דנדי, החומט החדש והיפה שלי :)

עמוד 1 מתוך 2
שלום לכולם,
ביום שישי האחרון חבר שלי ואני צירפנו חומט קטן למשפחה (בן 9 חודשים לערך) ושמו דנדי. אשמח אם תוכלו לעזור לי עם מספר שאלות בנוגע לגידולו -

1. דנדי הקטן לא מוכן לאכול. בחנות חיות היו מאכילים אותו בירקות ובאוכל חתולים (כתחליף בשר). חזרנו לחנות במיוחד בכדי לקנות את האוכל אליו הוא רגיל אך הוא בשלו... הוטרינר שלנו אומר כי זה נורמלי עד שבוע התאקלמות. אבל הצד הפולני שלי לא נותן לי מנוחה! מנסיונכם, מה דעתכם?

2. קנינו לו טרריום עם כל הציוד הנדרש... למרות שקנינו גם כבל חימום, החלטנו לותר עליו כי יש לו מנורת UV פלורסנט המכילה את כל מגוון הספקטרום וגם מנורת חום ו- UV -reptil spot.
אבל למרות שאני לא רוצה לחסוך בהוצאות עליו, עדיין איפה שאפשר הייתי שמחה "לקצץ"... האם ניתן לקחת אבנים וגזעי עץ מהטבע כמקומות מסתור? אנחנו חוששים מטפילים ו/או מזיקים אחרים....

כמובן שנשמח לקבל כל טיפ נוסף...
שיהיה יום נפלא,
יעל :)
==========
מיכאל ויעל
הורים גאים ל-14 ילדים :
כלבה פיצפונת, 3 צ'ינצ'ילות,
4 חתולים, 2 שממיות מנומרות,
איגואנה, חומט כחול לשון,
נחש כרכן תירס ותוכי קוקוטייל
==========
אתה יכול לכחת אבנים וגזעים והטבע אבל צריך לעשות להם חיטוי אתה צריך לשתוף אותם טוב טוב לשים ב תנור על 180 מעלות וחצי שעה ואחרי זה תשטוף שוב ורק אחרי זה תוכל להניח את זה טרריום

תומר
תמיד מחפש איזה זוחל מיוחד אם יש לכם אחד שאתם מעוניינים למכור תצרו קשר
היי, תודה רבה לשניכם על התשובות...
לגבי הזן של החומט - מדובר בחומט כחול הלשון. אני לא מצליחה להעלות את התמונה שלו. אז הנה לינק לתמונה מאוד דומה לדנדי שלנו -
http://blog.tapuz.co.il/DUMINOLOG/images/1790616_1143.jpg

לגבי האבנים, הוטרינר שלי מומחה לזוחלים והוא ייעץ לי לקחת כלי חרסינה ולעשות בו חור עם דיסקית (כדי שלא יהיה חד משברים) וזה יהיה טוב גם לשמירת הלחות בשבילו. נשמע לי דיי טוב.
לגבי האוכל, בינתיים אני מאכילה אותו "בכוח" ע"י זה שאני מלטפת לו קצת את הפה וכשהוא פותח אני שמה לו קצת אוכל בפה והוא אוכל. אבל הוא עדיין לא אוכל עצמאית. יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לזרז את הליך ההתרגלות שלו?

וכמובן, למרות שבטח כבר עייפתם מטיפים... אשמח לעוד עצות מעניינות.
תודה מראש, יעל.
==========
מיכאל ויעל
הורים גאים ל-14 ילדים :
איגואנה, חומט כחול לשון,
==========
2. קנינו לו טרריום עם כל הציוד הנדרש... למרות שקנינו גם כבל חימום, החלטנו לותר עליו כי יש לו מנורת UV פלורסנט המכילה את כל מגוון הספקטרום וגם מנורת חום ו- UV -reptil spot.

מנורת UV נותנת אור וקרינת שמש והיא לא מחממת.
אני בהחלט הייתי ממליץ לך לחבר את הכבל לפחות רבע טרריום(לא בצד שבו מחובר הספוט).
[
Aviram2.

מנורת UV נותנת אור וקרינת שמש והיא לא מחממת.
אני בהחלט הייתי ממליץ לך לחבר את הכבל לפחות רבע טרריום(לא בצד שבו מחובר הספוט).

