זיווג בין קינג קליפורניה לקינג אלבינו

שלום אני רוצה לזווג בין הקינג שלי לבין לבנדר\אלבינו עכשיו אני רוצה לדעת באיזה מופע יצאו הצאצאים שלהם
אם זה משנה אז הקינג הרגיל זכר
והאלבינו\לבנדר נקבה

תודה תומר
תמיד מחפש איזה זוחל מיוחד אם יש לכם אחד שאתם מעוניינים למכור תצרו קשר
במידה והקינג קלי' הוא נורמאל לחלוטין- כול הצאצאים יהיו נורמאל הטרו ללבאנדר.
(שני ההורים קינג קלי' אני מבין, כן?)
ייראו רגילים פיזית
אם הנורמאל הוא גם הטרו... 50% מהצאצאים יהיו לבאנדר, ו50% יהיו נורמאל הטרו ללבאנדר.
תודה
תמיד מחפש איזה זוחל מיוחד אם יש לכם אחד שאתם מעוניינים למכור תצרו קשר
אם כבר אז כבר...
אורן, ממה שזכור לי (בערבון מוגבל בלבד) הצלבה של התכונות אלבינו רגיל ולבנדר בקינג קלי' נמצא בעייתי.

בזמנו לא הצליחו ליצור את המוטציה המשותפת aabb גם לאחר זיווג שתי DH, יכול להיות שמאז הדבר כבר התבצע.
אני מניח שיהיה בעיה גם בזיהוי בגלל השילוב של הגנים (הפחתה במלאנין לבאנדר והורדה מלאה של המלאנין-לבקנות), התוצר יראה כנראה כאלבינו רגיל לחלוטין.
יש למישהו אינפורמציה עדכנית ומעניינת להעלות בנושא?
Nevsאם כבר אז כבר...
אורן, ממה שזכור לי (בערבון מוגבל בלבד) הצלבה של התכונות אלבינו רגיל ולבנדר בקינג קלי' נמצא בעייתי.

בזמנו לא הצליחו ליצור את המוטציה המשותפת aabb גם לאחר זיווג שתי DH, יכול להיות שמאז הדבר כבר התבצע.
אני מניח שיהיה בעיה גם בזיהוי בגלל השילוב של הגנים (הפחתה במלאנין לבאנדר והורדה מלאה של המלאנין-לבקנות), התוצר יראה כנראה כאלבינו רגיל לחלוטין.
יש למישהו אינפורמציה עדכנית ומעניינת להעלות בנושא?
יא נבו!! מה, חזרת אלינו?! איזה כיף...

לבנדרXאלבינו יניב היפו מגניבים ביותר...
ב2007 וב2008 הרביתי את הלבנדר שלי עם זכר אלבינו, ב2007 יצאו הרבה היפו ומעט אלבינו. ב2008 ההפך,המון אלבינו ומעט היפו..
ב2009 הרביתי זכר היפו{DH} עם נקבה לבנדר ובבקיעה הזו היו אלבינו,לבנדר והיפו.

מה שאני רק לא הבנתי מהניסוח של פותח השרשור זה אם מדובר באלבינו סטנדרטי או בלבנדר.
אני נוטה להאמין שמדובר באלבינו ולא בלבנדר האמת..

ממוקם בכפר סבא.
ניתן להשיג אותי טלפונית ברוב שעות היממה בין הימים א' לה'.
פלאפון-0507224264
[email protected]

נסיון בגידול זוחלים משנת 1992!
הדרכה ותמיכה לכל אורך הדרך...
יצאתי מנקודת הנחה שהוא מתכוון ללבאנדר בלבד.
יובל, לפי מה שאתה אומר, אלבינו ולבאנדר הם קו-דומיננטיים אחד לשני- והתוצאה היא הייפו.
זה ההסבר היחיד האפשרי, כי אחרת היו אמורים לצאת לך נורמאלים.
או שקיבלת צאצא עם לבאנדרXאלבינו(הטרו לשתי התכונות שיושבות על אותו אתר) שנראה כמו הייפו, או שקיבלת צאצא שהוא הומוזיגוט לאחר משתי התכונות- ואז הפנוטיפ הוא אלבינו או לבאנדר.

