צפרדעי dendrobates

עמוד 1 מתוך 2
שלום לכולם
מעוניין מאד להכניס את נושא צפרדעי ה-dendrobates לסדר היום
לא יתכן שברחבי העולם אנשים מ ת ע נ ג י ם על הובי מטריף זה ורק בארץ עושים אינסוף בעיות,
שמי שמוליק שחר ובזמנו לקח לי כ-3 שנים מאבק מול רשות שמורות הטבע והגנים ,ניסו ליאש אותי במיליון תרוצים אך לא ויתרתי ולאחר פרק הזמן האמור קיבלנו 3 אנשים היתר יבוא, חובב/מגדל מאזור השרון שלא ממש את זכותו,חווה בכפר הנגיד ועבדכם הנאמן,
אך אליה וקוץ בה בתוך ההיתר יש התניות שפשוט לאדם בודד לא משתלם להביאם אך נתארגן קבוצה נוכל לעשות זאת הרבה יותר קל,
לאלו מכם שחוששים מרעילותם אל חשש ! בטבע הן רעילות בגלל תזונתן
אך ברגע שמשנים להם את הדיאטה הן נשארות יפות ומדהימות ולא רעילות,
(למרות זאת לא הייתי מלקק אותן)
השתתפתי במספר מפגשים בחו"ל שקשורים בצפרדעים הנ"ל זאת חוויה נהדרת, למעוניינים בפרטים נוספים אנא צרו קשר,
שלכם ולשרותכם
שמוליק
נ,ב,
להדגמה עלו בגוגל על dendrobates
וחפשו azureus , pumillio , auratus וכו'
צפיה מרתקת לכם
שלום שמוליק,
תודה על השיתוף המעניין אני מעביר מחר את הנושא שלך לפורום דו-חיים כי שם מקומו :)

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

בס"ד
שלום לך אני מעוניין גם להשיג כאלה צפרדעים ניראה לי שאני ייבא כמה אתה בעד או שאמרתה שיש לך איזה שהי תוכנית דבר איתי בהקדם
תודה
נ.ב
סליחה על שיגעות חתיב
גם אני חשבתי לאחרונה לגדל קבוצה של צפרדעים כאלו...
כמה נראה לך כל צפרדע תעלה? (וכמה אם אני ארכוש 10+)
זיו
שלום!
גם אני חולם לגדל צפרדעי חץ רעל.
וזה מרתיח כשרואים ברשת את כל הבע"ח שבכל העולם אנשים מגדלים ורק אצלנו הרשות פשוט מתעללת באנשים.
בארה"ב אתה יכול לקנות עם כסף כמעט כל מה שאתה רוצה...
נחשים קטלניים כמו צפע במבוק וצפעי גומה וצפרדעים מכל הסוגים...
"תחשוב טוב, יהיה טוב!"
"יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד"
רק שניה לפני שמשחיזים את החרבות לקרב.

צפרדעי חץ מאושרות ליבוא לארץ ואין כל מניעה להביא אותן.

אין גם שום סיבה למה הרט"ג לא ינפיק לכל הדורש אישורי יבוא.
ואישורי יבוא הונפקו בעבר למספר אנשים שאני מכיר.

אחרי ששמעתם את זה, בא נעשה חשבון קצר ואחריו נערוך רשימת הזמנות, נראה מי מכם מוכן לפתוח את הארנק!

אז יאללה, נעשה חשבון:

הכי זולים הם האורטוס והם עולים כ 30$. בתרגום קליל מדובר בכ 115 ש"ח ליחידה בארה"ב.

בא נגיד שאני מייבא 50 יחידות.

משלוח בין לאומי לצפרדעים יעלה 700$, לחלוק ל 50 יחידות זה תוספת של עוד 14 דולר ליחדה שזה עוד 53 ש"ח מה שמביא אותנו ל 168 ש"ח ליחדה.

אישורים, מיסים, מכסים, אישורי יבוא מהרט"ג, טלפונים לארה"ב נסיעות לשדה, נסיעות לירושליים ושאר סעפ"שים יעלו עוד כ 2000 ש"ח. בחלוקה ל 50 צפרדעים זה 40 ש"ח תוספת, ועכשיו כבר הגענו ל 208 ש"ח ליחדה.

