יכול להיות דבר שהטרריום גדול מדי עם כן אז מה זה עושה???
הטרריום גדול מדי
כן יכול מאוד להיות.
זה גורם לסטרס(פחד ומתח)של החייה, ובקיצור הנחש מסרב לאכול ו"לא מוצא את עצמו".
מה שאני יודע זה בקשר לכך שזה עושה סטרס, ואני לא מנוסה עד כדיי כך כדיי לאמר לך בדיוק
איזה גודל צריך להיות הטרריום לנחש בגודל זה וזה...אני יכול לאמר בערך, אבל אני לא רוצה להטעות אותך בטעות.
אז בקיצור, תגיד מה גודל הנחש שלך.. בן כמה הוא... תיתן את גודל הטרריום....?
ואז מישהו מנוסה יאמר לך בדיוק האם זה יגרום לנחש שלך לסטרס, ומה לעשות.
נ.ב
עשיתי לך העתק הדבק מדף הגידול של כרכן התירס, אולי זה יעזור לך.
וכדיי לך גם לקרוא בעצמך את כל הדף גידול...
טרריום:
המילה טרריום נגזרת מהמילה Terra (אדמה), ממש כפי שהמילה אקווריום נגזרת מהמילה Aqua (מים). ההבדל בין טרריום לאקווריום הוא בפתח. בעוד שלאקווריום יש פתח עליון, לטרריום יש דלתות בחזית. לטרריום גם יש חורי איוורור בדפנותיו ו/או בתקרה.
גודל הטרריום הנחוץ לכרכן תירס בוגר הינו כ- 60-75 ליטר (א'60 X ר'40 X ג'30 ס"מ בערך) ורצוי שיהיה בעל שטח פנים (שטח ריצפה) של 1500-2000 סמ"ר לפחות. כרכני תירס צעירים מומלץ לשכן בטרריום זמני שהוא מחצית מהגודל הדרוש לבוגר. לחילופין, ניתן לשים מחיצה בטרריום, אשר תגביל את גודלו עבור הנחש.
בהצלחה
זה גורם לסטרס(פחד ומתח)של החייה, ובקיצור הנחש מסרב לאכול ו"לא מוצא את עצמו".
מה שאני יודע זה בקשר לכך שזה עושה סטרס, ואני לא מנוסה עד כדיי כך כדיי לאמר לך בדיוק
איזה גודל צריך להיות הטרריום לנחש בגודל זה וזה...אני יכול לאמר בערך, אבל אני לא רוצה להטעות אותך בטעות.
אז בקיצור, תגיד מה גודל הנחש שלך.. בן כמה הוא... תיתן את גודל הטרריום....?
ואז מישהו מנוסה יאמר לך בדיוק האם זה יגרום לנחש שלך לסטרס, ומה לעשות.
נ.ב
עשיתי לך העתק הדבק מדף הגידול של כרכן התירס, אולי זה יעזור לך.
וכדיי לך גם לקרוא בעצמך את כל הדף גידול...
טרריום:
המילה טרריום נגזרת מהמילה Terra (אדמה), ממש כפי שהמילה אקווריום נגזרת מהמילה Aqua (מים). ההבדל בין טרריום לאקווריום הוא בפתח. בעוד שלאקווריום יש פתח עליון, לטרריום יש דלתות בחזית. לטרריום גם יש חורי איוורור בדפנותיו ו/או בתקרה.
גודל הטרריום הנחוץ לכרכן תירס בוגר הינו כ- 60-75 ליטר (א'60 X ר'40 X ג'30 ס"מ בערך) ורצוי שיהיה בעל שטח פנים (שטח ריצפה) של 1500-2000 סמ"ר לפחות. כרכני תירס צעירים מומלץ לשכן בטרריום זמני שהוא מחצית מהגודל הדרוש לבוגר. לחילופין, ניתן לשים מחיצה בטרריום, אשר תגביל את גודלו עבור הנחש.
בהצלחה
תקשיב יכול להיות שהטרריום גדול מדי אבל הוא אוכל בסדר גמור אבל הוא הרבה במחבוא חוץ מבלילה שלפעמים הוא יוצא
מה זאת אומרת הוא נמצא הרבה במחבוא?
זה מה שהם רוב הזמן עשים אתה יודע...
לפי מה שאתה אומר, אם הוא אוכל טוב, ולפחות בלילה יוצא, אז נשמע שהכל בסדר.
אבל יכול להיות שהטמפרטורה בטרריום לא מספיק חמה או שחמה מדיי, או שמשהו מונע ממנו פעילות.
אז שוב, בן כמה הנחש? באיזה גודל הוא? ומה גודל הטרריום? מה הטמפרטורה בצד הקר והחם?
זה מה שהם רוב הזמן עשים אתה יודע...
לפי מה שאתה אומר, אם הוא אוכל טוב, ולפחות בלילה יוצא, אז נשמע שהכל בסדר.
אבל יכול להיות שהטמפרטורה בטרריום לא מספיק חמה או שחמה מדיי, או שמשהו מונע ממנו פעילות.
אז שוב, בן כמה הנחש? באיזה גודל הוא? ומה גודל הטרריום? מה הטמפרטורה בצד הקר והחם?
הנחש בגודל 60+- הטרריום לא זוכר אבל אין לי כח לבדוק נראה לי משהוא כמו 80 ליטר בערך זה היה עפ אקווריום הנחש כמעט ולא יוצא אין צד קר וחם כי קניתי אותו הקיץ הזה והמגדל אמר לי שלא צריך חימום בקיץ
כן, אז אם הטרריום 80 ליטר כמו שאתה אומר, זה בטח משהו כמו 75 על 40, וזה גדול מאוד לנחש בגודל כזה !