ואם כך... אז השאלה הראשונה כן נשמעת כאילו התשובה שלי היא הרלוונטית... אלא אם כן הנחש שלו נראה כמו הייפו, זה אומר שהנחש שלו הוא או לבאנדר או אלבינו(או אולי אפילו לא קינג קליפורניה בכלל... היו קינגים לפני כמה חודשים... פלורידה אם אני זוכר נכון, שנמכרו כלבאנדר T+... אולי לזה הוא התכוון?)
הנה ציטוט מאחד האתרים שיצא לי לקרוא בו על זה-
Lavender Albino California King Snakes
(Lampropeltis getula californiae)

Another long term breeding effort that has produced color enhanced animals is our Lavender Albino Cal. King project. We started out with a normal Lavender albino female who was very pretty and bred her to high yellow albino male (see image). We had heard that some lines of Albino Cal. Kings were not genetically compatible (breeding produces no albinos) but took a shot at breeding these two animals together. The breeding was successful and sure enough.no albinos were present in the 8-10 egg clutch. What we actually produced were normal looking double het. Albino/Lavender Albino babies. We sold most of these off and kept a pair back for future breeding. The first breeding of the double het pair took place in 2005 and produced some interesting hatchlings. The most notable at the time was a Blue-Eyed (iris), very light phase Lavender albino. Normal Lavender albinos and possible double hets. were also produced in that clutch. As these babies began to grow into their first year our gaze was diverted from the Blue-Eyed male to the Lavender male as his Lavender color became amplified. His yellow banding became extremely bright. As this male was approaching the edge of breeding size in early 2007 we decided to brumate him and try to breed him back to the double het. adult female. The breeding was a success and exceeded our expectations. We love working with double het. animals!

נלקח מכאן-
http://www.splitrockreptiles.com/htm7/kingsnakes.html

ברבייה של 2009 אצלי (לבנדרXהיפו) יצאו 5 לבנדר,3 היפו ו6 או 7 אלבינו.

ואכן היו פלורידה T+ השנה למכירה, אבל קשה לי להאמין שהוא מבלבל בין קלי' לפלורידה ,אבל הכל יכול להיות :D

ממוקם בכפר סבא.
פלאפון-0507224264
[email protected]

מה שהדבקת סותר את הנסיון שלך יובל,
לפי מה ששמת, זיווג בין לבאנדר לאלבינו אמור ליצור נורמאלים הטרו לשתי התכונות, אך לך לא יצאו עם פנוטיפ נורמאל, אלא הייפו... וראיתי תמונות שלהם, הם מאוד ברורים כהייפו.
אז יש מצב ששני הפרטים שאצלך "החביאו" עובדה מגניבה שהם נשאים להייפו... למרות ששוב, זה מאוד לא סביר כי לפחות נורמאל אחד היה אמור לצאת מכול הסיפור הזה...
youval osmanהנה ציטוט מאחד האתרים שיצא לי לקרוא בו על זה-
Lavender Albino California King Snakes
(Lampropeltis getula californiae)

Another long term breeding effort that has produced color enhanced animals is our Lavender Albino Cal. King project. We started out with a normal Lavender albino female who was very pretty and bred her to high yellow albino male (see image). We had heard that some lines of Albino Cal. Kings were not genetically compatible (breeding produces no albinos) but took a shot at breeding these two animals together. The breeding was successful and sure enough.no albinos were present in the 8-10 egg clutch. What we actually produced were normal looking double het. Albino/Lavender Albino babies. We sold most of these off and kept a pair back for future breeding. The first breeding of the double het pair took place in 2005 and produced some interesting hatchlings. The most notable at the time was a Blue-Eyed (iris), very light phase Lavender albino. Normal Lavender albinos and possible double hets. were also produced in that clutch. As these babies began to grow into their first year our gaze was diverted from the Blue-Eyed male to the Lavender male as his Lavender color became amplified. His yellow banding became extremely bright. As this male was approaching the edge of breeding size in early 2007 we decided to brumate him and try to breed him back to the double het. וירוסים_לא ללחוץ female. The breeding was a success and exceeded our expectations. We love working with double het. animals!

נלקח מכאן-
http://www.splitrockreptiles.com/htm7/kingsnakes.html

ברבייה של 2009 אצלי (לבנדרXהיפו) יצאו 5 לבנדר,3 היפו ו6 או 7 אלבינו.

