לובסטר...

שלום אני מעוניין לגדל לובסטר, אבל אין לי מושג על סוגי הלובסטרים, גודלם, ומחירם...
האם מישהו יכול לעזור לי בקצת מידע גם על הלובסטר עצמו, גם על תנאי הגידול, וגם על טווח המחירים כולל טרריום וציוד שצריך +-.....
תודה רבה מראש!

מגדל:
אוגרים סיבירים
שני חתולים
בואה בלונד היפו
כרכן טקסס
מקווה לעוד! (ואני חשבתי שאני לא יתמכר...)
ישנם לובסטרים מהסוגים המפלצתיים שאם הזמן יתפסו אקווריום שלם - לא מתאימים לנוי לדעתי האישית
אם זו אם קונים אותם קטנים לוכח זמן עד שהם גדלים
וישנו סוג נוסף שהוא גמדי .. קיים במספר וורציאציות וצבעים .
אותו אפשר לשים באקווריום אם דגים .. בדרך כלל לא יפגע בהם מאחר והוא מגיע לגודל של 6 סמ גג
מחירם יכול לנוע בין 0- 60 יש אנשים שיתנו בחינם מאחר והם מתרבים מהר .. לפחות הסוג הארץ ישראלי
הלובסטר אוכל מזון לשוכני קרקעית . זה מגיע בטבליות שאתה זורק למים והם שוקעות .
חמצן חשוב + חימום בחורף.
אם יש משהו שלא עניתי עליו תשאל :wink:
gandalf
אוקי תודה רבה על המידע... אני יחפש עוד בגוגל כדי לא להטריח אותכם...
וגנדאלף יש לך למכירה לובסטרים אולי? ואם לא אז ראיתי שיש לך שירמפס יפים מאד... השאלה שלי היא האם הם מתאימים לגידול ביחד עם לובסטר ואז אני יעשה מין אקווריום סרטנים כזה... =)

מגדל:
אוגרים סיבירים
שני חתולים
בואה בלונד היפו
כרכן טקסס
תשאל חופשי בשביל זה יש פורום!!!

שרימפסיים ולובסטרים לא יכולים להיות ביחד הם לא יסתדרו הלובסטר יאכל אותם.
בנוסף שירמפסיים זה דבר יותר עדין טמפרטורה קבועה אוכל איכות מים ולובסטרים לאן שלו תזרוק יגדלו ..
תקרא את המאמר ..

תלוי מאיזה איזור אתה בארץ אם אתה מאיזור הצפון כרמל אז אני יכול להגיד לך שבבריכות של הקיבוץ או של מעייו צבי (כפר דייג)
אם אתה מעביר רשת היו לך בתוכה שרימפסיים ולובסטרים ארץ ישראלים ..
..
היו לי מלא לובסטרים אבל זה היה לא מספיק מעניין בשבילי זרקתי את כולם לתוך מאגר מיים..
ברמת גן
gandalf
אין לך מה לחפש בגוגל.. על רוב השאלות בנושא נכתב כבר בפורום הזה בעבר אז תריץ חיפוש פה.
אוקי... תודה רבה לכולם!

אם אפשר לדעת רק איזה סוגי לובסטר יש... וגודלם +-..

מגדל:
אוגרים סיבירים
שני חתולים
בואה בלונד היפו
כרכן טקסס
יש את המוטציות שהם קטנים בגלל הנדסה גנטית
ויש את המירון הכחול ואת הסרטן ביצות אדום
שגם הם קטנים רק גם גדלים לגודל מטורף
אבל זה לוכח זמן..
אם כבר לא שרימפסים אז סרטן הנחלים די מגניב... אין לקנות אותו כי הוא ארץ ישראלי ..
יש טונה ממנו בכל מקווה מים
המחירים של לובסטרים קטנים הם בין 0-60 כבר אמרתי את זה.

אני מעדיף שרימפסים . :wink:

העץ שעידן מדבר עליו אולי יעזור.. :

/forums/topic/11046
gandalf
תודה רבה רבה!

מגדל:
אוגרים סיבירים
שני חתולים
בואה בלונד היפו
כרכן טקסס
האם ישנה בעייה לשכן לובסטר אדום עם לובסטר כחול? האם יש סכנה בזיווג בינהם?

