שאלה

הנחש שלי עבר נשל ראשון מאז שהוא אצלי יצא יפה וחלק בחלק אחד עכשיו הוא לא יוצא מהמחבוא זה רגיל????
אני מתכנן להביא עוד נחש לאותו כלוב באותו גודל בערך זה בסדר??
1- זה סטנדרטי לחלוטין
2- עדיף שלא... יש המון סיבות נגד:
* עלול להיווצר מצב של קניבליזם... זה קרה, קורה ויקרה... צריך מידה מסויימת של נסיון לפני שמנסים דבר כזה
*בטבע תירסים מעדיפים להיות לבד... עדיף לא לכפות על שני טורפים להיות באותה סביבה בלי שיש להם אפשרות בחירה- זה עלול להוביל לסטרס במצבים מסויימים.
*סיכוי להעברת מחלות וקרדיות במידה ואחד מהם נגוע

זה בסופו של דבר עניין של בחירה... אבל מרבית מגדלי כרכני התירס שאני מכיר(מגדלים בארה"ב) מתנגדים לזה מאוד...
יש לי השגות לגבי זה, אבל בגדול אני עדיין עושה כול מאמץ לוודא שכול נחש שנמצא ברשותי נמצא בטרריום\כלי משלו.
אני מגדל לא לריבוי או משהוא אנ ירוצה להיות להרבות וזה אבל כשיהיה לי ניסיון עכשיו אני מתחיל אבל קראתי הרבה ולפי מה שהבנתי זה בסדר כול עוד הם באותו גודל בערך..
אני לא יודע מה קראת... וגם אין לי חלילה עניין בויכוח.
אני יכול כן לאמר שגידלתי תירסים לא מעט זמן, ואני גולש ב cornsnakes.com שם בין השאר גולשת גם קייטי לאב- שהיא מהממסדים של כרכני תירס בתחביב- היא בין הראשונים שהרבו כרכני תירס אלבינו.... ויש הסכמה רחבה בספרות המקצועית ובקרב מגדלים גדולים נגד זה.

כמובן שגם דיעה שהרבה חולקים, היא רק דיעה... החלטה שלך בסופו של דבר :)

לא יודע מה רמת האנגלית שלך אבל אולי שווה לך להציץ שם:
www.cornsnakes.com

מה שכן- קח בחשבון שלשים נקבה צעירה מדי עם זכר עלול לגרום לזיווג מוקדם- ולהוביל לסיכון בריאותי לנקבה.

בהצלחה. :)
מה הגודל שכרכן תירס בוגר צריל כי יש לי טרריום גדול אולי אני יפריד אותו לחצי..
סבבה תודה החלטתי לגדל שתיים באותו טרריום שניהם באותו גודל בערך אבל אני יגדל את שתיהם ביחד עם שנייה יהיו נקבות יש לי כבר אחד וים חמישי אני קונה את השנייה