ואכן היו פלורידה T+ השנה למכירה, אבל קשה לי להאמין שהוא מבלבל בין קלי' לפלורידה ,אבל הכל יכול להיות :D
לא טענתי שהוא מתבלבל- רשום בכותרת זיווג בין קינג קליפורניה לקינג אלבינו... בלי לציין איזה מין הקינג אלבינו... ואז בהודעה עצמה "רוצה לזווג בין הקינג שלי לבין לבנדר\אלבינו"... יש מצב שהוא באמת התכוון שהאלבינו גם קליפורניה אבל זה לא רשום בשום מקום במפורש אז זרמתי על האופציה.
אורן הראלמה שהדבקת סותר את הנסיון שלך יובל,
לפי מה ששמת, זיווג בין לבאנדר לאלבינו אמור ליצור נורמאלים הטרו לשתי התכונות, אך לך לא יצאו עם פנוטיפ נורמאל, אלא הייפו... וראיתי תמונות שלהם, הם מאוד ברורים כהייפו.
אז יש מצב ששני הפרטים שאצלך "החביאו" עובדה מגניבה שהם נשאים להייפו... למרות ששוב, זה מאוד לא סביר כי לפחות נורמאל אחד היה אמור לצאת מכול הסיפור הזה...
כמו שאתה בטח יודע- רב הנסתר על הגלוי... ומשנה לשנה אנשים לומדים עוד ועוד..

אצלי בכל מקרה, ב3 עונות אלו היו התוצאות. וכמו שאתה יודע-אף לא נורמל אחד ביצבץ שם..
:)

ממוקם בכפר סבא.
פלאפון-0507224264
[email protected]

אורן הראל
לא טענתי שהוא מתבלבל- רשום בכותרת זיווג בין קינג קליפורניה לקינג אלבינו... בלי לציין איזה מין הקינג אלבינו... ואז בהודעה עצמה "רוצה לזווג בין הקינג שלי לבין לבנדר\אלבינו"... יש מצב שהוא באמת התכוון שהאלבינו גם קליפורניה אבל זה לא רשום בשום מקום במפורש אז זרמתי על האופציה.
אני היתי מאוד שמח לראות תמונה של הלבנדר המדובר... שוב כמו שכבר כתבתי-אני מאמין שלא מדובר בT+ אלא באלבינו סטנדרט..
(בעיקר מכיוון שמעטים הם הלבנדר קלי' שמסתובבים בארץ).

ממוקם בכפר סבא.
פלאפון-0507224264
[email protected]

מאוד נחמד, האמת שאתה תקבל את התשובות הטובות ביותר אם יצא לך לזווג שני "הייפו" כאלה- אם יצאו לך שם הייפו, אלבינו רגיל ולבאנדרים, אתה תדע חד משמעית שזה עובד במתכונת של קו-דומיננטיות.
ואני מסכים שזה הכי סביר, בשביל זה מלכתחילה עניתי לפי זה שמדובר בתכונה רסציבית קלאסית... כדי להתאים לאלבינו- אם הנורמאל הוא לא הטרו, 100% נורמאל הטרו לאלבינו. אם כן הטרו... אז 50% אלבינו ועוד 50% נורמאל הטרו ודאי.

בהצלחה לפותח השרשור :)

(יובל אולי תשגר את השרשור או העתק שלו לפורום גנטיקה, לכול הפחות, זה מידע מסקרן).
אורן הראלמאוד נחמד, האמת שאתה תקבל את התשובות הטובות ביותר אם יצא לך לזווג שני "הייפו" כאלה- אם יצאו לך שם הייפו, אלבינו רגיל ולבאנדרים, אתה תדע חד משמעית שזה עובד במתכונת של קו-דומיננטיות.
אביב 2010 זו העונה 😎

ממוקם בכפר סבא.
פלאפון-0507224264
[email protected]

אורן הראלהמון בהצלחה עם זה :)
חן חן :)

ממוקם בכפר סבא.
פלאפון-0507224264
[email protected]

מוזר מאוד התוצאות שלך יובל.
התוצאות ההגיוניות שיהיו לזיווג הנ"ל
במקרה והזוג אינם הטרויים: 100% DH

במקרה והזוג הטרויים:
1/4 אלבינו הט
1/4 לבנדר הט
1/4 DH
1/4 Doublehomo (aabb)

מה שנראה לי הכי הגיוני כרגע הוא שההורים היו הטרויים.
ההיפו הוא בעצם פנוטיפ של הDH. הלבנדרים הם הטרויים לאלבינו, והאלבינו חלקם הטרויים וחלקם בעצם Doublehomo אבל בגלל שהמוטציות מקורם באותו פיגמנט אי אפשר לזהות חיצונית את ההבדלים. בדומה לHybino בהונדורסים, שם מוכיחים אלבינו רק אחרי הוכחה בעזרת זיווגים.

