שלום

עמוד 1 מתוך 2
שלום אני חדש פה בפורום
כרגע אני לא מגדל, מאמין שבעתיד, במיוחד אחריי שחקרתי קצת את הנושא.
אני כרגע עובד על פורייקט גמר
ואשמח אם תוכלו לענות לי על סקר שוק

הפרוייקט הוא בעצם מערכת מכטרונית שבעצם נועדה לעשות באופן אוטומטי את שיגרת היום בטרריום, כלומר, המערכת תאכיל באופן אוטומטי, ותספק לחות ותפסיק הזרמת לחות לפי זמנים, כמו כן, תפעיל תאורה ותפסיק תאורה לפני זמנים רצויים, ותפעיל חימום ותפסיק חימום לפי זמנים רצויים.

1.האם אתם מאמינים שמערכת אוטומטית שתאכיל באופן אוטומטי ותשנה את הפרמטרים בטרריום באופן אוטומטי תיהיה יעילה?
2.האם הייתם רוצים ליראות מוצר כזה בשוק?
3.אם כן, מה המחיר שהייתם מוכנים לשלם בעבורו?
4.בתור מגדלים, מה הדברים שאתם הייתם שמים עליהם דגש, מה אתם חושבים שהיה מקל עליכם לגדל את הלטאה, או סתם יותר נוח?

בתודה רבה מראש
למקרה שיש התעניינות או מי שרוצה לתת מענה נוסף
[email protected]
בתודה רבה ויום נעים :)
שלום וברוך הבא לאתר סנייקס - קהילת מגדלי חיות אקזוטיות

אני יכול לעזור לך קצת עם המידע לפרוייקט

קודם כל צריך לצמצם את הטרריום ללטאות בלבד.
מכיוון שהאכלה אוטומטית לא רלוונטית כאשר מדובר במזון חי לנחשים. הם אוכלים אחת לשבוע ואף שבועיים ויש כאלה שגם יותר.
את המזון שלהם לא ניתן לאחסן בתוך המערכת מכיוון שמדובר או במזון חי או במזון קפוא.

אז לטאות, גם אצלהם יש קצת את הבעייה של המזון החי, אז נצמצם.
אפשר רק שהמערכת תוסיף באופן אוטומטי ויטמינים וסידן שכן ניתנים לאחסון במערכת.

לגבי הלחות והתאורה בזמנים אוטומטיים, כן מומלץ לתת ללטאה את התאורה שהיא צריכה וחלק מהלטאות צריכות לכמה שעות ביום כדי "להתחרדן" ולפתח סידן וויטמינים בגוף.

אותו הדבר לגבי הלחות כן כדאי ואף מומלץ שמערכת תתיז אחת ליום קצת מים בטרריום.
היום המגדל משפריץ עם שפריצר ידני.

לגבי חימום, לגבי הזמנים שלו, אין צורך בזמנים מסויימים, אלה ברמה של טרמוסטט ברגע שהטמפרטורה יורדת מהטמפרוטורה המקסימלית שהגדרנו למערכת אז שהחימום יתחיל לעבוד עד שיגיע לטמפרטורה הרצוייה. ושיפסיק ברגע שסוררת הטמפרטורה האופטימלית.

אז הדגש העיקרי הוא בעצם על הלחות, החימום, והתאורה.
האוכל הוא קצת בעייתי מכיוון שמדובר במזון חי שדורש טיפול לפני הגשה. עדיין חייבת התערבות אדם בהגשת המזון, גם איגואנה צריך לחתוך לה סלט...למשל..

הייתי רוצה לראות מוצר כזה בשוק, בהתאמה ללטה ולטאה.
המחיר שהייתי מוכן להשקיע הוא עד 1500 ש"ח.

הדגש העקרי הוא על הטמפרטורה כמובן.
בגלל שמדובר בבעלי חיים אז הייתי אפילו מוסיף מן חיישן התראה כאשר נגמר המים בכלי שמשפריץ את המים ללחות.
ששולח לי לפאלפון סמס ומודיע שאזלו המים או הויטמינים ויש לחדשם בכלי ההגשה.
כמו כן אם יש בעייה בתפקוד המערכת בנוגע לטמפרטורה, התאה מהירה לפאלפון כדי שהמגדל יוכל לתפעל בהתאם ובמהירות.

