חדש בעסק

עמוד 1 מתוך 2
מה העניינים.

קניתי לפני יומיים טרריום עם כרכן תירס ענברי בייבי. זו הפעם הראשונה שלי בתור מגדל נחשים, לא שאני מתכנן לגדול ברמות מסחריות...

בכול מקרה יש לי טרריום קטן... 30X40X30.

יש מסתור, אבן חימום ןכלי למים מספיק גדול כדי שיוכל להתפנן בפנים- עד כמה קריטי לקנות מדחום ומד לחות?
כמו כן, המצאות אבן חימום מספיקה? אמרו לי שכן אבל אני לא בטוח אם אבן לבד מסוגלת לשמור על טמפרטורה של 30 מעלות בחצי טרריום. מצד שני הנחש מסתדר סבבה, מאוד אקטיבי, מגיב מאוד לכול תנועה או מגע... מאוד פעיל, ממש חמוד.

מצאתי עץ בחוץ, קלפתי אותו, שטפתי בסבון והשריתי במים רותחים לטובת חיטוי- אני אשים אותו בפנים מחר.

הטרריום קטן יחסית ואני יודע שלקראת בגרותו כבר אאלץ להחליף כלי, אבל לא סיפור.

יש הצעות\המלצות\ת"ש\מין\כלכלה?

תודה מראש
יש אפשרות לקנות עכברים בוגרים קפואים בחנויות בדר"כ?- כאשר יגדל הרי ולדות גבר לא יספיקו. אגב עד איזה גיל מומץ להאכיל ולדות?
אני אעדיף לא להרוג עכברים או להכניס אותם לפריזר שימותו.

קיים או לא?
Nightfallמה העניינים.

קניתי לפני יומיים טרריום עם כרכן תירס ענברי בייבי. זו הפעם הראשונה שלי בתור מגדל נחשים, לא שאני מתכנן לגדול ברמות מסחריות...

בכול מקרה יש לי טרריום קטן... 30X40X30.

יש מסתור, אבן חימום ןכלי למים מספיק גדול כדי שיוכל להתפנן בפנים- עד כמה קריטי לקנות מדחום ומד לחות?
כמו כן, המצאות אבן חימום מספיקה? אמרו לי שכן אבל אני לא בטוח אם אבן לבד מסוגלת לשמור על טמפרטורה של 30 מעלות בחצי טרריום. מצד שני הנחש מסתדר סבבה, מאוד אקטיבי, מגיב מאוד לכול תנועה או מגע... מאוד פעיל, ממש חמוד.

מצאתי עץ בחוץ, קלפתי אותו, שטפתי בסבון והשריתי במים רותחים לטובת חיטוי- אני אשים אותו בפנים מחר.

הטרריום קטן יחסית ואני יודע שלקראת בגרותו כבר אאלץ להחליף כלי, אבל לא סיפור.

יש הצעות\המלצות\ת"ש\מין\כלכלה?

תודה מראש
דיי קריטי הקטע של המד טמפרטורה בטרריום......כדיי שתהייה לך אינדיקציה לגביי מצב הטמפרטורה בצד החם ובצד הקר.
עוד פרטים תוכל למצא בפורום ציוד שבאתר
ובמאמרים על כרכן תירס ועל טיפול כללי בנחשים שבעמוד המאמרים באתר הראשי
הא וברוך הבא לפורום~!

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

Nightfallיש אפשרות לקנות עכברים בוגרים קפואים בחנויות בדר"כ?- כאשר יגדל הרי ולדות גבר לא יספיקו. אגב עד איזה גיל מומץ להאכיל ולדות?
אני אעדיף לא להרוג עכברים או להכניס אותם לפריזר שימותו.

קיים או לא?
קיים~!
תברר בחנויות....
ווולדות מאכילים עד גיל של בערך חצי שנה......תלויי עד כמה הנחש גדל.......במשהו כמו 40+ סנטימטר....אבל זה לא מדע מדוייק.....

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מה שכן הטרריום מפיץ ריח ממש לא טוב... האמת אני לא מבין למה.
יש בפנים מצע, אבן חימום, מסתור... שום דבר שאמור להפיץ כזה ריח- יש מושג למה זה קורה?
או שזה פשוט ככה? יש דרך בטוחה לנטרל את הריח?

מה הסדר גודל של עלות מדחום?

כמה ולדות צריך להאכיל כול פעם בגיל הזה? (חודשיים)

ודבר אחרון, אבן חימום מספיקה?
Nightfallמה שכן הטרריום מפיץ ריח ממש לא טוב... האמת אני לא מבין למה.
יש בפנים מצע, אבן חימום, מסתור... שום דבר שאמור להפיץ כזה ריח- יש מושג למה זה קורה?

אין סיבה שהטרריום יסריח. סיבות אפשריות:

א. מצא רטוב
ב. צואה בטרריום (חפש טוב)
ג. גוויה בטרריום (שוב חפש טוב)

מדחום טוב מתחיל ב 25ש"ח ונגמר במעל 100ש"ח

מומלץ להאכיל ולדה כל 3-4 ימים בגיל הזה.

