שאלה- אכל והקיא ..

הבאתי לפיתון שלי חולדה.. ראיתי רק שהוא חנק אותה ומחפש את הראש וכשהוא מצא והתחיל לבלוע הייתי צריך ללכת מהבית אז נתתי לו לאכול בשקט.. =]
בקיצור חזרתי בלילה אחרי איזה 4 או 5 שעות וראיתי שהחולדה עדיין שם אבל שהיא מלאה במיצי קיבה אז לפי דעתי הוא הכניס את כולה ופשוט הקיא אותה אחר כך ..
הקטע הוא שהוא כבר אכל חולדה בגודל הזה ואת ההיא הוא לא הקיא ..
להביא לו עוד אחת כזאת או יותר קטנה ? או לא להביא לו עוד כמה ימיפ אוכל ?? מה לעשות ?
אני חושב שהחולדה הייתה יותר מידי גדולה בשבילו
אולי פעם שעברה החולדה שקנית הייתה אולי יותר רזה...
חכה כמה ימים ותן לנחש חולדה קטנה יותר... (החולדה הייתה בוגרת?)
בהצלחה
דקל :wink:
תיבדוק את הטמפרטורה של הטרריום, כי יכול
להיות שהיה לו קר ויפריע לו לעכל את האוכל

כל מילים המודגשות עברו עריכת שגיאות כתיב.
בבקשה שים לב וכתוב כמו שצריך.
אגב אכילה...
יש לי מתכדר כבר שנתיים ואני מעדיף שלא לפוצץ אותו באוכל,אני אתחיל לפחד ממנו אם הוא ממש יגדל,הוא כבר בגודל בסדר יחסית לבוגר...
אני מאכיל אותו בכמות כזו-בערך 5-6 עכברים בשבועיים.האם כמות זו טובה לדעתכם?זה יותר מדי?זה פחות מדי?
תודה מראש,
עמית.
http://www.savetheherps.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/reticfluffy.jpg
5-6 לרות שאין לי פיתון מתלכד זה ממש הרבה אני מביא לכרכן תירס פעם בשבוע אכבר 5-6 זה נראה לי מוגזם לא נראה לי יש לו מספיק זמן לעכל
guilleking5-6 לרות שאין לי פיתון מתלכד זה ממש הרבה אני מביא לכרכן תירס פעם בשבוע אכבר 5-6 זה נראה לי מוגזם לא נראה לי יש לו מספיק זמן לעכל
הכוונה היא שאני מביא לו 5-6 בשבועיים.
לפני כשנה וחצי עוד הייתי מביא לו 3-4 בוגרים בשבוע,5-6 בשבועיים זה יותר מדי?
תודה בכל מקרה.
http://www.savetheherps.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/reticfluffy.jpg
אתה מביא לו חי?
יותר עדיך להביא קפוא\מומת
אם אתה מביא לו קפוא\מומת תביא לו
כבר חולדה... (לא חייה!)
אני לא כל כך מבין בזה אבל נראה לי שבשועיים אתה אמור להביא לו שתי עכברים או חולדות בוגרות מה הגודל של העכברים שאתה מביא לו<??
amitco
guillekingאני לא כל כך מבין בזה אבל נראה לי שבשועיים אתה אמור להביא לו שתי עכברים או חולדות בוגרות מה הגודל של העכברים שאתה מביא לו<??
אני מביא לו 2 עכברים בוגרים.
אהה חחחח בסדר הייתי בטוח יעני 6 בשבועיים אבל כשאני חושב על זה זה סביר........
טעות שלי אחי
פליטה אחרי כול כך מעט זמן משמע שפרט המזון היה גדול מדי.
שווה לך לשקול לעבור לחולדות בוגרות קטנות- זה יותר חסכוני... יכול להיות שלא יהיה לך פשוט להעביר פיתון מתכדר לחולדות אם הוא רגיל מאוד לעכברים.

בכול מקרה עדיף שתלך על בטוח ותאפשר לנחש מנוחה של כ 10-14 יום- כשנחשים פולטים הם מאבדים חומרים שחשובים להם בתהליך העיכול(אלקטרוליטים, איזון בקטריאלי בקיבה וכו')- במהלך התקופה הזו, לנחש תהיה הזדמנות לחדש את האיזון בקיבה כדי להמנע מפליטה נוספת... לפעמים במצבים כאלה האכלה מוקדמת עלולה לגרום לפליטה נוספת וזה נהיה מעין לוף שחוזר על עצמו.
למתכדר לא יקרה שום דבר אם לא יאכל שבועיים... גם אם לא יאכל כמה חודשים זה לא ממש יזיז לו :)

1.20 מ' לשנתיים זה לא רע... אבל אין לך ממש ממה לחשוש בכול הנוגע לגודל... אם מדובר במתכדר זכר, המקסימום שלו לא רחוק מהגודל הנוכחי.