תדירות האכלה

שלום חברי הפורום
טוב, אני ממש ממש טרי בגידול נחשים, וביום רביעי האחרון קניתי לי פיתון מתכדר (בן 0.5 שנה, כך אמר המוכר). רציתי לדעת מספר דברים:
1. כל כמה זמן יש להאכיל אותו? המוכר אמר לי כל שבוע, ואני קראתי דיעות שונות ומשונות, לפני שהגעתי לכאן.
ביום רביעי בלילה, נתתי לו עכבר קטן, והוא חיסל אותו.
2. מה לגבי משטח חימום? האם זה מה שממולץ? מכרו לי אחד שכזה. ממתי צריך להתחיל להשתמש בזה ומה טווח הטמפרטורה הרצוי?

3. מה לגבי להחזיק אותו בידיים? קראתי שצריך להרגיל אותו. מה הנכון בנושא?
לי המוכר אמר לא לגעת בו 3 ימים אחרי שאכל, ו 3 ימים לפני. מה זה משאיר לי ושוב מה הנכון?
4. מה סוג המצע האידיאלי? לי הוא נתן נסורת של מעין שבבי עץ, שאמר שהיא הכי מתאימה.
5. האם יש לכם איזשהם טיפים אחרים עבור טירון שכמותי.

יש לציין שבסה"כ המוכר השאיר עלי רושם חיובי, אבל אני רוצה את דעתכם.

תודה מראש וחג שמח
שמעון
shimon1971שלום חברי הפורום
שלום רב :)
טוב, אני ממש ממש טרי בגידול נחשים, וביום רביעי האחרון קניתי לי פיתון מתכדר (בן 0.5 שנה, כך אמר המוכר). רציתי לדעת מספר דברים:
1. כל כמה זמן יש להאכיל אותו? המוכר אמר לי כל שבוע, ואני קראתי דיעות שונות ומשונות, לפני שהגעתי לכאן.
אחת לכ10 ימים כממוצע הזה אחלה.עכבר בוגר ובהמשך חולדה צעירות בכל האכלה. כשהוא יגדל ויאכל חולדות בוגרות אז זה כבר יהיה אחת לכ14 ימים
ביום רביעי בלילה, נתתי לו עכבר קטן, והוא חיסל אותו.
2. מה לגבי משטח חימום? האם זה מה שממולץ? מכרו לי אחד שכזה. ממתי צריך להתחיל להשתמש בזה ומה טווח הטמפרטורה הרצוי?
משטח חימום זו בחירה טובה, יש לוודא שהמשטח מכסה כשליש משטח הטרריום ושבצד החם הטמפרטורה נעה סביב ה30 מעלות {28-31 זה בערך הטווח).
*צד חם צריך להיות נוכח כל השנה, מדובר בנחש טרופי שלא יסבול ואף יחלה בטמפרטורות חורף

3. מה לגבי להחזיק אותו בידיים? קראתי שצריך להרגיל אותו. מה הנכון בנושא?
תתן לו זמן קודם להתאקלם למקום החדש ואז תתחיל בהרגלה לידיים.
לי המוכר אמר לא לגעת בו 3 ימים אחרי שאכל, ו 3 ימים לפני. מה זה משאיר לי ושוב מה הנכון?
3 ימים אחרי לא כדאי לגעת שמה יפלוט את הטרף. אם לא מדובר בנחש בסטרס היסטרי אין טעם בלא לגעת 3 ימים לפני.

כשאתה כן מחזיק אותו בידיים אז לכ15-20 דקות בכל פעם,לא להציק לו יותר מידי.

4. מה סוג המצע האידיאלי? לי הוא נתן נסורת של מעין שבבי עץ, שאמר שהיא הכי מתאימה.
שבבי עץ ברובם מתאימים,המועדף עלי ועל מגדלים רבים הוא אספן ,גריסים של עץ צפצפה. אם לא אז גם מצע של נייר עיתון\נייר סופג יהיה אחלה מבחינת הנחש.
5. האם יש לכם איזשהם טיפים אחרים עבור טירון שכמותי.
לקרוא כמה שיותר,באתר יש אחלה מאמרים לגידול נכון.