ועל אבן חימום חימום לא הייתי ממליץ אלא על קבל או שטיח חימום ואם כבר אבן אז שתהיה עם טרמוסטט.

http://www.kef-hayot.co.il
החיות שלנו, הכיף שלכם!
Nightfallמה שכן הטרריום מפיץ ריח ממש לא טוב... האמת אני לא מבין למה.

בשביל שלא יהיה ריח רע.....אתה צריך לדאוג שיהיה נקי......לפעמים הנחש משתין על המצע.... וזה לא תמיד נראה בעין....כי זה נספג.....

לגביי מד טמפרטורה יש כל מיניי אתה צריך לשאלו בחנויות, הינה שרשור שבו דנו בנושא
/forums/topic/941

אבן חימום אמורה להספיק......רק צריך לראות עד לאיזה טמפרטורה היא מגיעה שהיא מתחממת, בעזרת המד טמפרטורה.......

תיאור Alt חסר

רק אתמול החלפתי לו מצע, איזה נחש מרגיז.
כול פעם שהוא עושה צרכים צריך להחליף לו מצע? מעצבן משהו...
שווה לי אולי לקנות סוג מצע אחר? אני משתמש בשבבי עץ... עדיף לי דשא מלאכותי?
נראה לי עדיף- אפשר לשטוף, השבבים יוצאים יקרים, 50 ש"ח לחבילה שמספיקה גג חודש.

האבן הייתה ממש יקרה אבל ללא וסת חימום(110 ש"ח), ודי גדולה.

אני אשיג מדחום ונראה עד כמה היא יעילה.

תודה
כן הא... ממש מעצבן לנקות כל שבוע!?!?! ומה הקטע עם להאכיל אותו ולדאוג שיהיה מים?!?! מה הוא לא יכול להסתדר בלי לכמה שבועות?!?!? ממש חיה מעצבנת.

אבן חימום ללא טרמוסטט היא לא אמצעי חימום מומלץ לנחשים ועשויה לגרום כוויות.
תיזהר לפני שתראה כמה היא "יעילה".

החיות שלנו, הכיף שלכם!
לצמצם פרופיל בבקשה, זו הייתה בדיחה.
נא לא לשפוט, אם לקחתי את הזמן והכסף להשקיע בנחש אין לי שום כוונה להפסיק, חוץ מזה שההתעסקות מהנה.

תמיד רציתי לנסות, החלטתי ללכת על זה, ההתנשאות הזו ממש לא במקום.

בכול מקרה, אני ממש אעריך תשובה רצינית- יותר קל לנקות דשא מלאכותי, ויזואלית הוא יותר יפה
אך נראה לי שהוא עלול לפגוע בנחש- אני מעדיף שלא יהיה חומר סופג שיסתיר את המצאות הצרכים כי אז זה עלול להוביל לזיהומים וכו'... על דשא זה יהיה ברור לעין.

בכול הנוגע לאבן, אין עליה נקודות רותחות, הרמתי אותה ובחנתי, אין לי מושג עדיין לאיזו טמפרטורה היא מגיעה האמת, אבל ממש לא גורמת לכוויות, חום אחיד, יחסית נמוך ובלי נקודות חמות יותר ופחות- לא הכרתי לפני, אספוג את הבזבוז אם הוא אכן כזה, רק אני לא מבין את ההטפה, יצאתי פראייר, בסדר.
אין שום הטפה זה סך הכל פורום, אתה יכול להחליט לבד מה טוב לך.
וגם אין התנשאות רק ציניות שמגיעה לך בהחלט :D
חפש ברשת תמצא מספיק תמונות של זוחלים עם כוויות מאבני חימום.
בקשר לדשא סינטטי אני דווקא לא ממליץ, מנסיון שלי ככל שהספיגה טובה יותר כך נח יותר לנקות ההמלצה שלי זה אספן, יש לו ספיגה מעולה מה שחוסך לך נקיון של הטרריום, כל מה שצריך זה להוציא את החלק הספוג ולהחליף בחדש.

אם אתה רוצה יותר פרטים דבר איתי בפרטי.

החיות שלנו, הכיף שלכם!
אוווף... אבל כבר יש אבן. באמת מומלץ להחליף אותה פשוט? הוא דווקא מתפנן איתה....
אין אף אבן חימום טובה?
אם אין ברירה אני אחליף, אני רוצה נחש, לא שיפוד- לא נראה לי יהיה טעים.

סליחה על הבורות אבל אני מניח שאספן זה סוג של מצג עץ? נראה לי שזה מה שיש לי...
אולי לשים שכבה של עיתון?... העניין הוא שהדירה שלי די קטנה ועושה רושם שהנחש החמוד אוהב להשתין -דווקא- שמחליפים מצע... וכול הדירה מצחינה בגלל זה, לא ממש כיף...
אולי זה לא כרכן... יש דבר כזה פלצן תירס? לפי הריח... טוב נו לא משנה.