מאחר והדרך ארוכה מאוד מארה"ב ומאחר ומדובר בבעל חיים רגיש ועדין, אני בכלל בלי להתבלבל צופה 35% תמותה בדרך ובימים הראשונים להגעתם, מה שמיקר כל יחדה ב 30% נוספים ומביא אותנו ל 270 ש"ח ליחידה.

אז הבאתי אותן לארץ, העלות האישית שלי היא 280 ש"ח ליחידה, בא נגיד שאני הולך על רווח מינימלי, 300 ש"ח ליחידה הכל כולל הכל!

טוב, מי רוצה כמה?

הערה אחרונה, צפרדעים אלה דורשות כמויות גדולות של זבובי פירות או צרצרים קטנים. מאחר וצרצרים יקרים בארץ ולא ממש זמינים, כדאי שתתחילו לתרגל להרבות צרצרים כי זה תנאי רישוני ובסיסי לגידול דנדרובטים.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
אין צורך להיות פסימי כל כך.
צפרדעי חץ יש בארץ, ולא מעט.
המשלוחים שאני מכיר הגיעו עם 0% תמותה, כך שהערכה של 35% היא קצת מוגזמת. אבל לא זו הנקודה.
חבל שבכל פעם שעולה נושא הייבוא, מרימים את דגל ה"אני הייתי שם וזה לא משתלם..."
אם זה לא היה משתלם לא היה יבוא - זהו החוק הבסיסי בשיווק.
אני לא שולל אפשרות שמספר חברים שמעוניינים לגדל יחברו יחד וירימו משלוח באופן עצמאי. באופן הזה העלות הישירה של המשלוח כפי שציינת היא גם העלות הסופית. רק לידיעה, הדבר נעשה לא מעט, בעיקר על ידי חברים שמייבאים נחשים, אך יש דוגמאות כאלו גם לייבוא צפרדעי חץ ואפילו לאחרונה.

רק לידיעה, לכל מגדל רציני שמוציא כמויות גדולות יש שני מחירונים - פרטי וסיטונאי, וכמובן שהמחירים יורדים בהתאם לכמות הפרטים המוזמנים. יש גם לא מעט מגדלים שנותנים אחריות למשלוח גם בארץ. למשל, Sandfire. אני גם עד למקרה שבו פיצו לקוח שביצע ייבוא מהארץ והפרטים הגיעו ברובם מתים.

לגבי נושא הצרצרים, לא ברור לי למה יש תחושה שהם לא זמינים בארץ. הם דווקא זמינים מאוד.
אומנם מחירם יקר יחסית לזה של תולעי קמח, אבל ניתן די בקלות להרבות אותם. לא לשכוח שמאכילים את הצפרדעים בצרצרים צעירים מאוד, כך שהם עדיין לא מתחילים לטרוף אחד את השני ומקבלים יחסית מחזורים גדולים.
אפשרות נוספת היא גידול זבובי פירות, שזוהי אפשרות אפילו פשוטה יותר ולכן לא ברור לי למה לא נפוצה יותר בארץ. כנראה בגלל ביקוש נמוך.