מקווה שעזרתי לך, שאל עוד שאלות

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

בקרוב אני אעלה לכם תמונות מהפרוייקט שלי.
חיישני טמפרטורה בטרריום צד חם וקר, מחוברים למחשב. משטחי חימום ותאורה נשלטים ע"י מחשב.
חיישן לבקרת דלתות טרריום, אם הם פתוחות או סגורות.
והכל בשליחת SMS ו אימייל. ושליטה מכל מחשב עם חיבור לאינטרנט, כולל אינטרנט סלולרי + מצלמה לפיקוח על הכל מרחוק.

המערכת מציגה גראף טמפרטורה והיסטוריה. לדעת על שינויים.
והיסטוריה על פתיחת דלתות הטרריום.
שליטה לפי הכנסת זמנים בתאורה.

ואת כל זה כמובן אפשר להכיל על מספר טרריומים.

מעניין מישהו?
:)
שלום וברוך הבא לקהילה,

אני מסכים עם כל מה שכתב Benjo, אם כי אני הייתי מוכן להשקיע במערכת כזו לא יותר מ- 700 ש"ח.

עידן, זו מערכת שאתה בונה?
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
בהחלט.

מערכת עובדת אחת כבר קיימת, חבר שלי בנה אותה בחוות שרתים בחברה.

אנחנו עכשיו מקימים אחת אצלי בבית עבור הנחשים.
נשמח אם תביאו לקהילה תיעוד...

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

תודה רבה על העזרה
ואם אפשר לישאול עוד מספר שאלות.
1.מה טווחי הטמפ' הדרושים ללטאות?
2.שכן גם טווחי הלחות?
3.מה בנוגע להשקיה? כלומר, אני יודע שנחשים לדוגמא הרבה זנים זקוקים לטבילה במים, שכן גם... גם כמו שלמדתי ביסודי חחח... כל בעל חיים באשר הוא צריך לישתות מים, אני יודע שמים מחליפים כל 3 ימים. אבל (ואולי השאלה הזאת תשמע טיפשית) אבל... כל הלטאות והנחשים זקוקים לשתות, כלומרף אני מניח שכן אבל באופן יום יומי?

ובקשר למערכת האכלה... התיכנון יהיה שהיא תיהיה בתוך מקרר שמנקז לחות (כמו של טרופות), שכן אני אף יכול לתכנן אותו אפילו שיקפיא ואז יפשיר. הרי אני המתכנן של המערכת (אני לומדת מכטרוניקה).

ושאלה אחרונה, אני מאמין שלא תיהיה לכם בעיה עם אני ידגיש את הפורום הזה בתודות בסוף הפרוייקט.
פשוט באמת אני ממש מודה לכם, ניכנסתי להרבה פורומים והמון אנשים פה שמחו לעזור לי ולחלוק איתי יידע. 😁
שלום ברק,
קודם כל,כל הכבוד לך על היוזמה,נשמע מעניין מאד,ואני אשמח מאד כמו שכבר צויין קודם לראות תוצאות,לגבי שאלותייך,הייתי ממליץ לך לקרוא קצת מאמרים פה באתר על סוגי לטאות שונים ועל התנאים הדרושים להם,וכנ"ל לגבי הנחשים...

לטאות: https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=category&id=36:2009-05-19-09-47-34&Itemid=63&layout=default

נחשים: https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=category&id=34:2009-05-19-09-45-24&Itemid=63&layout=default

שיהיה לך המון בהצלחה,ותמשיך לשאול,והכי חשוב אל תשכח לעדכן בסוף בתוצאות...
אשמח אם תענו על השאלה האחרונה ששאלתי זה די חשוב לי
תודה
וכן אני אשמח להעלות את הפרוייקט או את החלק המעניין יותר שבו חחח לפורום
barak_hasonתודה רבה על העזרה
ואם אפשר לישאול עוד מספר שאלות.
1.מה טווחי הטמפ' הדרושים ללטאות?
2.שכן גם טווחי הלחות?
3.מה בנוגע להשקיה? כלומר, אני יודע שנחשים לדוגמא הרבה זנים זקוקים לטבילה במים, שכן גם... גם כמו שלמדתי ביסודי חחח... כל בעל חיים באשר הוא צריך לישתות מים, אני יודע שמים מחליפים כל 3 ימים. אבל (ואולי השאלה הזאת תשמע טיפשית) אבל... כל הלטאות והנחשים זקוקים לשתות, כלומרף אני מניח שכן אבל באופן יום יומי?

