חרדון מזוקן - האכלה ויציאות...

שלום כולם

ג'ונו אצלי כבר שלושה שבועות ועדיין לא ראיתי שום יציאה שלו בשום מקום... האם זה תקין? פעם בכמה זמן אמורות להיות להם יציאות? הבנתי שזה אמור להיות בגודל שאני לא אפספס....
חוץ מזה הוא אוכל צרצרים או תולעים פעם בכמה ימים, אבל לפעמים הוא לא מעוניין, גם אם עברו יומיים-שלושה מאז האכלה האחרונה. סלט טרי אני שמה לו כל יום וגם אותו לא תמיד הוא אוכל... בפעם הראשונה שנתתי לו צרצרים הוא רדף אחריהם בטרריום ועכשיו אם אני לא מגישה לו עם הפינצטה הוא לא מוכן לאכול. האם זו התנהגות חריגה? או שהוא סתם מפונק? 🙄
לגבי ההאכלה זה נורמאלי בתקופה הזו שהיא יותר קרירה ולכן החרדון שלך פחות פעיל ופחות רעב.
לגבי היציאות, זה כבר סיפור אחר.
שלושה שבועות זה לא זמן סביר. קשה לפספס יציאות של מזוקנים בגלל הריח והכמות.
על איזה מצע הוא נמצא?
אם זה מצע חול או משהו דומה, נסי לסנן את החול ולבדוק אם הוא פשוט כיסה את היציאות שלו.
אם הוא על מצע נייר ואין סימן ליציאות, אני מציע לנסות אמבטיה במים חמימים - לא חמים!!!
קחי גיגית קטנה ומלאי בה מים חמימים בגובה 2-3 סנטימטרים.
תני לו לרבוץ שם קצת. אם זה אפשרי שימי את הגיגית במקום חשוף לשמש.
מקווה שיעזור. במידה ולא הייתי פונה לווטרינר לשלול מצב של חסימת מעיים.
בהצלחה
תודה על התגובה המהירה

הוא נמצא על מצע צ'יפסי, חפרתי קצת ולא מצאתי שם שום קקי וגם לא הרחתי כלום....
גם לי זה היה נראה מוגזם שלושה שבועות, סה"כ הוא אוכל רק פעמיים בשבוע בערך, אבל כשהוא אוכל הוא אוכל הרבה, בהאכלה האחרונה הוא אכל יותר מעשרה צרצרים וגם תולעת קמח גדולה או שתיים...
ניסיתי לפני כשבוע לשים אותו במים חמימים בחוץ בשמש והוא רבץ שם איזה חצי שעה, אבל לא קרה כלום...

יכול להיות שכשהוא טרף את הצרצרים הוא בלע חתיכת צ'יפסי או משהו כזה?
אני בד"כ ממליץ לא להילחץ כאשר בעל החיים בולע חתיכות מהמצע.
צריך לזכור שבטבע אף בעל חיים לא אוכל על שולחן מסודר וסטרילי.
כל עוד מדובר בבעל חיים בריא הוא יכול להוציא את המצע יחד עם שאר השאריות.

מה שכן, בגלל הסבירות לבליעת המצע יש להתאים את סוג המצע לבעל החיים, כך שגודל חלקיקי המצע יוכל לעבור בבטחה דרך מערכת העיכול החוצה.
בנוסף, אני מקפיד להשתמש במצע העשוי מחומרים שאינם מתנפחים עקב ספיחת לחות.
אני לא מכיר את המצע שלך - צ'יפסי, אבל יש סוגים של שבבי עץ שכאשר הם באים במגע עם מים הם מתנפחים בצורה משמעותית.
כאשר בעל החיים בולע חתיכה כזו, הוא מתנפח במעיים ויכול ליצור חסימה.
בן כמה החרדון? אם הוא בייבי, בליעת שבב ציפסי עלולה להיות בעייתית, אם הוא בוגר, אין שום בעיה בבליעת הציפסי מידי פעם.

מצטרף לרעיון האמבטיה (רדודה וחמימה), המון פעמים זה עוזר.
אם היא כל הזמן בורחת מהקערה, אפשרים לקחת כלי פלסטיק (כמו של חומוס) ריק ונקי, לעשות כמה פתחי אויר קטנים ולסגור אותה בפנים במיים רדודים וחמימים בגובה כ 2 ס"מ.

בלי שום קשר למצב הנתון כרגע, מומלץ להחזיק כדרך קבע לחרדונים בטרריום כלי מים רדוד שהם יכולים להכנס אליו.הם מאוד נהנים מזה וזה מקל עליהם את היציאות.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp