שימוש באופיגל

עמוד 1 מתוך 2
שלום לחברים הנכבדים

גיליתי על הנחש שלי מעין טפילים (כמו פשפשים).
מייד נתתי לו שטיפה הגונה מתחת לברז.
כאשר ראיתי שעדיין יש לו אותם, שאלתי בחנות שבה קניתי, והציעו לי להשתמש באופיגל. ההוראה היתה לפזר על מצע האספן החדש, וגם לאבק את הנחש.

ראיתי שגם כאן באתר ישנו מדריך שאומר אותו דבר.
רק יש לי קצת שאלות בנוגע לתהליך.
נכון להיום, רק איבקתי את המצע החדש. (עדיין לא קניתי מספיק חומר, אלה קיבלתי קצת מהמוכר).
אני מבין שהחומר הזה הוא רעיל. האם אין סכנה?
כאשר פיזרתי חומר על המצע (וערבבתי), והחזרתי את הנחש פנימה (והוא מתחפר לו בתוך המצע), מה אני אמור לעשות עם כלי המים? האם אין סכנה שכתוצאה מזה שהנחש יכנס למים, מעט מהחומר (שמן הסתם נדבק קצת לגופו) ירעיל את המים ויהרוג לי אותו חלילה כאשר הוא ישתה?
ומה לגבי העכבר שאני אכניס לו פנימה? האם לא ידבק אליו חומר שירעיל את הנחש כאשר הוא אוכל אותו?
כרגע הוצאתי את כלי המים החוצה, אבל לא נראה לי להשאיר אותו שם בלי מים לכל הזמן הזה. אני מניח שזה לא טוב.
האם החיטוי הזה צריך להמשך רק לפרק זמן מסויים (שבו מוציאים את כלי המים), ואחריו צריך להחזיר את הטרריום למצב בלי האופיגל?
כמו כן הוזכר לעשות לו אמבטיה עם מים + יוד. מה זה היוד הזה ואיך הוא נקרא בשמו המקצועי? מהיכן רוכשים אותו?
ובכלל האם ישנו איזשהו חומר אחר שאינו רעיל, ועושה את עבודת ההדברה הזו?

אני מתנצל על מטר השאלות, אבל כנראה שככה זה עם מגדל מתחיל....

מקווה לקבל תשובות במהרה.

בתודה מראש
שמעון
שמן זית, הורג קרדיות בצורה מועילה.
אבל צריך לחזור על זה כמה פעמים.
בכלל לא מומלץ להשתמש בחומרי הדברה כלשהם.

את הטרריום לקרצף ביסודיות עם אקונומיקה, (לשים לב לפינות). אחרי שסיימת, לייבש טוב. ואז לשטוף שוב רק עם מים ושוב לייבש טוב.

לגבי דקורציה כלי מים וכו', כל מה שיכול להיכנס לתנור בלי נזק, לדחוף פנימה, 20 דקות על 200 מעלות. הורג הכל.

את הנחש, פשוט למרוח עם שמן זית. המלצה שלי, להעביר אותו לקופסא, לא להחזיר לטרריום, לשים עיתון או בד בתור מצע. (עיתון ששכב בשמש יעשה עבודה טובה).
לחזור על הטיפול פעם בשבוע למשך 3 שבועות.

מומלץ לקפוץ לווטרינר ולחסן נגד טפילים פנימיים על הדרך (טיפול 10,000).

