גנטיקה במנומרות

היי ,
לפני כמה ימים רכשתי בייבי בגודל 8-9 ס"מ במופע נורמאל או היי ילואו - אני לא בטוח ,
נגיד ועוד שנה ארצה להביא לו בן זוג ממופע טנג'רין לדוגמא - יהיה זיווג
השאלה היא אם הצאצאים יהיו חצי טנגרין טהור , וחצי נורמאל או שהם ייצאו "מעורבים"?
תודה ,עידן
הגן של הנורמל הוא גן מאוד דומיננטי.
אלא אם המנומרת שלך לפחות נשאית של גן אחר מלבד הנורמל, הגן הרציסיבי של הטנג'רין לא יבוא לידי ביטוי וכל הצאצאים צפויים לצאת נורמל.
תקנו אותי אם אני טועה.
פורום גנטיקה היה יותר מתאים לשאלה(מסיבות ברורות אני חושב) :D
עידן- לא, טנג'רין אינו גן רסציבי יחיד.
כמו כן, זה לא נכון לאמר שגן הנורמאל הוא דומיננטי מאוד. ההתייחסות אל כול הגנים האחרים נקבע על פי מע' היחסים מול גן הנורמאל, זה הכול.
משמע- רסציבי לא בא לידי ביטוי מול נורמאל, קו דומיננטי "חזק באותה מידה" כמו נורמאל, ודומיננטי תמיד ידרוס את הנורמאל.

טנג'רין הוא מופע המבוסס על רבייה סלקטיבית, משמע מופע פוליגני- דהיינו, שלכול הצאצאים יש סיכוי כזה או אחר להפגין רמה משתנה של גווני כתום. זיווג בין שני הורים טנג'רין יעלה את הסיכויים לצאצאים טנג'רין וכן הלאה- זיווג מול היי ילו או נורמאל הוא פחות אידיאלי אם המטרה היא טנג'רינים קטנים, אבל זה לא אומר שלא יכולים לצאת טנג'רינים כלל. בגלל שמדובר בתכונה שעליה אחראים מספר גנים ולא רק אחד, אי אפשר לדעת או לחזות שה"גנים הנכונים" יגיעו מכול אחד מההורים.
הדבר הטוב ביותר לעשות הוא להמשיך לזווג את הצאצאים היפים ביותר עם המראה שהכי תואם את הטעם שלך- ולאורך כול דור אתה תראה שיפור.

אם גנטיקת ליאופרדים מעניינת אותך:

/forums/topic/12387
אורן תודה ,
יש מצב שייצאו לי טנג'רינים טהורים - לא ערבוב של נורמאל וטנגרין?
או נורמאלים טהורים - או שהם ייצאו נורמאל עם גוון כתום ?
איך הצאצאים ייקראו ?
נורמאל הטרו לטנגרין ?
ממש קשה לי להבין את המושדים האלה של הגנטיקה אז אשמח אם תוכל להסביר לי בשפה קצת יותר ברורה.
תודה רבה,
עידן
אני אשתדל לפשט :)

אז ככה, אין דבר כזה "טנג'רין טהור"- כי בעצם מדובר בליאופרד עם כמה גנים שגורמים לכך שהוא כתום, לא מדובר בגזע נפרד או במין, ולכן התואר "טהור" לא מתאים. כול הליאופרדים טהורים וזהים... מה שהופך אותם לשונים במראה זה המטען הגנטי השונה מפרט לפרט(כמו שכולנו בני אדם, אבל הגנים שלנו גורמים לנו להיראות שונים זה מזה).

הצאצאים ייקראו לפי הצבע שבסופו של דבר הם יהיו בו- הכתומים יהיו טנג'רין, הצהובים מאוד היי ילו... ואלה ללא צבע מיוחד, נורמאל.

מקווה שעזרתי,

אורן.
אורן ממש תודה ,
יכול ליהיות שיהיו כאלה שייצאו לא טנגרין לא נורמל ולא היי ילואו - כאלה מעורבבים גם עם צהוב וגם עם כתום וגם עם שחור?
סביר להניח שזה ימשוך לאחד הכיוונים... כתום וצהוב די דומים... אז או שזה ימשוך לכאן או לכאן... צבעי הבסיס די זהים אז לא צפוי צבע שונה לחלוטין.
אבל תמיד אפשר לנסות :D
מה זה סליחה על החפירה
אבל נגיד במעמד המכירה של הצאצאים מה אני צריך להגיד לקונה ?
שהם נורמאל הטרו לטנגרין?
עידן- אין דבר כזה הטרו לטנג'רין.
אם הליאופרד כתמתם, זה טנג'רין. אם זה לא, אז לא.
טנג'רין זו לא תכונה שעוברת בתורשה באופן חד משמעי כמו אלבינו- אי אפשר להיות נשא לזה, ואי אפשר להבטיח שזה יעבור הלאה אפילו אם שני ההורים הם טנג'רין.
אלבינו, סנו, הייפו- תכונות כאלה מבוססות על גן שעובר בתורשה ופועל באופן מסויים.
טנג'רין זה מראה שמושפע ממספר רב של גנים ואי אפשר לחזות בשום צורה באופן חד משמעי מה יצא.

אם וכאשר יקנו- הם יוצגו לפי איך שהם נראים. צהובים יהיו היי ילו, כתומים יהיו טנג'רין, ואם לא ייראו לא כמו זה ולא כמו זה, אז נורמאל.