נאנו ריף

שלום לכולם!
רציתי להראות לכם אופציה שהרבה אנשים מעדיפים במקום אקווריום ריף ממוצע .
והאופציה היא : נאנו ריף
כידוע או לא אקווריום ריף ממוצע יכול לעלות עשרת אלפים שקלים .. ועוד הרבה יותר.
כנל הוצאות על בסיס קבוע.
הנאנו ריף בשל גודלו הקטן צורך מכשירים הרבה יותר זולים. וקטנים, ובזכות עובדה זו אפשרי גם לעשות אחד בסכום נמוך יחסית של כ אלף שקלים .
אז די לחפירות והרי התמונות :
כמה תמונות נבחרות מרחבי הרשת.

אם מישהו יודע איפה יש לקנות תאקווריום בתמונה הראשונה שיגיד 4 דקות ואני שם :D

gandalf
3 המשאלות, קיבוץ הזורע (ליד יקנעם).
לא יודע מחיר.
זה מתחם גדול, פתוח בשבת.
מגניב קוראים לזה גם נאנו ריף

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

כל אלמוג ושושנת ים עולים במינימום 100-200 שקל
וכמעט כל הדגים נלקחים ישירות מהים לחנות, מכיוון שאין הרבה הרבייה של דגי ים בשבי
אשמח אם תפרט איזה ציוד נדרש לנאנו ריף, ומה המחירים, תודה :)
זה משתנה מנאנו לנאנו יש כאלה שמורידים דברים מסוימים אבל נקלעים לקשיים לאחר מכן..

עם אני היתי עושה נאנו היתי קונה תדברים הבאים :

פורק חלבונים, מדיית פחם, תאורה מיוחדת , ערכות בדיקה , פילטרציה ,מאוררים,מד טמפרטורה. (ספק או לא סלעים חיים)

הסבר על הדברים הפחות ברורים :

סלעים חיים = סלעים שהוצעו מהים עם הבקטריות עם הפטריות עם אולי חסרי החולויות שנמצאים בתוכם..
ונסגרו בשקיות עם מים עד לארץ.
הסלעים האלא נותנים הרבה למים של האקווריום.

פורק חלבונים = אחראי להקציף את החלבונים שבמים . יש כאלה שלא קונים אותו בנאנו אבל אז צריך להיות עם היד על הדופק לגבי הערכים של האקווריום .

מי שמעוניין לעשות אקווריום כזה צריך לקרוא הרבה יותר מהתשובה שלי .
מדובר בתהליך ארוך מאוד וצריך לקרוא אנספור מאמרים כדי להבין אותו כמו שצריך.
gandalf
יש לי קצת ביקורת על התגובה שלך
קודם כל, מדיית פחם היא לא חובה ואני קצת בספק לגבי אופי השימוש שלה במים מלוחים.
ערכות בדיקה לא חובה במידה ואתה שומר על משטר תזונה נכון ומארגן את המערכת ככה שהיא תגבה את עצמה
באקווריום שלי האכלתי בכמות מינימלית 5 אלמוגיות ומרבית הסלעים שהבאתי באו ממים מתוקים. בין כל כמה סלעים שילבי אבן בגודל מסויים עם כמה אצות עליה (מה שנקרא סלעים חיים), האצות עברו וגדלו על הסלעים האחרים וככה קיבלתי עוד "סלעים חיים"
באשר למערכת שתגבה את עצמה, יש בכל אקווריום ימי מפרקים שונים שמכניסים לקרקע. אחרת המזון מגיע למצע, נרקב בו ויוצר חורים שחורים שביום בהיר אחד הם נחשפים למים ומקפיצים את רמת האמוניה. אצלי באקווריום באופן מפתיע, כשהלכתי לחוף הים והבאתי חול וחלקים קטנים מאיזור המסלעה, הצלחתי להעביר גם כמה מפרקים שהתיישבו באקווריום והצליחו לגבות אותו במשך 8 חודשים של חוסר טיפול.
לקרוא לפורק חלבונים בשמו זו טעות, מדובר במפריד חלבונים שעל ידי הקצפה של המים בלחץ גבוה עם חמצן, החלבונים עולים ונכנסים לכוס מיוחדת שנמצאת מעל לפורק החלבונים.
זה אקווריום יפה למי שיש כסף לשלם הרבה.
שי כמה מפתיע שאתה מתנגד 😎

ערכות הבדיקה הם חובה לאקווריום ריף וללא הבדיקות האלא אלפי שקלים יכולים להירכב ולמות
מדייה פחם מומלצת מאוד .
כנל לגבי דברי, אלא הדברים שאני היתי קונה לנאנו שלי, לא כולם היו קונים את זה.
ראיתי כבר אנשים שיש להם נאנו בלי פורק.
וכן השם המקצועי של זה הוא פורק חלבונים עם תרצה או לא.
gandalf
אתם מתעלמים מהנקודה הכי חשובה פה.

זה לא לאנשים בלי זמן וראש להתעסק.
זה לא למתחילים ! ! ! (ועוד כמה מאות סימני קריאה פה).

והרבה אנשים נפגעו מזה שהם שפכו על העניין הזה הרבה מאוד כסף ובסופו של דבר התייאשו שהכל הלך לפח.
קבלו עוד 2 תמונות הפעם לא מדובר בנאנו אלא בריף רציני
הדג בתמונה הוא נתחן9 אחד הדגים היפים יותר במלוחים (לדעתי לפחות)

תהנו ! 😎

gandalf