ולהתחיל לחסוך לקנית נחש חדש (בצחוק 😁 )
שבת שלום לכולם
אני מצרף ציתות ממאמר שכתבנו באתר שלי יונים בישראל
על בריאות היונים , לגבי טפילים חיצוניים מינון מותאם
של אופיגל 20% לא מזיק גם במים אם הנחש ישב פרק זמן במים.
אני חושב שזה יפתור את הבעיה וגם אם הוא שתה קצת זה לא נורא,
אני רוצה לציין שוב שזה לגבי יונים ואני עדיין לא מנוסה
בנושא הנחשים אז אם בעלי ניסיון יתקנו אותי
שחס וחלילה לא יעבור מסר מוטעה

טיפול כנגד טפילים חיצוניים:

"מעבר להיותם מעבירי מחלות, הם גורמים לאי נוחות רבה ליונים. חלקם

ניזונים מנוצות וחלק מעור ודם היונה. קרדיות נוצה, זבוב היונה,

כינים וכדומה, יעלמו אם נדאג לשמור על ניקיון ונשתמש בתכשירים

המיועדים לכך. חישבו על חומרים שאינם רעילים לאדם.

אקריטין אופיגל באבקה ואיבומקטין בנוזל יעילים לטיפול חיצוני.

חשוב לקחת בחשבון שריסוס ע"י מפוח לא מכסה את כל גוף היונה ובעיקר

מתחת לכנפיים ובאיזור פתח הביב.לכן, וכמה שזה לא נוח, יש לעשות

זאת בטיפול אינדיוידואלי לכל יונה ויונה. יש לפזר את החומר

בסדקים, בתאי ההטלה, על הריצפה ועל המדפים.

בקיץ נוהגים לפנק את היונים שלנו ע"י אמבטיות רחצה ליונים. היונים

מאוד אוהבות להתרחץ ומשתכשכים במים. ניתן לערבב במים אבקה זו ולתת

אותה בכמות שמומלצת בריסוס הלולים. המים בצירוף האבקה, מגיעים

כמעט לכל מקום בגוף היונה ומונעים מהטפילים החיצוניים מלעלות על

היונה ולהתרבות על גופה."
לא קיים "חיסון נגד טפילים פנימיים". מדובר בטיפול נקודתי בורמוקס ופלג'יל- יש לזה השפעה נקודתית נכון לאותו פרק זמן, וזהו- ולא מדובר בטיפול שמומלץ או צריך לעשות כול פרק זמן קבוע- אם אין חשד לנוכחות טפילים פנימיים, אז הטיפול מיותר.

טיפול בנחש עצמו... לאחר התייעצות עם ד"ר רונן לברן(הוטרינר פה בפורום) ניסיתי אבקה שנקראת callpets, שהיא מעין "דור חדש" של האופיגל... ולמען האמת הופתעתי מאוד לטובה מהתוצאות.
עם מגבת אפשר לגעת באבקה(מה שמשאיר קמצוץ על המגבת) ולנגב בה את גוף הנחש(לא עיניים, לא ראש)- לאפשר לנחש כ 5-10 דקות עם האבקה ולאחר מכן לשטוף היטב.
בטרריום לשים קמצוץ(ממש ממש מעט- לתפוס בין 2 אצבעות ולפזר את המעט שנתפס) מתחת למצע תוך הקפדה יתרה שבשום פנים ואופן זה לא נכנס לכלי המים ושהנחש נקי לגמרי אחרי השטיפה.

ניתן גם לטפל עם שמן זית(שעבורי זה טיפול מלכלך ולא נוח כול כך) או להשרות את הנחש במים עם פולידין(פולידין או בטאדין- זה השם הרפואי ליוד ואפשר לרכוש בכול בית מרקחת)- אבל במקרים האלה לרוב זה יהיה טיפול שצריך יהיה לחזור על עצמו כמה פעמים.

אם זה נחש אחד בלבד, אפשר קודם לנסות דרך "טבעית" יותר ולא להשתמש בחומרי הדברה- למרות שהם חלשים יחסית. אם זה לא עובד... אפשר תמיד להוציא את התותחים הכבדים יותר.

