יבוא נחשים מחו"ל

ערב טוב
מישהו יודע קצת על ייבוא נחשים לארץ (לגידול עצמי לא לשיווק ומכירה)
האם זה כדאי?
ומה הפרוצדורה שצריך לעבור בשביל דבר כזה?

תודה רבה ואחלה סופ"ש
זה ממש לא כדאי. העלויות הן אבסורדיות...
מעבר למחיר הנחש עצמו צריך לקחת בחשבון את הדברים הבאים:
1- עלות המשלוח, שהיא לרוב גבוהה יותר מעלות הנחש עצמו באופן משמעותי... יכול בקלות לעלות בסביבות ה 500$.
2- אתה צריך להוסיף לזה את עלויות של היתרים, השולח צריך לקבל אישור לייצא אליך, ובמידה ומדובר בנחש שנמצא באינדקס 2 של אמנת סייטס(אני מניח שעל 1 אתה לא מדבר, כי הסיכוי לקבל היתר לייבוא חוקי של חיות כאלה הוא על סף הבלתי אפשרי) אתה צריך אישורי סייטס. בנוסף, גם אתה צריך לקבל היתרים פה בארץ.
השולח יהיה חייב לספק אישור וטרינרי שהחיה בריאה, גם זה עולה כסף.
3- עם הגעת הנחש הוא ייכנס אוטומטית להסגר- ההסגר הנ"ל עולה עוד משהו כמו 1000 ש"ח לכול יום שהוא שם, וצריך להתרוצץ במכס כדי לשחרר אותו... שוב, מדובר במחיר גבוה של כמה אלפים.

עכשיו אתה צריך להתמודד עם העובדה שיכול להיות שתקבל נחש מת- כי שילוח בין לאומי הוא לא דבר פשוט בכלל... יש מעט מאוד מגדלים שמתחייבים להגעה של הנחש בעודו בחיים כשמדובר במשלוח בין לאומי.
גם אם קיבלת התחייבות כזו, זה יכלול ביקור אצל וטרינר שחייב לקבוע שסיבת המוות של הנחש זה השילוח... ואז המגדל לרוב יפצה אותך על עלות הנחש בלבד- עלויות ההיתרים והמשלוח עם זאת אבדו, ומדובר בהמון כסף.

בסופו של עניין, מדובר בהרפתקאה מאוד יקרה, של 8000 ש"ח במינימום(לנחש במחיר סביר). כיום בארץ יש את הבסיס להמון מהמופעים והנחשים הקיימים בחו"ל- נכון, זה יעלה יותר מהמחיר שלהם בחו"ל, אבל יהיה הרבה יותר נמוך מאשר מהעלות של לייבא פרט כזה.

שילוח בין לאומי כן סביל כשמדובר בכמות גדולה של בעלי חיים במחיר אטרקטיבי. לצערי, לרוב זה משתלם דווקא במשלוחים של בעלי חיים "פשוטים" יחסית- המחיר הנמוך מאפשר מכירה מהירה והחזר ורווח מהירים. אדם שיקנה כמות מצומצמת של חיות מאוד יקרות... לא יהיה לו מאוד פשוט למצוא המון קונים במחירים כאלה.

אין המון הצדקה לביצוע דבר כזה, אלא אם נעולים על משהו שיש רק בחו"ל, ויש מאגר לא מבוטל של כסף כדי להוציא מהלך כזה לפועל... זה המון כאב ראש.

פה ושם יש ייבוא קבוצתי אגב, אז מגיעים בעלי חיים מחו"ל במחירים לפעמים סבירים יותר ולפעמים פחות.

בגדול, הייתי מחכה עם זה :)
אורן תודה רבה על התשובה זה מה שאני אעשה :)

שבת שלום לכולם
אתה עלול להיות מופתע ממה כבר יש בארץ... יש המון מופעים של מתכדרים, מספר לא מבוטל של מופעי בואות, כרכני תירס וכדומה...
זה פונקציה של זמן- גם מאוד תלוי איזה נחש מעניין אותך.
יש הרבה יותר נסתר מאשר גלוי... תפקח עיניים ביד 2 ופה בלוח מכירות- אתה יכול להיות מופתע מאוד מההיצע.