ובקשר למערכת האכלה... התיכנון יהיה שהיא תיהיה בתוך מקרר שמנקז לחות (כמו של טרופות), שכן אני אף יכול לתכנן אותו אפילו שיקפיא ואז יפשיר. הרי אני המתכנן של המערכת (אני לומדת מכטרוניקה).

ושאלה אחרונה, אני מאמין שלא תיהיה לכם בעיה עם אני ידגיש את הפורום הזה בתודות בסוף הפרוייקט.
פשוט באמת אני ממש מודה לכם, ניכנסתי להרבה פורומים והמון אנשים פה שמחו לעזור לי ולחלוק איתי יידע. 😁
לחות וטמפרטורה משתנים בין לטאה ולטאה.
ולגבי השתיה אז כן...

תיאור Alt חסר

אני יודע שזה משתנה בין לטאה ללטאה בגלל זה אני שואל בנוגע לטווחים, כלומר מה המקסימום טמפ' ולחות שלטאה יכולה לדרוש, ומה המינימום
אין מקסימום שמאגד כמה מינים
אתה צריך מקסימום של כל מין ומין
הטרריום שלך יהיה מובדל בנתונים שלו כאשר מדובר בשממית מנומרת
או באיגואנה או בחרדון מזוקן...

אין מה לעשות.. הפעולות יהיו אוטומטיות אבל הנתונים ישתנו.

אם אתה רוצה לדעת את הנתונים אז כנס למדור זוחלים שבאתר הראשי.
או שאל בפורומים הרלוונטים.

תיאור Alt חסר

כן אבל בתור מתכנן אני צריך שהטרריום יהיה כללי אז אני צריך לתת טמפרטורות כלליות כלומר אם משתמש פלוני כלשהוא ירצה לגדל בעל חיים כלשהוא שדורש נגיד טמפ' מסויימת, והוא ישתמש במערכת הנ"ל אז הוא יוכל לכוון את הטמפ' הרצויה שהוא צריך, ואם נגיד ו... הוא החליט להחליף בעל חיים, שדורש טמפ' אחרת... הוא יוכל לעשות זאת, אני יותר ממודע לכך שכל בעל חיים דורש תנאים אחרים אבל מה המקסימום טמפ' שבעל חיים יוכל לידרוש, כלומר זה די ברור שאני לא יכול לעשות את טווחי הטמפ' שלי בין 0-100 C* מאחר ואף לטאה לא תחיה ב100 מעלות וגם לא ב0 מעלות, אבל לדוגמא יש נחשים שדורשים בטח טמפ' גבוהות מאוד יחסית (נגדי נחשים שהם מדבריים או טרופיים), ויש נחשים או לטאות שבטח דורשות טמפ' נמוכות מאוד יחסית, אני צריך לדעת את הטמפ' הללו, כנ"ל גם הלחות, למשתמש לפי התוכנית תיהיה שליטה בטמפ', אבל אני צריך לאפשר לו את האופציה לכל טמפ' שהוא יחפוץ בה ולא להגביל אותו, כנ"ל הלחות.
כניראה לא הבנתם את השאלה שלי אני מניח, אני רק צריך טווחים כללים.
שמע אף אחד לא הולך לחשב בשבילך טווחים.
לך אל קטגוריית לטאות שבמדור זוחלים
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=category&id=36:2009-05-19-09-47-34&Itemid=63&layout=default

ותתחיל לרכז לך כמה לטאות רלוונטיות, בתוך כל דף גידול יש את הנתונים שאתה צריך ויאללה לעבודה.

