לובסטרים

אני מניח שזה לא הפורום הנכון לשאלות על לובסטרים, מצד שני אני חושב שהאנשים שמבינים בדגים יוכלו לתת לי תשובות יותר טובות מאשר בפורום פרוקי רגליים.

אז ככה, ראיתי לובסטרים למכירה וזה נראה לי כמו חיות נחמדות מאוד, אני אשמח אם מישהו יפרט לי על אופן הגידול שלהם, מה דורשים (מזון, גודל אקווריום, עיצוב, כלים כמו חימום משאבה וכו'..), הבדלה בין זכר לנקבה, האם ניתן להרבות? איך לבחור אחד בריא? וכל מידע שנראה לכם שיוכל לעזור.

תודה ויום טוב :)
גודל האקווריום לא צריך להיות גדול אבל נגיד לפחות 30 ליטר - 40 ליטר שזה 40 סמ אקווריום בדרך כלל ..
הם צריכים חמצן ... (משאבת חמצן) + חימום (ישרדו גם בלי סוגים ספציפים) + פילטר + דג מנקה לניקוי הירוקת שתיווצר באקווריום
יש לקנות בחנויות אוכל לשוכני קרקעית זהו מזונם..
בעקרון אין להבדיל בין זכר לנקבה ... בשביל שתבין אני יגיד שזה הרבה יותר קשה לזיהוי מבטרנטולות..
יש לובסטרים שהם גדולים יותר ויש שרימפסיים שהם קטנים יותר ......
ללובסטרים שיגדלו טוב צריך רק ציוד בסיסי בהנחה שקניתה זכר ונקבה יתרבו די מהר...
כנל שרימפסיים
רק ששרימפסיים צריכים גם צמחייה וזה הופך את הסיפור ליותר מסובך..
תאורה וכו...

בנוסף היתי מביא לך כמה סוגים .... אבל ידוע לי שאתה גר 5 שעות נסיעה ממני :)
בכל מקרה בחנויות חיות זה לא צריך לעלות יותר מ 12 שקליפ אצל מגדלים אפילו פחות..
תשאל ותכתוב כאן את סוג הלובסטר שאתה קונה לפני שאתה קונה
למה יש לובסטרים שלא נשארים גמדיים ויפים.. אלא גדלים לאורך מטר וזה כבר לא משהו..
gandalf
תודה רבה! כמה בערך אמור לעלות הציוד (לא כולל האקווריום עצמו)?
קראתי איפשהו שאפשר לגדל אותם עם דגים קטנים זולים, שבגלל שהם קטנים יהיה להם קשה לצוד אותם ובגלל שהם זולים, אם הלובסטרים צדים דג מידי פעם זה לא יהיה נורא וזה יוכל אפילו לגוון להם במזון.. זה נכון? אם כן איזה דגים אפשר לשלב איתם באקווריום?
כן אפשר לשלב דגים ממש אין בעיה ... הם לא באמת יואכלו את רובם.. בהנחה שהאקווריום גבוה.
כל עוד אתה מאכיל במזון לשוכני קרקעית...
תשמע אני גר בתל אביב אני מודע לכך שהמחירים פו הרבה יותר זולים כי יש חנות חיות כל 4 מטר..
אני יכול להגיד לך כמה עולה הפרויקט פו ...
ידוע לי שביבנה למשל המחירים הם כפול 6..

ככה חימום 50 שח
חמצן 30- 40 שח .
אבנים - 20 שח.
יאללה אבן אחת גדולה יפה לשים באמצע 30 שח .
אוכל גם לשוכני קרקעית וגם לדגים רגילים 40 שח .
המחיר שציינתה שעולה לובסטר הזוי לחלוטין וממש לא משנה מאיזה סוג הוא תאמין לי אני מכיר את כולם אני באקווריומים זה כמו שאתה בטרנטולות.. :)
וזהו אמרתה לא כולל אקווריום
gandalf
גם שרימפסים הם מאוד מעניינים,ניתן לשכן לובסטרים עם שרימפסים?
כמה לובסטרים אפשר לגדל באקווריום 45*25*25 (אורך*עומק*גובה)?
זהו מבחינת מחירים זה אחלה רק צריך למצוא מקום שמוכרים את הלובסטרים עצמם יותר בזול באיזור חיפה (אם מישו מכיר אני אשמח להודעות בפרטי 😎 )
ניתן לגדל עד 5 וכל זה בתנאי שהם נשארים קטנים תבדוק מה השם של הסוג ותכתוב פה אני יגיד לך אם הם נשארים בגודל של 3-4 סמ .
אני לא מכיר בחיפה כלום .. הה.. כן אני מכיר תגנים הבאיים ..
עידן יש גם לובסטרים ממש חזקים ככה שיש מצב שאתה לא צריך חימום אם תביא סוג חזק..
אם אתה רוצה גם דגים אני ממליץ על גובה 30 ומעלה .. וזה סתנדרטי באקווריום 40 סמ .
אקווריום מעולה זה כמו במאמר שכתבתי ... קישור..

https://www.snakes.co.il/phpBBHeb/cms_view_article.php?aid=164

ה.. ואתה צריכים קרדיטים פו אז זה מהאתר סניקס ...

ולגבי השאלה של בן תקרא את תגובתי הראשונה שרימפסיים דורשים תנאיים הרבה יותר טובים ..
ויותר יקרים בנוסף לא ניתן לגדל שרימפסיים אם לובסטרים .. אלא אם כן הכוונה שלך היא מציאת מזון ללובסטרים ...
gandalf
אוקיי רכשתי לפני כמה ימים זוג לובסטרים כחולים (לא מרון כחול), הסוג לא היה ידוע למוכר אבל לא נורא, אם הם יהיו יותר גדולים ממה שתכננתי אני אארגן להם אקווריום גדול, אני נורא נהנה מהם בנתיים..

בכל מקרה השאלה שלי.. יש לי את האוכל השוקע שאני מאכיל אותם פעם ביומיים כל אחד בחתיכה אחת, אפשר לגוון במשהו? אפשר אולי זחלי קמח? ופירות וירקות?
הדבר היחיד שמותר לשים באקווריום בגזירת הירקות והפירות זה מלפפון וקישוא הם צפים צריך לקשור אותם באיזה דרך בדרך כלל הם מיועדים לדגי מנקה שהם גם דגי קרקעית ..
חובה בכל אקוווריום נגד ירוקת..
אין בספק אם שרימפסיים יאכלו את זה..
בכל מקרה אם יש לך מנקה ואתה שם אז תקלף את הקליפה -שם נמצאים כל הרעלים ..

להגיד לך תאמת שמעתי שמותר לאכיל בתולעי קמח.. אבל לא ניסיתי ואני לא באמת ראיתי תתוצאות.

אבל מה הטעם...
האוכל לשוכני קרקעית מעולה..
אני שם אחרי כיבוי האור בלילה איזה 20 כדורים לשוכני קרקעית אבל זה כי יש לי שם עוצר של עשרות נחשי קולי ..
אין טעם לשים במהלך היום שמים בלילה כל שוכני הקרקעית פעילים רק בלילה...
gandalf
בנוסף לובסטרים ידועים כחיה בישנית אבל תוקפנית וטריטוראלית לכן כדאי לדאוג להם להרבה מקומות מסתור מה גם שבמהלך הגדילה שלהם הם משילים את עורם מספר פעמים ואז הם מאוד פגיעים לכן כדאי שיהיה להם איפו להסתתר.