זה יכול להסביר מדוע אחוז האלבינו גבוה יחסית למרות שאם האחוזים היו באופן המושלם זה היה יותר בכיוון של 3/3/6.

קישור בנושא שמצאתי זה עתה:
http://blackrockreptiles.com/Californiakinggeneticspage.html
כנראה שכל אחד מהמופעים שדיברנו הינו רצסיבי רגיל
נ.ב. אני אגיד שוב, היי אוסמן.
Nevsמוזר מאוד התוצאות שלך יובל.
התוצאות ההגיוניות שיהיו לזיווג הנ"ל
במקרה והזוג אינם הטרויים: 100% DH

במקרה והזוג הטרויים:
1/4 אלבינו הט
1/4 לבנדר הט
1/4 DH
1/4 Doublehomo (aabb)

מה שנראה לי הכי הגיוני כרגע הוא שההורים היו הטרויים.
ההיפו הוא בעצם פנוטיפ של הDH. הלבנדרים הם הטרויים לאלבינו, והאלבינו חלקם הטרויים וחלקם בעצם Doublehomo אבל בגלל שהמוטציות מקורם באותו פיגמנט אי אפשר לזהות חיצונית את ההבדלים. בדומה לHybino בהונדורסים, שם מוכיחים אלבינו רק אחרי הוכחה בעזרת זיווגים.

זה יכול להסביר מדוע אחוז האלבינו גבוה יחסית למרות שאם האחוזים היו באופן המושלם זה היה יותר בכיוון של 3/3/6.

קישור בנושא שמצאתי זה עתה:
http://blackrockreptiles.com/Californiakinggeneticspage.html
כנראה שכל אחד מהמופעים שדיברנו הינו רצסיבי רגיל
נ.ב. אני אגיד שוב, היי אוסמן.
נבו, אין פנוטיפ לשתי תכונות רסציביות אם הן לא יושבות על אותו Locus... מעבר לדברים מינוריים שיכולים לשמש כאינדיקציה אבל אף פעם לא ב100%(עיניים בוהקות כסופות בבואות הטרו לאלבינו קאהל, צבע צהוב חזק יותר בתירסים הטרו לכרמל ועוד..). ואם שני ההורים הטרו להייפו בלבד, מתישהו לאורך הדרך בשלוש בקיעות היה צריך לצאת פנוטייפ נורמאל... לא בקע אפילו אחד.
הסיכויים לנחש שהוא הומוזיגוט לשתי התכונות נמוך יותר מנורמאל הטרו וזהה לנורמאל לא הטרו לשום דבר.

זו לא תופעה בלתי מוכרת- בבואות יש לך את מופע הפאראדיג'ם שהתגלה בזיווג של שארף אלבינו עם כרמל מליין מסויים- הצאצאים יצאו לא זה ולא זה, אבל גם לא נורמאל, והיום מכונים פאראדיג'ם.
אני לא חושב שזה בלתי סביר שזה אולי חוזר על עצמו כאן.

הכול זה עניין של ניסוי וטעייה, היו המון תגליות מעניינות מאוד בנושא הזה כשמגדלים "נפלו" על שילוב שהניב תוצאה לא צפויה.

קיימת גם אופציה שגם הלבאנדר וגם האלבינו של יובל הם הייפו, וזה לא בא לידי ביטוי בגלל שהתכונה "נדרסת" על ידי האלבינו או הלבאנדר... גם זה יכול להיות.(האפשרות הועלתה כבר קודם אבל אין לי שמץ מי ההורים, אני יכול לתת השערה רק על פי תוצאות בשטח והמידע שבוודאות יש).

כול המידע שאני ראיתי אומר ששתי התכונות הן רסציביות, אבל זה ביחס לגרסאת ה"נורמאל" של הגן... אין התייחסות להאם הם אולי קו דומיננטיים אחד לשני או לא.
הנסיון של אחרים בחו"ל שונה משל יובל... אני חושב ששתי האופציות כשרות:
1- או שלנחשים של יובל יש גנים שהוא לא מודע להם(לכול הפחות שניהם הטרו להייפו)
2- או שהוא "נפל" על גנים שכשהם נפגשים, יוצרים סינרגיה למראה שלישי.

בכול מקרה אלבינו T- אמור יהיה לדרוס לחלוטין T+... האלבינו הסטנדרט(טיירוזין נגטיב) יהרוס כול אפשרות לייצור טיירוזין, אז שום מלנין לא יבוא לידי ביטוי, וזה ידרוס את האפשרות להפגנת הפנוטיפ של לבאנדר.