עכשיו ברצינות, אין מושג ממה הריח נגרם? הנחש עצמו בריא לחלוטין, לפי ההתנהגות ומצב הגוף.
למה דשא סנטטי(פלסטיק) לא מומלץ? בגלל שהנחש עלול להיחתך או משהו דומה?
אין לי בעיה לשטוף את המצע כול פעם שהוא עושה צרכים... פשוט הריח יוציא אותי מדעתי.

האמת אולי התזונה שלו לא הייתה משהו, ייתכן... למרות שאני לא מאמין. ראיתי אותו אוכל ולדה.
אני אקנה היום מדחום ונראה מה מצב האבן, האם היא מסוכנת או לא... להבא אני אידע יותר טוב, אולי כשיגדל ויהיה לו טרריום של נחשים עם תעודת בגרות.

מה מומלץ יותר אגב, להאכיל בתוך הטרריום או בכלי אחר?

שוב תודה על התשובות, לא לכסח אותי יותר מדי טוב? :)
דשא הוא כן מומלץ רק שאני לא אוהב אותו כי צריך לנקות אותו כל פעם שהנחש עושה את צרכיו.
אספן הוא אכן סוג של עץ (צפצפה) אבל הוא לא שבבי עץ אלא יותר משהו שנראה כמו קש והוא באמת המצא הטוב ביותר לדעתי ועולה בתכונותיו על כל דבר אחר.

החיות שלנו, הכיף שלכם!
אני אנסה את הדשא... ואברר לגבי חימום יותר יעיל מאבן... למרות שהנחש ממש קטן כרגע והטרריום לא גדול... סובל דיחוי? אני לא אגרום לו לסבול כמובן אבל חבל על הכסף שעלתה האבן
אין צורך לפסול את האבן ישר......רק צריך לוודא עם מד טמפרטורה שהיא מגיעה לטמפרטורה סבירה ולא יותר מידיי......דבר העלות להוביל לכוויה...במידה והאבן פגומה...

דבר שני מצע נייר סופג הוא מצע מעולה ונוח אבל הוא לא ויזואלית יפה~!

ודשא מלאכותי מצויין......תעשה לך שני חתיכות באותו גודל של תחתית הטרריום......וכל פעם שהנחש יעשה את צרכיו תחליף בנקייה ותשטוף תמלוכלכת וככה לא יווצר לך מצב של חוסר מצע.......

תיאור Alt חסר

אנחנו מדברים על איזה דשא? מפלסטיק כמו שטיח כניסה לבית? או כמו שטיח רך?

אני מכיר את הדשא הסנטטי שמוכרים שטוח ודשא שהוא קשה ומשמש כמו שטיח כניסה...

יש מצב לתמונה?

תודה.
חחח על מה אתה מדבר???
שאומרים דשא סינטטי הכוונה לדשא שנמכר בחנויות הסנטר לבית...הום סנטר אייס
אתה תמצא את זה במחלקת גינון לפי מטר מדובר בדשא שמשתמשים בו לגינות! דשא סינטטי בקיצור
אם אתה גר באיזור הדרום יש לי כמות של דשא כזה...תיקח את הקצוץ יותר הוא יפה ונוח יותר יש גם דשא מאוד קשיח יחסית אבל הוא עבה וגבוה יותר מהדשא הקצוץ הוא לא מתאים במיוחד ישנו גם מצע ללא "עלים" כלל פשוט משטח ירוק...וראיתי ]עם אחת מצע דשא רך וארוך וזה נראה מעוד נחמד...

בכל אוםן בהצלחה אני לא אוהב את המצע הזה אבל טוב כל אחד והחלטותיו חוץ מזה חשוב לציין שתקנה מינימום 2 כאלה אני ממליץ על 3 בשביל שיהיה לך להחלפה עד שתצליח ליבש ולנקות את זה שהתלכלך בהצלחה!.
>-<>~~~~~~~~~~~if your not a member in snakes you crawl~~~~~~~~~~~<>-<
חשבתי שמדובר בדשא מפלסטיק, נו אז מה אם אני חמור טיבתי!

אבל איך מנקים דשא? וזה לא תייבש? חשבתי שמדובר בחיקוי של דשא, לא דשא חי.
סביר להניח שזה יסריח באותה מידה...

אולי אני אקנה לו סבון ואדחוף לו את זה בביב או משהו!

הוא מפגיז את הטרריום בריח שזה מזעזע ממש... לא נראה לי הגיוני שזה סדיר כי כולם טוענים שככלל נחשים לא מסריחים. קניתי כרכן תירס או פלצן תירס?

טוב, נמצא פתרון
דשא מלאכותי: יש תמונה במאמר על טיפול כללי בנחשים
במאמרים וכתבתות באתר הראשי

ואל תדאג אתה גם תתרגל לריח.....

תיאור Alt חסר

תגידו, ל טרריום של 50X30X40... כאבל חימום של 15 וואט מספיק?