חימום בתנור- 100-115 מעלות זה מספיק, אין פטוגנים או טפילים רלוונטיים המסוגלים לשרוד את הטמפ' האלה- 5-10 דקות עושה את העבודה מצויין.
אני באופן אישי לא השתמשתי בתנור כדי לחטא כלי מים אלא מהלתי טיפה אקונומיקה(פחות מפקק) בשפריצר עם מים גדול- וריססתי את הכלים האלה. לאחר מכן שטפתי אותם היטב ואפשרתי לאקונומיקה להתנדף... עבד מצויין.

תזכור- בדרך כלל הטיפול בסביבה קריטי בהרבה מהטיפול בנחש עצמו בגלל שטפילים מסוג זה בדר"כ מבלים את רוב זמנם ש-לא- על בעל החיים עצמו.
האופציה של שימוש במים עם האבקה קצת מפחיד אותי כי זה עלול להפוך את השטיפה של החומר מגוף הנחש לקשה יותר לאחר מכן... ומכיוון שיש כלי מים ונחשים נוטים להיכנס אליו לאחר מכן... שרידי אבקה עלולים להכנס לכלי המים ובסופו של דבר לגרום להרעלה.

האופציה של איברמקטין מהול במים ממה שהבנתי זו אופציה מצויינת ללא סכנה להרעלה- פשוט לרסס את הנחש ואת הכלי ובזה זה נסגר.

לי טרם יצא לנסות- איברמקטין זהו תכשיר נגד טפילים פנימיים בעיקר שעובד גם על קרדיות(שוב, מפה לאוזן זה מה שהבנתי)- צריך מרשם, וניתן לרכוש רק באיזור ה 300 ש"ח- החומר רגיש לאור ולא מאוד עמיד לאורך זמן...
רציתי רק להבהיר משהו בכל נושא בריאותי או מתן תרופות
או חומרי הדברה
מה שאני רושם זה בגדר המלצה בלבד
בכל נושא יש ליפנות לויטרינר
בתודה אילן
חברים יקרים תודה רבה על כל התשובות.
נתתם המון אופציות, ולמען האמת קצת התבלבלתי.
הבנתי שאפשר להשתמש באבקה הזו (כמו שמוםיע במאמר), או בתחליף שהצעתם כאן לאבקה המשודרגת (callpets).
אבל את נושא כלי המים, עדיין לא הבנתי עד הסוף.
מכוון שהבנתי שהאבקה הנ"ל רעילה (ד"א, האם התחליף שהוצע ג"כ רעיל?), אני פוחד מהעניין שהמים יורעלו כתוצאה מזה שהנחש מתפלש לו במצע (שבו פיזרתי קצת אבקה) ואח"כ יכנס למים.
מה אני אמור לעשות? האם להוציא את המים בכלל? האם להחזיר אותם רק אחרי ששוב אנקה את הטרריום משאריות החומר ואחליף שוב מצע? (מה שאומר שהוא ישאר שבוע בלי מים). אולי אני אשים שם כלי קטן שאליו לא יוכל להיכנס. כנ"ל בנושא העכבר שאני אמור להכניס לשם מחר?
מה לגבי נושא פיזור האבקה בתחתית אח"כ? האם הסכנה לתרחיש (ההרעלה) הנ"ל לא תחזור על עצמה?
אני נורא פוחד מלהרעיל אותו. האי יש מקום לפאניקה שלי, או שאין חשש?