בקיצור, אפשרי בהחלט ואפילו נעשה.
אין צורך לצאת לקרב, אלא להיפגש ולרכז הזמנה.
שיהיה בהצלחה :-)
המציאות הפשוטה היא שחובבים בארץ בדר"כ לא רציניים. לא ברצון ללמוד תחום בצורה רצינית ומעמיקה ולא ברצון להשקיע זמן, מאמצים וכסף.
האמת הפשוטה היא שמי שבאמת רוצה, מגדל ואפילו מרבה אותם. השאר מדברים.
מי שרוצה לגדל דנדרובטסים שילמד וישתפשף קודם כל על גידול בע"ח חיים שהם צורכים ואני לא מדבר רק על צרצרים. זה לכשלעצמו עולם שלם ומורכב. צפרדע חץ בוגרת צורכת כ 30-40 חרקים/איזופודים ועוד.. ליום!
אני עוד לא מדבר על התוספים שאת רובם ניתן להשיג רק בחו"ל.
כאן הערך הכספי נמדד בגודל בעל החיים כי "מי יוציא סכומים כאילו על בעל חיים שבקושי רואים".
יש הבדלים מאוד מהותיים בין חובבים בחו"ל לבין חובבים בארץ. והתצאות נראות (או לא נראות) בשטח.
אגב,
יכולת תעופה של זבובי פירות תלויה בטמפ'. בטמפ' הקיץ בארץ תוך 2-3 דורות לזבובי הפירות שלך יש יכולת לעוף, מה תעשה? כאן לא ניגשים לחנות החיות הקרובה לביתך וקונים תרבית חדשה. אז אם אין לך חברים במחלקת גנטיקה במכון ויצמן חבל לך על המאמץ. שלא לדבר על כמויות הקרדיות שהמצע שלהם מושך.
כמו שאמרתי, מדובר בעולם שלם ומורכב ואני מציע לכל מי שבאמת רוצה להכנס לתחום שיקנה כרית טחורים, ישב על האינטרנט וילמד אחרת חבל על בעלי החיים המקסימים האלה.
לא ברור לי באילו תוספים ש"ניתן להשיג רק בחו"ל" מדובר, אשמח לפירוט.
בכל אופן, אני את רוב האבקות והאביזרים לטרריומים שלי קונה ישירות מחו"ל.
מה לעשות שאחרי משלוח ומכס זה עדיין יותר זול ממה שניתן להשיג בארץ.
גם לא ממש הבנתי את הקשר בין גודל בעל החיים למחיר (תבדוק את המחירים של N. Levis או N. Amaye שהם די קטנים לצורך העניין).
אני מסכים שכל בעל חיים דורש מחקר והכנה לפני שמביאים אותו. ואני גם בטוח שבכל שנה מתים כאן לאופרדים ומזוקנים צעירים, שהם נחשבים לסופר עמידים, אצל מגדלים חסרי ניסיון.
אם באמת מדובר בחבר'ה רציניים אז עצתי להם היא להרים משלוח לבד, אם לא .... :-)
סתם דוגמא?..טוב,
בעלי חיים שמשמשים להאכלה מלבד צרצרים כמו SPRINGTAILS או WOODLICE (טרופיים), המצעים שמשמשים לגידול שלהם, תוספים שהם צורכים ועוד..כנ"ל מצע אוכל לזבובי פירות (נכון שאפשר לרקוח לבד בבית אבל ההבדל בין זה לבין המצע המוכן שיש בחו"ל מתבטא בקצב הגידול שלהם.
כשאתה מגדל צפרדעי חץ אתה מגדל לא רק צפרדעי חץ..אין מה לעשות. אתה לא יכול להסתמך על סוג מזון אחד, הצפרדעים האלו בטבע צורכות אין סוף סוגי חרקים כל הזמן, מה גם שצריך אספקה רציפה של מזון כל הזמן.
כאן קודם מחפשים את הצפרדע ואח"כ מחפשים מאיפוא צומחות לה הרגליים..
לגבי ההערה על הגודל, תעבור על דיונים כאן ובאתרים אחרים ותראה שנושא היחס בין גודל הצפרדעים לבין מחירם עולה תמיד..הזוי ככל שיהיה.

כמו שאמרתי, אי אפשר להתווכח עם לוח התוצאות ואי אפשר להפיל הכל רק על הטיפשות של הרט'ג.
ולראיה ולחיזוק דבריו של ASIALK, אני חייב להזכיר לכם שלפני כשנהוחצי היו לי 8 דנדרובטים אורטוס CBB שיצאו למכירה במחיר סביר לחלוטין של 350 ש"ח.

כמות הטלפונים הייתה אדירה, רבים באו לחנות, ראו את הצפרדעים ומה ששמעתי מ 90% מהם זה "בשביל החרג'וק הפיצפון הזה אתה דורש 350 ש"ח?"

הורדתי אותן מאופציית המכירה לאחר מספר שבועות ולאחר כחצי שנה הן נמכרו למגדל דו חיים מאוד רציני.
אתר הבית של reptilez :
warmstrאין צורך להיות פסימי כל כך.
צפרדעי חץ יש בארץ, ולא מעט.
המשלוחים שאני מכיר הגיעו עם 0% תמותה, כך שהערכה של 35% היא קצת מוגזמת. אבל לא זו הנקודה.
חבל שבכל פעם שעולה נושא הייבוא, מרימים את דגל ה"אני הייתי שם וזה לא משתלם..."
אם זה לא היה משתלם לא היה יבוא - זהו החוק הבסיסי בשיווק.
אני לא שולל אפשרות שמספר חברים שמעוניינים לגדל יחברו יחד וירימו משלוח באופן עצמאי. באופן הזה העלות הישירה של המשלוח כפי שציינת היא גם העלות הסופית. רק לידיעה, הדבר נעשה לא מעט, בעיקר על ידי חברים שמייבאים נחשים, אך יש דוגמאות כאלו גם לייבוא צפרדעי חץ ואפילו לאחרונה.