אני יצמצם לך את המינים למינים פופולרים לגידול.
שממית מנומרת , איגואנה ירוקה , חרדון מזוקן , חומט כחול לשון
המינים האלה מייצגים כמה משפחות גדולות, שממיות , איגואניים , חרדוניים וחומטיים
בגלל זה בחרתי לך אותם, מה שנשאר לך זה ללכת ולאסוף תנתונים שאתה צריך מהדפי גידול הקיימים.

תיאור Alt חסר

חברים אל תישכחו שאתם מדברים על בעל חי ויש עוד הרבה פרמטרים
שרק במבט עין של המגדל תוכלו להבחין שמשהו לא בסדר
כשמגדלים בעלי חיים ולא משנה איזה, המחויבות בטיפול היומי מהמגדל
היא גם בדיקה כללית והבחנה במצבים שלפעמים יכולים להיות קריטיים
אנחנו המגדלים מחויבים להיות בקשר יומי ולפעמים יותר עם בעל החיים
אותו אנו מגדלים
לא ניראה לי רעיון טוב, שימנע מהמגדל אחריות מתמידה יומית בהרגשה
שמערכת אוטומטית עושה את העבודה
זה כמו לגדל טמגוצי
חג שמח
אילן, צודק- אך לא מדובר כאן בנושא של בדיקה בריאותית אלא מע' בקרה שהיא מאוד קריטית למיני זוחלים מסויימים.
אדם לא יכול לוודא לאורך כול היממה כי הטמפ' הנכונות שוררות בטרריום- הוא חייב להסתמך על מדחום\טרמוסטט... משמע שבכול מקרה, מדובר במע' אוטומטית לחלוטין...
באשר להאכלה וכו'... אני לא רואה את זה תופס לגבי נחשים, בייחוד בנושא של מזון מופשר וכו'...האכלה היא גם לא תכופה כול כך שתצדיק זאת.
עם מיני לטאות מסויימות... אולי, אבל אין לי מושג איך לנווט כמות והאכלה של חרקים.

אני חושב שעדיין יש הסכמה כללית שאחריות המגדל היא פיקוח ובקרה כמה שניתן- זה חלק מחוויית הגידול וההנאה מבחינתי.
ברור שמערכת כזו לא ממש תתאים להנאתו של השוק הפרטי והמחקרי, אבל מאוד תעזור לשוק התעשייתי\מסחרי.

אחרי שאילן ואורן פה כתבו מה שכתבו אז נזכרתי בעוד דבר חשוב שכדאי לנתר בתוך הטרריום.
נזכרתי שפעם השתתפתי בתחרות לקמפיין פרסום לחברה גדולה שמוכרת טכנולוגיה חדשנית לרפת ולחווה. החל ממשאבות אוטומטיות ועד למערכות שמאכילות פרות בצורה אוטומטית שם החברה היא אפימילק http://www.afimilk.com/

בכל מקרה אני זוכר שחקרתי את המוצרים שלהם ואחד מהם בשם פדומטרפלוס שהיו מצמידים לרגל של הפרה כדי לספור את הצעדים שלה ברפת ומתי היא ללא תנועה (מנוחה).

המטרה הייתה לאסוף תמידע הזה כדי לדעת מתי הפרה מוכנה להיכנס להריון, זתומרת אם היא זזה והולכת הרבה אז סימן שהיא "חרמנית" ומוכנה לרבייה ואם היא במנוחה הרבה ולא זזה אז יתכן והיא חולה.

אז מה שאני ממליץ בעצם זה לעשות חיישן תנועה בתוך הטרריום שיראה אם כמות התנועה של הזוחל בפנים חריגה מהרגיל מה שמעיד על סטרס.
אני לא אומר שצריך להצמיד כזה לרגל של הלטאה, אלה רק חיישן תנועה כמו החיישנים שיש בתוך הרכב שמזהים תנועה בנפח הרכב.

זו כרזה שהכנתי במסגרת התחרות למוצר פדומטר-פלוס בעבור חברת אפימילק
pedometerplus.jpg

תיאור Alt חסר