בתודה מראש
שמעון
אתה יכול לצלם את הטרריום שנראה מה יש לך לחיתוי שם?אז אפשר להמליץ יותר מדויק על טיפול בציוד של הנחש
ואישית לא משתמשת בסביבה של נחשים בחומרי הדברה, פעם אחרונה שקניתי מאיזה מקום שאשמור את שמו אצלי, כ-17 פיטונים קטנים, ורובם היו עים טפילים לבנים קטנים - השתמשתי בהשריה בפולידין X 3 פעמים בהפרשים של שבוע(לפני האכלות), ואת הכלים (פלסטיק) השרתי באקונומיקה וניקיתי עים זרם מים חזק. אספן הוחלף
זה עבד מצויין ולא היו טפילים לאחרי זה
טיפול שמן גם עובד טוב, ולנחש יחיד זה פיטרון לא רע
הנחשים שלי :
כרכני תירס (שונים)
קינגים (שונים)
מילקים (שונים)
פיתונים מתכדררים
שלום
ברגע אין ממש מה להראות, שכן המצע הוחלף והאבקה פוזרה.
הטפילים,הם נראים כמעין פשפשים קטנים שחורים (בגודל של ראש סיכה). רובם נעלמו. אני צריך עדיין לאבק אותו בין הקשקשים, כאשר אקנה אבקה.
רק מה שאני עדיין בחששות.
גם אני שמעתי על תכשירים שונים לטיפול בקרדיות שהינם יעילים יותר מאופיגל, אך לשמחתי אין לי נסיון איתם.
אני לא יודע מאיפה רכשת את הנחש, אבל אם הקרדיות היו על הנחש כשקנית אותו, הייתי מחזיר למוכר את הנחש וגם את הקרדיות.
אם אתה בכל זאת רוצה להתמודד בעצמך עם הבעיה באמצעות אופיגל, חשוב להשתמש באופיגל 10 שהינו פחות רעיל מאופיגל 20.

לאילן, נחשים רגישים הרבה יותר מאשר יונים לכימיקלים ולחומרי הדברה ולכן ההשוואה כאן יכולה להיות בעייתית.

כמו שכבר הציעו, תעביר את הנחש לכלוב קטן - קופסת גלידה תהיה נהדרת. בקופסה תשים נייר סופג לבן. תעשה אמבטיה לנחש במים חמימים למשך 10 דקות (מרבית הקרדיות פשוט יטבעו וינשרו מהנחש). לאחר מכן תאבק את גוף הנחש באופיגל 10 כנגד כיוון הקשקשים ותכניס אותו לכלי שהכנת מראש ללא כלי למים.
למחרת, עשה שוב אמבטיה לנחש ושים בכלי נקי עם מי שתיה. לאחר ששתה, הוצא את כלי המים, אבק אותו שוב והחזר לכלי עם נייר סופג חדש.
חשוב שהנייר הסופג יהיה לבן על מנת לזהות בקלות עם עדיין יש קרדיות בכלי.
חזור על התהליך מידי יום יומיים עד שלא תראה עוד קרדיות על הנייר הלבן. על מנת לוודא סופית שאין יותר קרדיות, בדוק סביב עיני הנחש ובקפלים שמתחת לפה - אלה הם בדרך כלל המעוזים האחרונים של הקרדיות.

חשוב לציין שאם הנחש נכנס לנשל, אין לאבקו באופיגל. יש להחליף את הנייר הסופג לעיתים תכופות ומיד אחרי הנשל להעבירו לכלי נקי - עם הנשל הנחש נפטר גם מהקרדיות וחשוב לחלץ אותו משם לפני שיטפסו עליו שוב.

במקביל לטיפול בנחש, צריך כמובן לחטא את הכלוב, כפי שכבר הציעו לך קודם.

אין לך מה להתנצל על השאלות. עדיף לשאול מאשר לטעות ולהרוג את הנחש.

בהצלחה
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
מייקי, אלא אם כן מדובר בבייבי צעיר, ואז זה מטבע הדברים... אני לא מכיר שעופות רגישים פחות לכימיקלים. זה לא תלוי יותר במסה של בעל החיים?
תוכל לאמר לי איפה אני יכול לקרוא על זה? לא יצא לי להיתקל בזה. (לא מתווכח, פשוט חדש לי)
אורן ומייק שלום
רציתי לומר שהמוצר הזה אופיגל 10% ו-20% שני מוצרים
שיוצרו עבור הדברה של בעלי כנף (עופות) בתעשית הלולים
תרנגולות והודים , מוהלים את האבקה במיים לפי הוראות היצרן
ומרססים על העופות
אני לא יודע איך יגיב נחש במגע עם החומר