רק לידיעה, לכל מגדל רציני שמוציא כמויות גדולות יש שני מחירונים - פרטי וסיטונאי, וכמובן שהמחירים יורדים בהתאם לכמות הפרטים המוזמנים. יש גם לא מעט מגדלים שנותנים אחריות למשלוח גם בארץ. למשל, Sandfire. אני גם עד למקרה שבו פיצו לקוח שביצע ייבוא מהארץ והפרטים הגיעו ברובם מתים.

לגבי נושא הצרצרים, לא ברור לי למה יש תחושה שהם לא זמינים בארץ. הם דווקא זמינים מאוד.
אומנם מחירם יקר יחסית לזה של תולעי קמח, אבל ניתן די בקלות להרבות אותם. לא לשכוח שמאכילים את הצפרדעים בצרצרים צעירים מאוד, כך שהם עדיין לא מתחילים לטרוף אחד את השני ומקבלים יחסית מחזורים גדולים.
אפשרות נוספת היא גידול זבובי פירות, שזוהי אפשרות אפילו פשוטה יותר ולכן לא ברור לי למה לא נפוצה יותר בארץ. כנראה בגלל ביקוש נמוך.

בקיצור, אפשרי בהחלט ואפילו נעשה.
אין צורך לצאת לקרב, אלא להיפגש ולרכז הזמנה.
שיהיה בהצלחה :-)

דניאל,
אשמח לענות לך בפירוט על מה שכתבת ולכן אני מייחד לתשובה הודעה חדשה:
1. לא הייתי קורא לעצמי פסימי, אולי מציאותי.

2. 0% תמותה בצפרדעי חץ נשמע לי קצת מוגזם, לא שאני חו"ח טוען שאתה מגזים אלא שאולי היבוא הספציפי שאתה מדבר עליו הוא זה שלא אופייני. בכל מקרה, לא הייתי לוקח פקטור תמותה של פחות מ 20%.

3. בקשר ליבוא מסחרישל צפרדעי חץ, הוא חד משמעי לא מסחרי ולכן אתה לא רואה אף אחד מהיבואנים מייבא צפרדעי חץ. אנשים פה טועים לחשוב שאין הייצע של צפרדעי חץ כי הן אסורות ביבוא אבל האמת היא שונה, הן מותרות ביבוא אבל לא משתלמות ליבוא.

4. האפשרות היחידה שאני באמת רואה ליבא צפרדעי חץ היא שמספר אנשים שמעוניינים לגדל יתאגדו וייבאו לעצמם (כמו שבאמת ציינת) אבל מומלץ להם להתיחס ברצינות לתחשיב שלי ולא לחשוב ש 20% בארה"ב זה מקסימום 100 ש"ח בארץ.

5. בקשר לאחריות על תמותה של בע"ח. אם נתיחס לדוגמא שנתת, היבואן קיבל פיצוי מלא כי הוא שכח לחורר את הקופסא של החרדונים. ביבוא השני כבר היו חורים והייתה תמותה (אומנם מינימלית) אבל הפעם הוא סרב לפצות בכל צורה או אופן. על בע"ח עמידים כמו חרדון, יבואן גדול יכול לקבל אחריות, מצד שני, קבוצת חברים שעושה יבוא חד פעמי של ב"ע"ח רגישים כמו צפרדעי חץ, אני מאוד אתפלא אם הם יקבלו איזושהיא אחריות.

6. צרצרים לא זמינים בארץ ואת זה אני אומר חד משמעי! זמינים זה המצב בארה"ב ובכל בירות אירופה שבהן אתה נכנס לכל חנות חיות ויש מגוון גדול (וזול) של צרצרים בגדלים שונים.
כשאלי מתקשרים אנשים בהיסטריה מכל רחבי הארץ בחיפוש אחרי חרקי האכלה, לזה אי אפשר לקרוא זמין.
אני מזמין אותך להסתובב בכל חנויות החיות בתל אביב, אני בספק אם תמצא צרצרים זמינים לקניה מיידית ביותר מ 2 מהן (ודרך אגב, תכין את הארנק, 4 ש"ח לצרצר!!!)

