בעיות בחימום. הנחש לא נכנס למים.

אתמול סידרתי כבל חימום חדש, הנחתי אותו מתחת לטרריום, הבעיה היא שהוא גרם לאידוי ענק בכלי המים של הנחש, ועשה אדים על כל הזכוכית, איך אתם מתמודדים עם הבעיה הזו?
דבר שני הוא, שהנחש בכלל לא נכנס לכלי המים, מאז שקניתי אותו, אף פעם לא ראיתי אותו נכנס לשם, למה?
כרכן תירס 40 סמ.
אני מניח שאת הכבל פרשת רק על חלק מהטרריום. לכן את כלי המים תניח בצד שאין כבל וכך האידוי יפחת.
אני מציע גם לבדוק טמפרטורה על המצע באיזור המחומם, על מנת לוודא שאינה גבוהה מידי.

כרכני תירס אינם נוהגים לשרוץ בכלי המים, אלא אם כן חם להם מאד או יבש להם מידי.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
הכבל רק בצד אחד של הטרריום.
בכ"מ, הטמפ' דיי גבוהה, והנחש מאד תזיזתי על הידיים.
מה אמורה להיות הטמפ'?
הטמפ' בצד החם צריכה להיות 27-30 מעלות.
עושה רושם שאתה צריך להשלים קצת ידע בנושא הגידול.
ממליץ לך לקרוא דך גידול של כרכן תירס - יש באתר.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
מה שמשונה זה, שהוא נמצא בצד הקר של הטרריום, צמוד לכלי, אבל לא נכנס אליו, כאילו הוא רוצה להתקרר, אבל לא להרטב.
נקווה שלא יישרף לי הבית מהכבל חימום :wink:
תראה דבר ראשון אני ממליץ לך לבדוק שהטרריום מאוורר מספיק במידה שזה לא אקוואריום שהוסב לטרריום ואם כן לדאוג ליותר פתחי אוורור זה מה שיוריד את הלחות והטיפות על הזכוכית יעלמו לך בנוגע לכבל אתה יכול להעביר אותו לצד שבו לא מונח כלי המים ולהקטין את שטח החימום דבר שימנע התאדות מהירה של המים..
טמפרטורה גבוהה גורמת לזוחלים להיות יותר "ערנים" דבר שהוא לגיטימי.
הנחש לא נכנס לכלים מים- זה בסדר גמור כרכני תירס לא אוהבים לשהות בכלי המים זמן רב כרכן תירס יכנס לכלי המים לפני השלה או ביום שהלחות בו נמוכה.אצלי הכרכנים נכנסים למים לעיתים רחוקות לפני נשל או אחרי ארוחה טובה לפי דעתי זה עוזר להם לעקל.
מקווה שעזרתי או חידשתי במשהו..בהצלחה =)
.the lizard king