אני מצרף דף הסבר על התכשיר

מוצרים /עופות /חומרי חיטוי והדברה

אופיגל 20 (אבקה)

הרכב:
Carbaryl 20%

תכונות/פעילות:
מעכב כולינאסטרזה,אינו פוגע בגוף העוף ואינו משאיר ריח

התוויות:
הדברת קרדיות וכינים על גוף העופות, ברפד, בארגזי ההטלה, בדפי לינה ועוד.

מינון והגשה:
לאבק את העופות במאבק מכני:
המינון: 1 ק"ג אופיגל 20 לכל 100-60 עופות.
לחיסול כינים אשר בקעו אחרי הטיפול - יש לחזור על האיבוק כעבור 14-10 ימים.
להדברת הטפילים בריפוד ובארגזי הטלה: לפזר 1 ק"ג אופיגל 20 לכל 10-8 מטרים מרובעים של שטח הפיזור.

אחסנה:
במקום יבש, נעול והרחק מהשג ידם של ילדים.
השמדת אריזות ריקות: יש לנקב את האריזה הריקה ולהשליך לפח.

אזהרות:
החומר הפעיל באופיגל מעכב כולינאסטרזה.
במקרה של בליעה (ע"י אדם או בעלי-חיים) יש לטפל באטרופין - לפי הוראות רופא.
סימני תופעות לוואי שליליות:
כאבי ראש, סחרחורות, הקאות, הזעה.
אמצעי זהירות: הרחק השקית מגישה של ילדים ובעלי חיים.
אין להשתמש ב-2-PAM כאנטידוט לקרבמטים.

במקרה של חשד להרעלה יש לפנות לרופא ולהציג תווית זו.
מידע לרופא: למידע נוסף נא לפנות למרכז המידע הארצי להאעלות, בי"ח רמב"ם 04-8529205
רעל

אריזה: 1 ק"ג.

סוג אריזה: שקית פלסטיק
שלום
זה בדיוק גם מה שאני קראתי על אריזת המוצר, ובגלל זה פחדתי לקנות את האריזה השלמה.
כל עניין הרעילות, וזה שלא רשום שזה מתאים גם לבעלי חיים אחרים, די מלחיץ אותי. אני לא רוצה להזיק לו חלילה.
אבל, גם המוכר (שממנו קניתי את הנחש, והוא עוסק בגידול של חיות אקזוטיות שונות, ובהם גם סוגים שונים של נחשים) המליץ לי עליה, וגם כאו בפורום יש דף הנחיות איך לטפל בעזרת מוצר זה. גם חלק מהמשיבים חושבים כך, ואני בטוח שלכולם יש הרבה יותר נסיון ממני. והוצע גם callpets, שנאמר שמשמש תחליף, והומלץ גם ע"י הוטרינר.
למעשה אני כבר מבולבל לגמרי, לא מצליח להבין קו מנחה סופי בכל הסיפור הזה.
להשתמש/ לא להשתמש בחומר הזה?
מה בנוגע להאכלה שלו מחר, האם לתת לו את העכבר בכלי נפרד?

