שאלות בקשר לבואה קונסטריקטור אימפרראטור

שלום אני רוצה לקנות נחש בואה קונסטריקטור אימפרראטור יש לי כמה שאלות:
1. אזה אופי יש לנחש?
2. איזה טרריום הוא צריך?
3. איזה חסרונות יש בנחש הזה?
4.האם הוא צריך חימום? איזה?
5. מה כדאי לשים בטרריום?
6. איזה מצע כדי לשים לנחש?
7. האם הנחש הזה נושך מתי שהוא?

ועוד מידע נוסף אני אשמח לקבל!!!
בתור נחש ראשון אני ממליץ לך ללכת על מתכדרר .
בואה בדרך כלל רגועה ולא נושכת תלוי בך כמובן!
טרריום שיהיה מספיק לגודל של הבואה הכול תלוי מומלץ לא פחות ממטר כמובן בחשיבה לתווך ארוך!
חסרונות?אין!נחש יפה ומיוחד.
חימום כן יש כול מיני סוגים המומלצים כבל חימום ומדבקה!
כלי למיים ומסתור!
מצע מומלץ אספן נוח לניקוי !
כול נחש יכול לנשוך עדיף ומומלץ לך לשחק איתו הרבה זה משנה לטובה את האופי של הנחש!
מידע נוסף מומלץ בואה זה נחש שיכול להגיע לגדלים של עד 2מטר שמונים 3 מטר אז כחי את זה בחשבון!
בהצלחה וברוכים הבאים לעולם הזוחלים אחד העולמות המרתקים ביותר.
v.i.p-reptiles
נועם.
זה לא הנחש הראשון שלי.
יש לי כבר מתכדר וגם פעם היה לי כרכן תירס
אבל רציתי עוד נחש שדומה למתכדר!!
שלום מוריה ,

הרבה מהמידע הכללי שאתה מבקש לגבי בואה קונסטריקטור נמצא בדפי טיפול באתרים שונים (כולל בכותר תת פורום זה).

לגבי שאלות ספציפיות להלן המענה הכללי :) - אופי - משתנה מפרט לפרט , אבל ברב המקרים מדובר בנחש עם אופי נהדר, רגוע, לא זריז (אלא כשמדובר על התקפת מכרסם) לא פוחד ולא ברחן כשמחזיקים אותו ע"ג ידיים, קל יחסית לטיפול וללא בעיות אכילה (לנחש בריא כמובן).

גודל הטרריום או הכלוב של הנחש תלוי בגודלו ....ובעיקר בגודלו הסופי. בואה קונסטריקטור אינו נחש קטן וצנום (אולי רק כשהוא בייבי) ועשוי להגיע לגדלים של עד כ 3 מ' לערך לנקבה (מדובר בתת המין IMPERATOR)
תלוי בתפוצה ובמטען הגנטי של הפרט הספציפי לנחש בגודל הנ"ל יצטרך טרריום מינימלי (בגודלו הסופי)באורך של כ 1.8 מ'. אני מעדיף גודל צנוע יותר (עדיין להרגיש נחש בידיים , אבל לא צורך מקום אחסון גדול כ"כ). בואה שלה יש 'נטיה גנטית' להיות 'גמדית' תגיע לגודל סופי של 1.3 מ' (מתפוצת corn island) עד כ 2 מ' (בד"כ בואות שהן תוצר של ערוב כזה או אחר של בואות גמדיות מתפוצה זו או אחרת). אגב, האורכים המצויינים הן של נקבות, לגבי זכרים - בד"כ יגיעו לאורך סופי של 20-50 ס"מ פחות מנקבות.

חסרונות בנחש ??? - אין לו רגליים , הוא לא מביא את העיתון בבוקר, לא מבשל. אני מסתייג מההגדרה 'חסרונות' באופן כללי כשמדובר בנחשים - מבחינתי מתאים יותר להשתמש באתגרים או בבעיות והבואה היא נחש שבד"כ אין לו בעיות , הוא קל לטיפול אחזקה וגידול, אופי נח כבר אמרתי??

בואה צריכה חימום לפחות בחורף באופן רציף , מדובר בבע"ח בעל דם קר וטרופי. איך לחמם ? יש מגוון שיטות ומוצרים לבצע את הנ"ל. יש מגוון רב של דעות באשר לטמפ' הנחוצה ב'צד החם' וה'קר' וכד' , אני מחזיק בואות בטפמ' קבועה (28 מעות צלס') לאורך כל השנה. באופן כללי טווח הטמפ' שהנחש צריך הוא 26-30 מעלות.

ריהוט ומצע לטרריום הם לחלוטין העדפות של המגדל ומד"כ עונים על דרישותיו בנושאי ניקיון, ריח, אסטטיקה וכיו"ב..

בואה עשויה לנשוך כמו כל נחש (וכמו שחבר טוב מספרד אמר לי : "מי שלא יכול לנשק - נושך). אבל באופן כללי כפי שכתבתי בפתיח - מדובר בנחש רגוע, בעל אופי נח מאד שנושך (אם בכלל ) לעיתים רחוקות (ובד"כ הנשיכה מגיעה באשמת המטפל) .

כיום , בניגוד לעבר הלא רחוק, מגוון המופעים והגוונים שנמצא בהישג יד בארץ הוא מרשים כך שקשת ההיצע (של צבעים, מופעים וגודל סופי צפוי) גדולה וכך גם טווח המחירים.

מקווה שעזרתי מעט, אני בהחלט ממליץ לקרוא כמה שניתן לפני רכישת הנחש.
בהצלחה
איזה גודל טרריום צריך בייבי ואיזה גוגל טרריום צריך בוגר?
זה תלוי בבואה שאת מעוניינת לרכוש. אנחנו למשל מציעים בואות עם אחוז דם גבוה של הוג איילנד\ג'ף ג'י- משמע שמדובר בחיות צנועות יחסית בגודלן וטרריום של מטר על שישים יספיק בהחלט לשאר חייהן.
אחרים מציעים בואות סטנדרטיות ובמקרים אלה זה גם תלוי אם מדובר בזכר או נקבה, ואז צריך טרריום בגדלים אחרים.

בכול מקרה בשלב ראשון פלסטיקית תספיק בהחלט... אני אפילו לא ממליץ לקנות משהו מעבר לפלסטיקית לבייבי כי תאוצת הגדילה בשנה וחצי הראשונות הוא מאוד משמעותי... אין טעם לרכוש טרריום שיספיק רק לכחצי שנה.

ממליץ לך לעבור על המודעות, ולפנות אל אנשים רלוונטיים בשאלות לגבי מה שהם מציעים.
נחשים הם לא בעלי חיים שהמונח "פינוק" ממש תופס להם.
טרריום מרווח עם מקומות טיפוס- זה הפינוק הכי ריאלי שהם יעריכו... זה לא בעל חיים שמטפחים כמו שמטפחים כלבים או חתולים... נחשים הם מדהימים... אבל הם לא ממלאים את אותו הצורך כמו כלבים למשל...
מוריהומה לגבי תוספות מזון?
אין צורך בשום תוסף, עכברים וחולדות מכילים את כל הנחוץ מבחינה תזונתית .

ממוקם בכפר סבא.
ניתן להשיג אותי טלפונית ברוב שעות היממה בין הימים א' לה'.
פלאפון-0507224264
[email protected]

נסיון בגידול זוחלים משנת 1992!
הדרכה ותמיכה לכל אורך הדרך...