תוכי שהוא לא האכלת יד לא מוחתם
ותשאל אם זה אפשרי להרגיל אותו ליד אז כמובן עם
הרבה עבודה וסובלנות
לא ניראה לי שיתאים למטרה שלך לעוד יומיים
ברגע שאתה מעביר תוכי ממקום למקום, לא משנה בן כמה הוא או אם עבר החתמה או לא הוא חייב זמן הסתגלות, וזה אומר לתת לו להתרגל למרחב החדש, לא לדחוף ידים ולא להוציא אותו מהמקום " הבטוח" שלו, תקופה מסויימת שיכולה לערוך אפילו מספר חודשים אחרי שהוא ירגיש שבמקום שלו הוא בטוח ולא מאיימים עליו, אתה יכול בהדרגה להתחיל להרגיל אותו לידיים,אבל להקפיד לעשות זאת במינון ובעיקביות, לתת לו לטפס מחוץ לכלוב לבד, אחרי שירגיש שבחוץ הוא בטוח ואין איומים להקריב אליו ידיים.. זה דורש עיכביות וסבלנות.
בכל אופן זה התהליך הקשה והארוך, מניסיון, עובד ומונע סטרסים או בעיות התנהגות בעתיד.
אבל, לשאלתך יש שני פתרונות( אולי יותר) :
או לתת לאחותך את התוכי שלך ולגדל את הגוזל בעצמך
או לשכנע אותה שהיא לא צריכה כרגע תוכי, גם אים היא או הילדים מאוד רוצים, כיוון שתוכי חייב זמן, השקעה , ותנאים מתאימים לגידול, מה שלא יתאפשר אים היא רוצה לגדל גם כלב, שמין הסתם יתן יותר יחס ודורש יותר זמן, ככה שהתוכי יהיה די מוזנח ולא תשיג את המבוקש.
במיוחד אים ציינת שאין לה ניסיון עים בע"ח, פשוט חבל על המאמץ והעצבים של התוכי.
בהצלחה
תודה רבה על התגובות והעזרה.
כל הקטע הוא שלי כן יש סבלנות לדברים האלה ואני הולך לגור במרחק של דקה מאחותי לכן יחס וזמן שצריך לתת לתוכי זאת לא הבעיה.
אני כנראה ינסה בנתיים להרגיל את התוכי לידיים ואחרכך כשאחותי תחזור
אני יעביר אותו אליה ויקפיד לעשות איתו את התהליך שהסברת עד שהוא יתרגל.
תודה רבה לכולם על העזרה :)