תודה
שמעון
שמעון שלום
אני חושב שאלון ,ומייק
נתנו לך את הפיתרון האולטימטיבי מניסיונם הרב בגידול נחשים
ומפה אתה יכול להחליט מה לעשות
שבוע טוב ובהצלחה
shimon1971שלום
זה בדיוק גם מה שאני קראתי על אריזת המוצר, ובגלל זה פחדתי לקנות את האריזה השלמה.
כל עניין הרעילות, וזה שלא רשום שזה מתאים גם לבעלי חיים אחרים, די מלחיץ אותי. אני לא רוצה להזיק לו חלילה.
אבל, גם המוכר (שממנו קניתי את הנחש, והוא עוסק בגידול של חיות אקזוטיות שונות, ובהם גם סוגים שונים של נחשים) המליץ לי עליה, וגם כאו בפורום יש דף הנחיות איך לטפל בעזרת מוצר זה. גם חלק מהמשיבים חושבים כך, ואני בטוח שלכולם יש הרבה יותר נסיון ממני. והוצע גם callpets, שנאמר שמשמש תחליף, והומלץ גם ע"י הוטרינר.
למעשה אני כבר מבולבל לגמרי, לא מצליח להבין קו מנחה סופי בכל הסיפור הזה.
להשתמש/ לא להשתמש בחומר הזה?
מה בנוגע להאכלה שלו מחר, האם לתת לו את העכבר בכלי נפרד?

תודה
שמעון
שמעון, callpets הוא אלטרנטיבה טובה- אך השימוש בכול כימיקל במידה ויש אלטרנטיבה אחרת, הוא פחות עדיף.
לעבודה עם חומר הדברה(גם אם ביתי שכזה) עם זוחלים צריך רגישות מסויימת למינון... ובהרבה מקרים זה מיותר אם לא מדובר ממש בטיפול המוני.

מכיוון שיש לך רק נחש אחד- הטיפול עם שמן\השרייה במים עם פולידין ונקיון הכלי+תוכנו עם אקונומיקה הוא הפיתרון הטוב ביותר נכון לכרגע.
במידה ולאחר כמה שטיפות עדיין יהיו קרדיות, תמיד תוכל להשתמש בcallpets...
המוצר היחיד שפותח לטובת טיפול בקרדיות בזוחלים הוא Provent-a-Mite. -יש המון מידע על המוצר ברשת-מומלץ לקרוא.
אחרי טיפול בטרריום {כולל הריהוט והמצע שנשאר בתוכו} ואוורור קליל ניתן להחזיר פנימה את הנחש ואת הכלי מים שלו-ללא חשש.
החומר פעיל לכחודש וככה מבטיח שגם כל קרדית שתבקע בזמן הזה תקטל.
ניתן להזמין את המוצר כאן-
http://www.pro-products.com/

שבוע טוב :)

ממוקם בכפר סבא.
ניתן להשיג אותי טלפונית ברוב שעות היממה בין הימים א' לה'.
פלאפון-0507224264
[email protected]

נסיון בגידול זוחלים משנת 1992!
הדרכה ותמיכה לכל אורך הדרך...
חלוקות. כמו בכל דבר יש מחלוקות,מה לעשות...
מוצר "לפנים":)
*אגב, את המלצתי אני מבסס על ניסיוני ועל ניסיון מגדלים ישראלים נוספים.

ממוקם בכפר סבא.
פלאפון-0507224264
[email protected]

למה הדגש על "ישראלים", אנחנו שונים או שהמוצר עובד פה אחרת בגלל האקלים? :wink:
ברצינות אבל, הרבה מגדלים(גם כאלה עם שם גדול) בחו"ל תיארו חוויות שליליות עם זה- לי אין דיעה, לא ניסיתי. לא יכול להתווכח עם התנסויות לכאן או לכאן.
כמו שאמרתי,אין טעם לחזור על זה- מחלוקות קיימות גם לגבי המוצר הזה (כמו לגבי כל דבר).
אבל אני לא כתבתי המלצות\אזהרות של "באוויר" אלא מניסיוני שלי- מוצר מעולה ואמליץ עליו לכל מי שנתקל בבעיה כזו..
במהלך השנים התנסינו {אני ומגדלים אחרים בארץ} במגוון תכשירים ואין ויכוח איזה הוא התכשיר הבטוח מכולם, ועל זה נטו דיברתי אורן... אה וכשיראלים אנחנו בוודאי שונים 😛 אלא מה :D

ממוקם בכפר סבא.
פלאפון-0507224264
[email protected]