הספוט לא אמור להיות בצד החם? יאנו חצי טרריום צד חם ואז יש נקודה אחת הכי חמה(ספוט) וצד קר?
זה נשמע לי יותר הגיוני ככה... אני אשמח לתשובה

תודה מראש :D

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
היי אבירם,

כתבתי "יש לו מנורת UV פלורסנט המכילה את כל מגוון הספקטרום וגם מנורת חום ו- UV -reptil spot. " וכנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק...
יש לו שתי נורות בטרריום -
מנורה 1. מנורת UV שהיא פלורסנט. היא מכסה כימעט את כל שטח הטרריום והיא מספקת לו את מרחב הספקטרום של קרינת הUV שהוא צריך.
מנורה 2. מנורת reptil spot שהיא בעיקר מחממת (והיא מחממת נקודתית בערך חצי טרריום) ויש לה גם ספקטרום אחד של קרינת הUV. היא לא מספקת את כל הקרינה שהוא זקוק לה אבל יש לה קצת. היא בעיקר מנורת חימום.

האם אתה חושב שאני עדיין אני צריכה כבל ??

(נ.ב. בשעה טובה הצלחתי לעלות את דנדי. מה אתם אומרים...? :wink: )

תודה, יעל.
==========
מיכאל ויעל
הורים גאים ל-14 ילדים :
איגואנה, חומט כחול לשון,
==========
יש לי כרגע רק מד טמפ' אחד שממוקם במרכז הטטריום (עם נטייה קלה לצד החם) ולכן משמש לי כממוצע בין שני הצדדים.
בצד ימין של הטרריום יש את המים ואת הספוט = הצד החם.
בצד שמאל של הטרריום יש את מקום המסתור שלו + צמחייה =הצד הקר.
חשוב לציין שאורך הטרריום הוא מטר. ז"א, לא טרריום קטן...
במהלך היום ממוצע המעלות הוא כ-30 ובלילה כ-23.

אגב, עוד שאלה חשובה...
כולם מדברים על חימום הטרריום. אבל מה קורה בימי השרב החמים? האם צריך לקרר באיזו דרך את הטרריום? ז"א, כבר בימים אלו הלילות הפכו לחמים יותר והטמפרטורה עולה בהרבה מה-20 מעלות מקסימום שהחומט צריך בלילה. לא?

שוב תודה, יעל.
==========
מיכאל ויעל
הורים גאים ל-14 ילדים :
איגואנה, חומט כחול לשון,
==========
בלילה 23 מעלות זה מעט, סביר להניח שספוט גם כבוי.
תלוי גם כמה ווט הספוט.
את המסתור הייתי מניח בצד החם.
בקיץ צריך לדאוג לכלי מים גדול כדי שהוא יוכל להתקרר בהם.
[
בוודאי. בלילה אני מכבה את הספוט...
בכל מקרה, עכשיו הלילה מתחממים ומהר. אז אני לא רואה צורך במנורת החימום. אני מדליקה לו את ה-UV.
לגבי המים, נפלא! אתה צודק ולא חשבתי על זה... אני אשים לו קערה קצת יותר גדולה של מים.
ולא הבנתי למה את המסתור תשים דווקא בצד החם?

ועכשיו לחדשות הטובות -
דנדי אכל כרגע באופן עצמאי בפעם הראשונה !!! איזה אושר...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
==========
מיכאל ויעל
הורים גאים ל-14 ילדים :
איגואנה, חומט כחול לשון,
==========
מזל טוב וכל הכבוד
חומטים אוהבים מסטורים ולכן כשהוא ניכנס למסטור שהייה לו חמים ונעים.
[
מעולה. תודה רבה רבה... היית לי לעזר רב :wink:
==========
מיכאל ויעל
הורים גאים ל-14 ילדים :
איגואנה, חומט כחול לשון,
==========
באופן כללי מדובר בלטאה די "עצלנית" כך שלא תראי אותה מטיילת בד"כ אלא יותר רובצת.
בשלב ראשון אין צורך לרכוש עבורה אביזרים מיוחדים לטרריום. כל קערת חרסינה בגודל מתאים תוכל לשמש ככלי מים וכנ"ל לגבי כלי ההאכלה. אני לא חושב שיש צורך במסתור מיוחד. ניתן להשתמש בכל כד חרס ששוכב על הצד, אם את רוצה להעמיד אותו הפוך, תוכלי לשבור בעדינות פתח כניסה בעזרת פטיש קטן - ממש מיותר להשתמש בדיסק לחיתוך כלי חרס.
בכלל אני מציע לך לרפד את תחתית הטרריום בעלים יבשים גדולים שישמשו כמצע שבו הוא יוכל להסתתר. בעונה הזו יש המון עצים שמשירים את עליהם ותוכלי לאסוף לך כמות מכובדת.
במקום כד חרס תוכלי להשתמש בקליפות עצים של עצי דקל או קוקוס שהם נפוצים מאוד בגינות פרטיות וגדלים על ידי השלת שכבות קליפה. בד"כ גננים מסירים את השכבות הישנות מאחר והן מתייבשות ונראות פחות טוב והן גם נוטות בשלב מסוים ליפול מעצמן. אני משתמש בקליפות כאלה בהצלחה במשך זמן רב. נראה גם יותר טבעי ואסתטי.
לסיכום, כל מה שדרוש לך כדי להפוך את הטרריום שלך לגן עדן לחומטים הוא מעט דמיון ואפס הוצאות :-)
שיהיה בהצלחה ונשמח לראות תמונות שלו.
וואו! מעולה. לא חשבתי על כל הדברים האלו...