יש לציין שבסה"כ המוכר השאיר עלי רושם חיובי, אבל אני רוצה את דעתכם.

אתה מוזמן להעלות הנה תמונות של הרכש החדש, כולנו אוהבים תמונות 😁 ..
שאר שאלות אתה תמיד מוזמן לשאול ע"ג הפורום.

תודה מראש וחג שמח
חג שמח :D
שמעון

ממוקם בכפר סבא.
ניתן להשיג אותי טלפונית ברוב שעות היממה בין הימים א' לה'.
פלאפון-0507224264
[email protected]

נסיון בגידול זוחלים משנת 1992!
הדרכה ותמיכה לכל אורך הדרך...
תודה רבה.
תמונות אני עוד אעלה, כרגע לא רוצה להפריע לו.

ברשותך עוד שאלה קטנה. מכוון שהרכישה עדיין טרייה, קיבלתי איתו טרריום של 50*28
האם זה קטן מידי, ואצטרך להחליפו עוד מעט?
האם כבר כדאי להחליף לאחד גדול יותר שכבר יספיק לו לתמיד?
מה הגודל הנדרש לכך?

תודה מראש
shimon1971תודה רבה.
תמונות אני עוד אעלה, כרגע לא רוצה להפריע לו.

ברשותך עוד שאלה קטנה. מכוון שהרכישה עדיין טרייה, קיבלתי איתו טרריום של 50*28
האם זה קטן מידי, ואצטרך להחליפו עוד מעט?
האם כבר כדאי להחליף לאחד גדול יותר שכבר יספיק לו לתמיד?
מה הגודל הנדרש לכך?

תודה מראש
לגודל הנוכחי זה בסדר גמור, יספיק לך לזמן הקרוב..
בעתיד כשיגיע לבגרות כמובן שתצטרך להחליף,לסביב ה1 מטר אורך טרריום..אבל לשנה הקרובה + - הטרריום שיש לך בסדר גמור.

בהצלחה :)

ממוקם בכפר סבא.
פלאפון-0507224264
[email protected]

טוב, הנה המשך החוויות שלי ממנו.
ביום שבת בצהריים, ניסיתי להזיז אותו בפעם הראשונה, והוא נשך אותי.
למען האמת, הכניס בי קצת פחד לנסול לגעת בו שוב.
המוכר, כשסיפרתי לו, אמר לי שהנחש כנראה בסטרס, ושאסור לי להראות לו שאני מפחד ממנו.
השאלה היא איך לגשת אליו בצורה נכונה? חשבתי לעשות את זה עם כפפות, אבל המוכר אמר שזה רעיון לא טוב, כי הוא צריך להתרגל לריח שלו.
בכל מקרה, לאחר שראיתי שהחרס שהיה בטרריום היה קטן עבורו והוא מפיל אותו כל הזמן, קניתי לו מסתור אחר יותר גדול. הוא כל הזמן בתוכו, ולא רוצה לצאת החוצה. קלטתי אותו מידי פעם מוציא את הראש החוצה, אבל ברגע שמזהה תנועה כלשהיא, נכנס פנימה ומתכדר בפינת המסתור. מה עושים בנדון?
אולי המיקום של המדף באזור כל מערכת הקולנוע ביתי לא נכון (למרות שאני יודע שנחשים לא שומעים)? אולי ויברציות? במיקום קודם די הסתובב וחקר את הבית החדש שלו.

אשמח לתשובות

שמעון
מתכדררים הם נחשים בישנים מטבעם, ברוב היום יתחבאו, מה גם שמדובר בפעילי לילה..

לא להתרגש מטיפה אגרסייה מצד הנחש..
אחת לכמה ימים בבטחון, פשוט תגש אליו ותרים אותו,"תחפון" אותו בידיים ,בבטחון,זה הכי חשוב.. אם אתה חושש,תתחיל עם כפפה,אם כי לטעמי מיותר, אם תגש אליו בצורה אסרטיבית וישירה הוא לא ינשך ומקסימום יתכדר לתוך עצמו...

בהצלחה ובלי חשש, זה הכי חשוב..

:)

ממוקם בכפר סבא.
פלאפון-0507224264
[email protected]