תיראה.. קיבלתי זוג לטאות חדש , ומיכיוון שאני לא רוצה לעשות טעויות ולפגוע בהם אני מעדיף לשאול ברגע שיש לי שאלה ולקוות שאחד ה"מומחים" או בעלי הניסיון בתחום יענה לי - אתה לא באמת מצפה שאני יחכה עד שתיהיה לי רשימת שאלות לא פתורות כגון.. חימום מזון סביבת מחייה ועוד ושרק אז (אחרי שהם כבר ניפגעו או סבלו :? ) אני יבקש תשובות נכון?
חוץ מיזה שלדעתי זה יותר מסודר לפתוח שאלה על כל נושא בניפרד על מנת שאם משתמשים אחרים יחפשו תשובה לשאלה זהה יהיה להם הרבה יותר קל למצוא אותה 💡
מהתמונה שסיפקת לא ניתן לקבוע זוויגים.
אם תצרף תמונות של שתי הלטאות עם שימת דגש על אזור הציצית בצואר ולאורך הגב, למרות שהיא עדיין לא קיימת, אני מאמין שאוכל להבדיל בין הזוויגים אצלך (בעצם לא אצלך, אצל הבזיליסקים שלך) :wink:
דומיננטיות יכולה להיות טבעית וקלילה ויכולה להיות כפייתית ולוחמנית, בדוק שהפרט ה"נשלט" מצליח לאכול ושאין לו פציעות, במידה ולא, הוצא את הפרט הדומיננטי, האכל את הנשלט בסביבת המחיה שלו ולאחר הארוחה, תן לו איזה שעה לנוח מתחת לנורת החימום ורק אז, החזר את הפרט השליט.
יש לזכור תמיד בגידול זוחלים שבטבען הן לא חיות חברתיות ואעפ"י שבדמיוניינו נראה שזכר ונקבה באותו טרריום זה אידיליה וגן עדן, הלכה למעשה, המצב הטוב ביותר שאתה יכול להגיע אליו זה שהם סובלים אחד את נוכחותו של השני בלי מריבות.
מעבר לזה, במידה ויש לך שם באמת זוג, הזכר יגיע לבגרות מינית ויתחיל להציק לנקבה כבר בגיל 8 חודשים. מצד שני, היא לא "תתן לו" לפני שהיא תהיה בת כשנה וחצי ולכן יהיו שם הרבה הצקות, הרבה מאבקי כח ותאמין או לא, נסיונות אונס על בסיס יום יומי.
במידה והאונס יתבצע בצורה מוצלחת, נקבה מעוברת בת פחות משנה זה לא בשורות טובות לא לך ולא לנקבה.
אני מצרף לך תמונה של הזכר הבוגר שלי ושל 2 הכלות שלו (שאותן יפגוש רק בקיץ הבא).
תודה על התשובה בגירה לבקשתך אני מצרף תמונות של שנייהם מקווה שתצליח להבדיל :? - לי הם ניראים בדיוק אותו הדבר אבל אין לי ניסיון עם הזן הזה אז אני ישאיר את הקביעה (במידה ומתאפשרת) לבעלי הידע והניסיון
דרך אגב סוף סוף מצאתי להם שמות ראויים חחח ג'ייד ו יודה
אני בדרך כלל מאכיל את ג'ייד ביד דואג שתוכל 3-4 ג'וקים או זחלים (בדרך כלל מעורב) ואז מחזיר אותה לטרריום ומאכיר את יודה - ניראה לי שאני ישמע בעצתך ולאחר ההאכלה יפריד את יודה הדומיננטי ויתן לג'ייד קצת "זמן לבד"
עוד עצות תגובות טיפים ודעות יתקבלו בברכה
תודה מראש :D
יודה
ג'ייד
דרך אגב.. הזכר שלך פשוט יפייפה ממש דוגמן אמיתי חח בן כמה הוא?