לגבי העצים - איך אתה דואג להוציא טפילים מקליפות העצים שאתה מוצא?
הרי יש חשש שיהיו כנימות או דברים כאלו... לא?

לגבי הסלעים - הווטרינר שלי ייעץ לי לקחת סלעים מהטבע על בסיס שייש (לא חוליים שיתפוררו) להשרות אותם במים עם סבון, לרחוץ היטב ולשים שעה בשמש. מה אתה אומר?

האמת? קצת נראה לי מוגזם להכניס סלעים ועצים לתוך התנור (כמו שלא מעט אמרו לי לעשות).
יש איזה מקום בו פירסמת את הטרריום שלך? הייתי שמחה לקבל קצת השראה... :wink:
==========
מיכאל ויעל
הורים גאים ל-14 ילדים :
איגואנה, חומט כחול לשון,
==========
לגבי הטרריומים שלי, תוכלי לראות אותם בהודעות שהעליתי. יש לא מעט תמונות.
אני חייב להיות כנה איתך, אני לא נוהג לחטא ענפים בתנור או בכל אופן אחר.
אני פשוט בודק אותם ומוודא שהם נראים נקיים מחרקים. במידה והם לא נראים נקיים אני לא מנקה אותם אלא פשוט לא משתמש בהם.
שוב, זו לא המלצה שלי לגבי חיטוי אלא פשוט כך אני נוהג ועדיין לא נתקלתי בשום בעיה.
בקשר לסלעים, אני מציע שהם יהיו על בסיס אבן. מה השטויות האלו לגבי סלע גיר.
מרבית הסלעים בארץ הם סוג של אבן גיר ועדיין בונים עליהם לא מעט בניינים.
כל סוג אבן מתפורר עם הזמן פשוט לכל סוג יש קצב שונה. אף אחד לא מצפה ממך שתעשי תואר בגיאולוגיה כדי להוסיף סלע לטרריום. אם תמצאי אבן שתתפורר (ואני בספק) פשוט תחליפי אותה באבן אחרת...
סלעים אני נוהג להשרות בגיגית עם מים חמים וכלור למשך מספר שעות ולייבש בשמש. המטרה היא בעיקר לנקות מהם לכלוך שנדבק אליהם ולהסיר חומרים נרקבים הדבוקים לסלע ועלולים לגרום לריח רע בטרריום. על הדרך אני גם מרוויח חיטוי :-)
תזכרי לייבש בשמש במקום מאוורר עד שיצא כל הריח של הכלור. בטרריום הוא יהיה הרבה יותר מורגש.
אחד החמטים היפים ביותר שראיתי :D
תמיד מחפש איזה זוחל מיוחד אם יש לכם אחד שאתם מעוניינים למכור תצרו קשר
חומט מקסים:) מניסיון איתם הם מאוד אוהבים גיוון במזון, פירות ,ירקות ,גורים של עכברים ,בשר ,שניצלים, או הודו .תנסי לתת לו בננה ותיראי היתלהבות:)
warmstr - בזכותך בנינו לדנדי בית משודרג ויפייפה... יש לו קוטג' שאני יכולה רק לחלום עליו...
חבל רק שהייתי חייבת לחתוך שתי אצבעות על הדרך בכישרון רב... :wink: :wink:
אני אצלם בהזדמנות ואעלה לאתר.
תודה רבה על ההשראה!
(עכשיו האיגואנה שלנו מקנאה... אצטרך לבנות לה גם משהו נחמד)

תומר - תודה תודה תודה !
אני מחייכת בגאווה כאילו המחמאה עליי 😄

אנוליס - תודה על המחמאה ועל הטיפים.
יש לי קצת בעיה מוסרית לתת לו חיות כמו עכברים וכאלו...
אנחנו נסתפק בבשר מאוכל חתולים, שניצלים הודו וכדומה
אבל אני בהחלט "קונה" את הטיפ של הגיוון !
מחר הוא יקבל בננה בחסות אנוליס :)

חבר'ה אני חייבת להודות שקצת חששתי לאמץ את דנדי הקטן
אבל כייף לדעת שיש לי גב של מקצוענים איתי
שיהיה לנו לילה טוב !
יעל.
==========
מיכאל ויעל
הורים גאים ל-14 ילדים :
איגואנה, חומט כחול לשון,