שממיות מנומרות-שאלות כלליות

אני מביא עוד כשבוע זוג שממיות מנומרות, במופע נורמאל זכר ונקבה, הנקבה בת יותר משנה וחצי שמנה ומוכנה לרבייה.
איך אני בונה את תא הלחות, מה אני שם בו וכ'ו...?
איך אני בונה את תא ההדגרה שהנקבה תטיל בתוכו ביצים?
כל כמה זמן להאכיל שממית מנומרת, וכל כמה זמן להאכיל שממית בעונת הרבייה?
האם שממיות נקבות בעונת הרבייה חייבות קלציום וסידן, ובכלל גם אם זאת לא עונת הרבייה בעקרון שממית מנומרת יכולה לחיות בלי קלציום וסידן או שרק עם סידן?

תודה
היי,
תא לחות זה ממש לא בעיה, תיקח קופסת פלסטיק בגודל שיספיק לשממית להכנס לשם ולנוח תעשה חור בתוך הקופסא כדי שהשממית תצליח להכנס לתוך ותשים בפנים נייר סופג לח או כבול לח זה לא משנה.
בקשר לתא ההדגרה אני לא ממש יודע.
ובקשר להאכלה אני מאכיל את הנקבות שלי כל יום בחרקים ופעם ביומיים אני מאבק את החרקים בקלציום וויטמינים נוספים, לפעמים אני עושה להם צומות של יום או יומיים.

מקווה שעזרתי.
משה94אני לא יודע אם כבול בתא לחות מזיק או לא מזיק, וגם לא נרשמתי לפורום הזה בשביל להתווכח עם אנשים(ובמיוחד לא על שטויות) אבל ראיתי את השממיות של אנוליס (שלהם יש כבול בתא הלחות) והם נראות ממש יפות בריאות ושמנמנות ואני בטוח שהכבול לא מזיק להם.
תודה רבה על המחמאות :) וכבול לא אמור להזיק ,ואני בידיוק כמוך אני לא אוהב להיתווכח.
כנראה שזה מקובל 😛
קיצר אחי, תנו לי לזרום עם עוד כמה שאלות שאני יהיה בטוח.
אני מביא את השממיות, יש להם עכשיו חול דיונות מחוטא(לא חול ים) ומסונן בעומק 5 ס''מ.
הטרריום בגודל 70 על 30.
תנו לי קצת פרטים על איך לארגן את הטרריום שהשממיות יוכלו להתרבות בו וגם לקיום תנאים בסיסיים?
כמה מסתורים לשים? איפה הכי כדאי לשים אותם בצד הקר או בצד החם וכ'ו...?
האם עדיין ישנה סכנת היחנקות של השממיות מהחול, או שזה ממש אחוזים נמוכים?
בקשר לתא לחות שאמרתם שהוא בעצם גם תא ההטלה...לשים בו כאילו את אותו המצע שיש בכל הטרריום(חול דיונות)?
מה עושים עם תא הלחות, לשמור בו על לחות? שבעצם המצע עצמו יהיה רטוב כל הזמן?
בקשר לאוכל, כל יומיים לנסות להאכיל את השממיות בכמה חרקים?
זה יהיה בסדר אם אני אתן לשממיות כל יומיים תיקן אפריקאי(או שזה יהיה זחלי קמח או צרצרים) אחד או שצריך יותר? אם יותר, כמה?

תודה רבה על העזרה חברה :D
שממית מנומרת זו לטאה עם תאבון גדול,ומומלץ לתת לה יותר מתיקן אפריקאי אחד ביום תיתן לה כמה שהיא רוצה כי כל פרט התאבון שלו שונה. למשל שהשממיות שהיו לי שהם היו צעירות ,הם אכלו ביום 5 נימפות גדולות של אפריקאים, ועד 8 או 9 זחלי קמח מהמין הרגיל.

ולגבי התא לחות מה שאני הייתי עושה הייתי שם אותו בצד החם ולוקח כוס חד פעמית מפלאסטיק וממלא אותה במים עד הסוף ותוך כמה דקות המים מיתאדים ויש לחות בתוך הכלי.

ודבר אחרון תא לחות, ותא הטלה זה שני דברים שונים .בתא לחות צריך להיות כבול, או נייר סופג ,ולעומתו בתא הטלה צריך לשים ורמוקליט.
סבבה אחי.
אז מה שבעצם אני עושה זה, לשים את תא הלחות בצד החם, בתוכו אני אשים נייר סופג שתמיד יהיה לח.
אני אבנה את תא הלחות מקופסת חומוס שיהיה בה פתח שהשממיות יוכלו להכנס בו.
באיזה גודל תא ההטלה צריך להיות, ממה לבנות אותו? מעץ? באיזה גודל לעשות את החור אליו?
אוקיי תודה.
שאלה אחרונה 😄
באיזה גודל צריך להיות כלי המיים? כמו פקק של בקבוק פריגת?
barxlargאוקיי תודה.
שאלה אחרונה 😄
באיזה גודל צריך להיות כלי המיים? כמו פקק של בקבוק פריגת?
מה פתאום יש כלים למים מאוד נחמדים בחנויות של זוחלים, ויש מגדלים שמוכרים אפילו.
תפרסם הודעת מכירה, ויחזרו אלייך דיי מהר.

וניר זה בסדר להגיד את מה שאתה יודע ,אבל לא צריך לפקפק בניסיון של אחרים. והמשך שבוע מעולה שיהייה:)
אתה לא חייב לקנות כלי למיים,
אני לקחתי צלוחית רגילה מזכוכית ועיצבתי אותה יפה עם אבנים וסיליקון וזה ממש משתלב בטרריום.
זה לא אמור להיות משהו עמוק מידי וענק,אתה צריך משהו בינוני שגם יהיה לך קל להחליף את המים כל יום או יומיים.
תחפש בגוגל איך נראה כלי מים קטן של אקזוטרה, אני משתמש בכזה לזוג, נוח,יפה, אני ממליץ.

ואלון אני לא מפקפק אבל אתה היחיד שהתנסה בזה ואני לא הייתי ממליץ למישהו משהו שרק אני ניסיתי...

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
ננעל.
barxlarg,אני מקווה שקיבלת תשובה :wink: ,הנושא סטה לויכוח מיותר... :|

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.