עזרה

אהלן, שאלה קטנה בקשר לנשל, בכל הפעמים שהנחשה שלי השילה (פיתונה מתכדרת בת כשנה וחצי בערך) היא השילה בחתיכות, אני יודע שכדי שהנשל יצא יותר טוב ושלם צריך לחות גבוהה יותר, שמתי לה כלי מים גדול יותר, וכל פעם שאני רואה שהיא נכנסת לנשל אני מתיז לה כל יום מים בטרריום, וזה לא עוזר..

השאלה שלי מה לעשות ?
כלי מים גדול יותר זה לא דרך לעשות את זה. התזה של מים כן- השאלה כמה שמת, כי ככול הנראה זה לא מספיק.
אם זה ממשיך למרות הכול, צריך לגשת לוטרינר ולראות אם יש סיבה נוספת לכך- זה לפעמים סמפטום לדברים אחרים- רק במידה וזה ממש עקבי ולא נפתר.
מ'זתומרת כמה התזתי ? אני צריך להתיז הרבה,? אני מתיז עד שאני רואה שהכל לח במידה רבה, מתיז גם על הזכוכית.. כמה לחות צריכה להיות בעת נשל ? אולי אני צריך לקנות מד לחות ולבדוק ?
מד לחות לא יזיק... אבל פשוט לרסס ישירות על הנחש עד שהוא רטוב. אפשר גם קצת על הסביבה.
אופציה נוספת היא ליצור תא לחות- לקחת קופסא גדולה ואטומה, לחורר בה פתח, לשים בפנים הרבה נייר סופג מלא מים- הנחש ייכנס לשם עצמאית.
אורן הראלמד לחות לא יזיק... אבל פשוט לרסס ישירות על הנחש עד שהוא רטוב. אפשר גם קצת על הסביבה.
אופציה נוספת היא ליצור תא לחות- לקחת קופסא גדולה ואטומה, לחורר בה פתח, לשים בפנים הרבה נייר סופג מלא מים- הנחש ייכנס לשם עצמאית.
הבנתי, רעיון טוב, אז ישר שהוא גם מפריש את החומר הלבן על העיניים להכנס לו את התא לחות הזה עם הרבה נייר סופג רטוב ? ואני לא אצטרך להרטיב אותו עוד? כי בשלב מסויים הוא התייבש.
אוקי, נתנו לי עוד עצה לשים וורמוקוליט או איך שלא קוראים לזה, זה טוב ?
גם זו דרך, כן. אני פחות אוהב כי זה פחות נגיש מנייר סופג ואם מתפזר אז קצת מלכלך... אבל בקטנה, זה טוב.
הבנתי, הבעיה שלי היא הקופסה, אין לי מושג איזה קופסה לשים.. שתהיי מספיק גדולה..
אני אסתדר איכשהו.