שאלות לגבי מורנה

שלום לכולם

אני מחפשת תשובות לכמה שאלות שלא מצאתי באינטרנט
מה רמת המליחות של מי האקוריום לקיום תקין של המורינה?
ואיפה אני יכולה למצוא מידע על אנטומינה ופיזיאולוגיה של המורינה?

תודה..
שלום לך וברוך הבא לאתר סנייקס !

טווח המליחות צריך להיות בן 1.012-1.020
בשביל להצליח במליחות מדויקת תקנה מד מליחות
בנוסף יש לקנות בחנויות דגי הנוי מלח לאקווריום
יש כאלה שמשתמשים במלח גס
gandalf
תודה על המידע,
לפי המלצת חנות לדגי נוי המליצו לי על מלח לאקוריום מלוח רק שיש מינון קטן וכו
אחרי כל התהליך הארוך של הוספה הדרגתית של מלח ותקופת הסתגלות במשך שבוע בערך המורנה שינתה צבע מאפור כהה לכמעט לבן וחלה ירידה בפעילות והפסקה באכילה.. התחלתי לדלל את המים באקוריום עים מים רתוחים ולאחר החלפה של 80% ממי האקוריום היא חזרה לפעילות תקינה , יש הסבר אחר חוץ מ" המים היו מלוחים מידי"? כיוון שההמלחה נעשתה בצורה הדרגתית מבוקרת ובטווח המליחות הנכון.
תודה
לפני הכנסת דגים חיים לאקווריום כל אקווריום צריך לעבור תהליך בשם סייקל
תהליך זה הופך את המים ממי ברז מלאי כלור וחסרי הבקטריות למים תקינים לחיי דגים
במקרה שלך היתה צריך באותו תהליך לראות שהמלח עומד על המליחות הנכונה לפני הכנסת המורנה
ולא להכניס באופן מידי
דעתי היא שהמורנה ככל הנראה תמות .
רצוי לציין שזה ממש לא שכיח שמורנות מתות למגדלים במיוחד מתחילים שקונים אותם בלי יותר מדי תנאי אקווריום נכונים.
gandalf
אני גידלתי דגי מיים מלוחים לפני הרבה שנים
ואני יודע שלאחר הקמת האקווריום המלחה והתקנה
של מפרק חלבונים בדיקת PH תאורה מתאימה ופילטרים,
ואז נותנים למיים לעבוד כחודש ימים לפני שמאכלסים
בדגים כדי ליצר בקטריות במים ושהתנאים יהיו הכי
דומים לאיזור המחייה הטבעי שלהם,
אני יודע שהיום יש כל מיני חומרים כדי לזרז את התהליך
אך צריך הדרכה ממי שמבין בנושא כדי להצליח, לא מסובך
אך לא פשוט
תודה על התגובה האופטימית..
עים כל הצער על גורלו העתידי של היצור היפיפה הזה
הוא שרד מאז יותר מחודש,צד עצמאי ,אוכל ונראה די פעיל.
אני מודה שאין לי ניסיון עים מים מלוחים אבל ממה שקראתי על המורינה היא צריכה מליחים והמערכת הזו לא דורשת ציוד נרחב. מה שכן , המידע על הדג מצומצם מאוד ובפרט חנויות דגים מעלימים את עיניין המים המליחים מהקונים וטוענים שזהו דג מים מתוקים ולא שמעו אחרת.
הדג בסביבות ה60 ס"מ אורך וניתן לי ללא כסף, אני בטוחה שעברו היה לא מזהיר, ככה שעיניין המוות לא מטריד אותי ואני מוכנה לעשות את כל הנידרש כדי להעריך באופן כלשהו את ימיו ללא סבל מיותר.
כך שאשמח לכל מידע חיוני עליו.
נכון מאוד מדובר במים מליחים ולא מלוחים לכן מה שאילן אמר לא נוגע לדבר
אלא למים מלוחים

לדעתי הבלבול קרא מאחר ויש מורנות גם למים מלוחים..

לצערי אני מכיר את המצב שהמורנה נמצאת בו כרגע ואיני חושב שאפשר לעזור לה הרבה.
gandalf
כשאתה אומר "המצב" אתה מתכוון שהנזק נעשה אז ועכשיו זה כמו כמה ימים של חסד? או למשהו אחר? כיוון שעבר חודש מאז ,שהיא שינתה צבע והפסיקה לאכול ,שבוע לאחר מכן דיללתי את המים בחזרה לחצי מליחים. כשהחזרתי את המים מההמלחה שעשיתי לכמעט מי ברז( אומנם לא מהברז ישירות אלא מים מורתחים) היא חזרה לצבע הנורמלי והתחילה שוב לאכול, הנפיחות באיזור הזימים ירדה והיא לא נראת מוכת HV כמו אז
כל הבלאגן היה ונגמר לפני חודש וקצת, מאז היא "תקינה" לעין .
בעיקרון הילדים שקונים מורנה ושמים אותה במים מתוקים לגמרי גם בדרך כלל מחזיקים אותה חודש
כי ניתן שהיא תחייה חודש במים מתוקים
יש לך מד מליחות ? מה מצב המליחות ?
gandalf
אין לי אפשרות לבדוק כרגע את המספר המדוייק, בימים הקרובים כשאצא הביתה.
אני מאמינה שאחרי הדילול המים כמעט מתוקים, כיוון שגופים הצליחו להתרבות שם בצורה יוצאת מהכלל.
הגיוני ..

אבל גופים מחזיקים עם מורנה באותו האקווריום ?
נשמע מוזר..
:)
gandalf
כן , כיוון שכל ההאכלות עים פיתיון נכשלו הדבר הנותר היה להכניס דגי זהב קטנים להאכלה, אבל כל פעם להכניס דג שאין לי מושג באיזה דברים יכול להיות מזוהם , העדפתי לגדל גופים הם מתרבים מהר יחסית וגדלים באקוריום נוסף שאצלי בבית, עים דגים לא טורפים, כשהכמות עולה על הרצוי אני מעבירה חלק מהנקבות לאקוריום של המורנה, שם הן גם הצליחו להשריץ כבר מספר פעמים, אפילו מוצלח יותר מהאקוריום השני, הדגיגים גדלים והגדולות נאכלות, מספר פעמים הצלחתי לראות את המורנה צדה אותם ותופסת. ככה שנראה לי שהמצב נורמלי
ואים יש לך סנטמנטים לגופים , אני ממש מצטערת.
מורנות מחזיקות במים מתוקים הרבה יותר מחודש. בסביבות ה 5-6 חודשים. מספיק זמן בשביל לתת לבעל החנות למכור אותה בראש שקט בלי שישאשימו אותו אח"כ.

מורנה שנמצאת במים מתוקים לא תאכל כמו שצריך בגגל התנאים, ופשוט תרעיב את עצמה למוות.
לכן אפשר להסיק מכך שאם ניסית להמליח את האקווריום בצורה כלשהיא, ואחרי החלפה של חלק מהמים היא חזרה לחיים ולטרוף דגים, אז היא במצב תקין. ואין מה לשבור את הראש אם היא בסדר או לא.

צריך רק לחשוב איך לשמר את המצב הזה.

וגנדלף, למי שכותבת בהודעה הראשונה "אני מחפשת" עונים "ברוכה הבאה" לא "ברוך הבא" 😄