קנה טרריום יותר קטן.
קנה טרריום יותר קטן.
אבל הוא אוכל בסדר והוא מטייל בלילה ולפעמים באור
שאלה עם אני מכניס עוד נחש לטרריום זה יעזור?
שאלה עם אני מכניס עוד נחש לטרריום זה יעזור?
לא אחשלי !
תקרא דף גידול.
הם יכולים להיות בייחד רק כשמזווגים אותה, וגם בכלל זה לא רעיון טוב.
וסתם שתדע בכללי, לא מכניסים נחשים בייחד לאותו הטרריום, רק בזיווג, ולדעתי הכי טוב גם בהשגחה
כל אחד והדעה שלו.
בקשר לטרריום, כבר אין לי יותר מה לאמר לך, אבל במקומך הייתי מביא לו טרריום יותר קטן.
הייתי שם אותו בטרריום של ה 80 ליטר רק אם הוא היה בגודל מקסימלי בערך.
תקרא דף גידול.
הם יכולים להיות בייחד רק כשמזווגים אותה, וגם בכלל זה לא רעיון טוב.
וסתם שתדע בכללי, לא מכניסים נחשים בייחד לאותו הטרריום, רק בזיווג, ולדעתי הכי טוב גם בהשגחה
כל אחד והדעה שלו.
בקשר לטרריום, כבר אין לי יותר מה לאמר לך, אבל במקומך הייתי מביא לו טרריום יותר קטן.
הייתי שם אותו בטרריום של ה 80 ליטר רק אם הוא היה בגודל מקסימלי בערך.
חבר'ה (מומחים ומייעצים)
יש לי בעיה די דומה כמו של הבחור,
מאז שהעברתי את הנחש לאקווריום מוסב (50 אורך 23 רוחב 30 גובה) והקפדתי על חימום בצד אחד , הנחש השתגע - הוא מאד תזיזתי על הידיים (לא יודע אולי בגלל ששמתי חימום סוףסוף וככה הוא אמור להתנהג?) הוא מעיף את המים החוצה מהכלי, לא שראיתי אותו עושה את זה, אבל המים היו מפוזרים על כל הרצפה של הטרריום פעמיים היום (הכלי של exo terra די שטוח) הטמפ' בצד הקר עומדת על ממוצע של 24 בערך משתנה לעיתים לא בקיצוניות. הטמפ' בצד החם מגיעה ל31 בערך - היה קטע שעמד קצת על 34/5 אז הזזתי טיפה את הכבל מלמטה (אין לי עדיין טרמוסטט, ועד שאני אבין איך עובדים עם זה ועם כבל חימום)
עוד משהו - לנחש אין כ"כ מסתור - הוא מסתתר תחת הנייר סופג ולצידי העץ שיש לו שם, הבנתי שזה בסדר.
הוא כל הזמןמנסה לברוח, ולחפש דרך חוצה - הבנתי שגם זה סביר, וטבעי..
האם הוא בסטרס או שאני עושה משהו לא בסדר? או שזאת התנהגות די טבעית לנחשי בייבי (יליד 2009, ככה נאמר לי).
אני אצרף תמונה שהאקווריום ושל הנחש בלינק; (הנחש צולם לפני כחודש) חשוב לי לציין שהמדי טמפ' רק מודבקים לזכוכית ולא נוגעים בה, התחתית לעומת זאת כן נוגעת ברצפת האקווריום (נכון להיום, לא לתמונה אולי)
יש לי בעיה די דומה כמו של הבחור,
מאז שהעברתי את הנחש לאקווריום מוסב (50 אורך 23 רוחב 30 גובה) והקפדתי על חימום בצד אחד , הנחש השתגע - הוא מאד תזיזתי על הידיים (לא יודע אולי בגלל ששמתי חימום סוףסוף וככה הוא אמור להתנהג?) הוא מעיף את המים החוצה מהכלי, לא שראיתי אותו עושה את זה, אבל המים היו מפוזרים על כל הרצפה של הטרריום פעמיים היום (הכלי של exo terra די שטוח) הטמפ' בצד הקר עומדת על ממוצע של 24 בערך משתנה לעיתים לא בקיצוניות. הטמפ' בצד החם מגיעה ל31 בערך - היה קטע שעמד קצת על 34/5 אז הזזתי טיפה את הכבל מלמטה (אין לי עדיין טרמוסטט, ועד שאני אבין איך עובדים עם זה ועם כבל חימום)
עוד משהו - לנחש אין כ"כ מסתור - הוא מסתתר תחת הנייר סופג ולצידי העץ שיש לו שם, הבנתי שזה בסדר.
הוא כל הזמןמנסה לברוח, ולחפש דרך חוצה - הבנתי שגם זה סביר, וטבעי..
האם הוא בסטרס או שאני עושה משהו לא בסדר? או שזאת התנהגות די טבעית לנחשי בייבי (יליד 2009, ככה נאמר לי).
אני אצרף תמונה שהאקווריום ושל הנחש בלינק; (הנחש צולם לפני כחודש) חשוב לי לציין שהמדי טמפ' רק מודבקים לזכוכית ולא נוגעים בה, התחתית לעומת זאת כן נוגעת ברצפת האקווריום (נכון להיום, לא לתמונה אולי)