7. אם קבוצת חברים שכזאת עושה ייבוא, הייתי ממליץ להזמין מספר גדול יותר של צפרדעים ולנסות למכור אותן בארץ וכך להוזיל במקצת את מחיר הצפרדעים עבורם. בכל מקרה, לא הייתי מביא יותר מ 20.

יאללה, תודיעו לי איפה נפגשים ומתי, אני נכנס איתכם לעניין.
אתר הבית של reptilez :
הנושא של צפרדעי חץ הוא מיוחד. הרבה אנשים לא מבינים את זה כי הם עדיין תקועים בשלב של איך להשיג אותם, אבל העלות האמיתית הוא דווקא של הציוד הנדרש ולא של הצפרדעים עצמן.
אני לא חושב שיש מקום כרגע לייבוא מסחרי של צפרדעי חץ מכיוון שהביקוש אכן נמוך מאוד ולכן הזמנה של חובבים לצורך השתתפות בהוצאות ולא לצורך מכירה היא הריאלית ביותר כרגע.
לגבי נושא התמותה, אחוז התמותה הוא אכן נמוך. אולי בגלל שנרכשו פרטים מריבוי שבי, אולי בגלל שמדובר במגדלים בעלי שם בחו"ל, בכל אופן התוצאות של מספר משלוחים (לפחות 3 שאני יודע עליהם) הסתיימו ב 0% מוות. נקרא לזה מזל :wink: בכל מקרה, תמותה במשלוחים זה תרחיש מציאותי בהחלט ואפשר לקחת אותו בחשבון כשמתכננים משלוח כזה.
בנושא הפיצוי, אל תשכח שהיה מדובר בחרדונים מזוקנים במופעים יקרים וכן קרסטדים שהיו אפילו יקרים יותר ולמרות זאת, לפחות במקרה הראשון התקבל פיצוי מלא.
אני לא יודע למה יש תחושה שקשה להשיג צרצרים. במרכז יש לא מעט מגדלים פרטיים שמוכרים, כנ"ל בירושלים ובטח שבצפון, ובמחירים של פחות משקל ליחידה כך שהחנויות בשנקין או באבן גבירול הן לא ממש מדד לנושא. אם מישהו נמצא במצוקת צרצרים אני יכול להפנות אותו לפחות לספק אחד שיוכל להוציא לו כמעט כל כמות שירצה על בסיס קבוע.
בשורה התחתונה, הנושא הזה עלה לא פעם. גם על ידי חברי הפורום הצעירים יותר וגם על ידי כמה חברים מבוגרים יותר שהייתי מצפה מהם להשלים את הייבוא כבר מזמן. אם זה לא יצא לפועל זה רק בגלל עצלנות או חוסר רצינות ולא בגלל שזה מסובך, ובמקרה כזה אני אומר שטוב לאותן צפרדעים שלא הגיעו למגדלים הללו.
האם ניתן להאכיל דנדרוביטים רק בזבובי פירות ותולעי קמח? מה לגבי תולעי דם מופשרות?
צרצרים זה קצת בעייתי (צריכים יותר מקום, מרעישים וכד)
צפרדעי חץ מתרגמים מה שזז כאוכל, מכאן שכל סוג מזון קפוא או טרי לא יאכל וגם לא מתאים להם. תולעי קמח טובים מדי פעם, אי אפשר להשתמש בהם כמזון קבוע, מעטפת הגוף שלהם קשה לצפרדעים לעיכול.
אוקי...
אז הן יכולות לחיות על דרוזופילה ומדי פעם תולעת קמח?
צרצרים קשה להשיג ובעייתי מבחינתי לגדל....
נראה לי שגם אני אהיה בעיניין...
אבל קודם שאלה- מה קורה במקרה של תמותת חלק מהצפרדעים?
האם משלמים ומקבלים פחות או שהסיכון מגולם כבר במחיר?
אם יש לך גידול רציף של זבובי פירות בתוספת ויטמינים וקלציום עם D3 אתה לא צריך את תולעי הקמח..