מגדל:
אוגרים סיבירים
שני חתולים
בואה בלונד היפו
כרכן טקסס
בוא נתחיל בזה שכל אחד מגיע ל 40 ס"מ..
באמת אתה רוצה להשקיע אקווריום מטר בלי דגים רק ללובסטר...
שתיים תלוי סרטן ביצות אדום אי אפשר.. כי הוא תוקפני..
gandalf
eyal_ma2שלום אני מעוניין לגדל לובסטר, אבל אין לי מושג על סוגי הלובסטרים, גודלם, ומחירם...
האם מישהו יכול לעזור לי בקצת מידע גם על הלובסטר עצמו, גם על תנאי הגידול, וגם על טווח המחירים כולל טרריום וציוד שצריך +-.....
תודה רבה מראש!
את המידע שתחפש תחפש תחת סרטן נהרות {Crayfish},כי מה שאתה מתכוון לגדל {אני מניח שאליהם אתה מתכוון}, היצורים שמוכרים בחנויות דגים {כחולים וכאלו...} הינם סרטני נהרות{Parastacidae} ובטעות תמימה שנובעתרק מחוסר ידע,אנשים קוראים להם "לובסטר" {Nephropidae}.

ולובסטר למי שלא ידע,חיים במים מלוחים ומה שאתה מחפש זה למים מתוקים... ולכן חיוני שתדע איזה מידע ליישם ואיזה לא :)

ואני היתי ממליץ לך בחום לקרוא כמה שיותר מידע {רציני ומקצועי} בנושא במיוחד לאור העובדה שכל אדם שני בארץ קורא להם "לובסטרים" 😄

בהצלחה

*היום אגב היתי אצל יבואן דגים גדול באזור וראיתי טונות של כאלו יצורים..
אם מענייןאותך לשמוע את השם של המקום פנה אלי בפרטי..

ערב מצויין

ממוקם בכפר סבא.
ניתן להשיג אותי טלפונית ברוב שעות היממה בין הימים א' לה'.
פלאפון-0507224264
[email protected]

נסיון בגידול זוחלים משנת 1992!
הדרכה ותמיכה לכל אורך הדרך...
גידלתי לובסטר ומסיון לא מומלץ לשכן אף סוג של לובסטר עם אף חיה חוץ מחלזונות מנקים הם אלימים מאד גם הקטנים אני יודע שזה מבאס אבל אני לא סתם אומר את זה
Gandalfתשאל חופשי בשביל זה יש פורום!!!

בנוסף שירמפסיים זה דבר יותר עדין טמפרטורה קבועה אוכל איכות מים ולובסטרים לאן שלו תזרוק יגדלו ..
תקרא את המאמר ..

תלוי מאיזה איזור אתה בארץ אם אתה מאיזור הצפון כרמל אז אני יכול להגיד לך שבבריכות של הקיבוץ או של מעייו צבי (כפר דייג)
..
היו לי מלא לובסטרים אבל זה היה לא מספיק מעניין בשבילי זרקתי את כולם לתוך מאגר מיים..
ברמת גן

פה יש לך טעות :wink:
יש זן קטן מאוד של לובסטר(מקסיקני ננסי) שמגיע לגודל 5 ס"מ והוא יחיה בהרמוניה מושלמת עם שרימפסים.
Hanan97
Gandalfתשאל חופשי בשביל זה יש פורום!!!

תקרא את המאמר ..

..
ברמת גן

פה יש לך טעות :wink:
יש זן קטן מאוד של לובסטר(מקסיקני ננסי) שמגיע לגודל 5 ס"מ והוא יחיה בהרמוניה מושלמת עם שרימפסים.

ממש לא נכון
אסור לשכן איתו שרימפסים וגם דגים עדינים !
youval osman
eyal_ma2שלום אני מעוניין לגדל לובסטר, אבל אין לי מושג על סוגי הלובסטרים, גודלם, ומחירם...
תודה רבה מראש!
את המידע שתחפש תחפש תחת סרטן נהרות {Crayfish},כי מה שאתה מתכוון לגדל {אני מניח שאליהם אתה מתכוון}, היצורים שמוכרים בחנויות דגים {כחולים וכאלו...} הינם סרטני נהרות{Parastacidae} ובטעות תמימה שנובעתרק מחוסר ידע,אנשים קוראים להם "לובסטר" {Nephropidae}.

ולובסטר למי שלא ידע,חיים במים מלוחים ומה שאתה מחפש זה למים מתוקים... ולכן חיוני שתדע איזה מידע ליישם ואיזה לא :)

ואני היתי ממליץ לך בחום לקרוא כמה שיותר מידע {רציני ומקצועי} בנושא במיוחד לאור העובדה שכל אדם שני בארץ קורא להם "לובסטרים" 😄

בהצלחה

*היום אגב היתי אצל יבואן דגים גדול באזור וראיתי טונות של כאלו יצורים..
אם מענייןאותך לשמוע את השם של המקום פנה אלי בפרטי..

ערב מצויין
אני ישמח לדעת
תודה