צריך לבדוק את זה עוד...
לא יכול להיות שלא תיהיה השפעה של הסביבה...
גודל סופי של לטאה או כל בע"ח תלוי במלא גורמים חלק מהם גנטים ובהם לסביבה יש השפעה אדירה...
מישהו מכיר גורמים אחרים שמשפיעים על גודל סופי ? (ואני לא מתכוון להרעבה או גידול בתנאים לא אידיאלים)
גידול בטרריום קטן הוא גידול בתנאים לא-אידיאלים... אך זה לא מקטין אותה. במידה והאיגואנה גדלה בטרריום קטן ואוכלת תזונה מתאימה היא בסופו של דבר תימחץ בתוך הטרריום...(כמובן שתלוי בגודל הטרריום...) אני יודע שהשיטה הזאת עובדת בדגים וקנראה בא מישהו חכם וקבע שככה זה גם בזוחלים למרות שזה לא נכון! אני מציאה לך גם לא לעשות את שיטת"הווכך בעצמך בבית" מכיוון שזו סתם התעללות, אם אין ביכולתך לגדל זוחל גדול כמו האיגואנה, כיים מבחר עצום של זוחלים קטנים(למרות שבארץ אין יותר מידי מינים של זוחלים בכללי), אתה יכול לנסות לגדל שממית מנומרת, שממית מצוייצת, בלו טנג וחרדון מזוקן, כל אלה מתאימים למתחילים בתחום.
זאת לא הנקודה.
גידלתי ואני מגדל כבר זוחלים גדולים בעיקר נחשים (בואות ופיתונים מסוגים שונים). סתם מעניין אותי לדעת אם יש משהו שבסופו של דבר ישפיע על גודל.
אם תיקח 2 תאומים זהים "ותגדל" אותם בתנאים שונים סביר מאד להניח שהם יראו שונה וזה בגלל שינויים בטמפ' אורכי יום סוג מזון כמות שינה ועוד מלא גורמים שמשפיעים על הגדילה שהם לאו דווקא חורגים מתנאי גידול אופטימאלים.
חייבת להיות השפעה בין תכונה גנטית כלשהי לסביבה שבה חי בע"ח כלשהו.
הכוונה היא לא לקחת פיתון מרושת שאמור להיות 5 מטר ולהפוך אותו ל1.5 אלא להגיע לאיזור ה3 3.5 מטר או איגואנה שאמורה להיות באורך 2 מטר שתסיים גדילה ב 1.5 (ושוב לא ע"י איזה תכנית הכלאות של הורים קטנים במיוחד או סריקה של מוטציות)
סתם רעיון תיאורתי לחלוטין אבל בטוח שיש לזוחלים ננסים שוק...