תמונות של הזוחלים!

היום צילמתי את הלאופרד והאקווריום החדש את הטגו ואת הטרריום של הבואה, את הלאופרד אלבינו בל לא צילמתי כי הוא היה בתוך התה לחות.
אז זו הלאופרד הנקבה היא בגודל 20 סמ' שוקלת 40 גרם והיא בת שנה וחצי בארך יש לה אקווריום חדש בגודל 80 סמ' על 33 סמ' והוא יהיה גם ללאופרד אלבינו בל בעתיד:

עכשיו הטגו הקולומביאני שלי הוא בגודל 40-45 סמ':

והבואה שלי הוא זכר בגודל מטר וחצי שלצערי אני צריך למכור אותו ביגלל חוסר מקום (מי שמעוניין שידבר איתי בפרטי)
תמונות יפות.
ללאופרדית תוריד את הענף הגבוהה, זאת לא חייה מטפסת וזה עלול לפגוע בה..
תודה.
הלאופרד מטפסת על הענף וגם כמו שאתה רואה היא ישנה עליו, וגם אין בוא דברים שהיא יכולה להיפצה חוץ מהגובע שגם הוא לא בשמיים, אבל אם עדיין זה לא טוב אז אני יוצאי.
אז תדע שלא מומלץ להשאיר את הענף, היא סתם עלולה ליפול ממנה..
שככתי לישאול מאיזה מישקל אני יכול לזווג אותה? (אני רוצה בעונה הזו היא תיהיה בת שנתיים).
היא לא אוכלת הרבה, היא אוכלת איזה תיקן בגודל הראש שלה פעם ב4-5 ימים אז איך אני גורם לה להשמין? (יש להגיד שהיא אוכלת רק תיקנים והיא לא אוכלת זחלי קמח גדולים וקטנים).
שבת שלום
לאופרדיות יכולות להזדווג ממשקל 45 גרם מינימום תוך כדי האכלות דחופות בזמן ההריון. תיקנים הם טובים אבל לא להשמנה, ישנן שתי דרכים להשמין לאופרדית האחת הפחות מומלצת היא להאכיל בוולד עכבר בן יום עד 3 ימים. השיטה העדיפה יותר היא להאכיל בהרבה זחלי קמח.
ולהאכיל לאופרדית לקראת הריון והריון פעם ב 4-5 ימים בתיקן זה לא ממש מומלץ מכיוון שבהריון לאופרדים מאבדים הרבה שומן ואנרגיה וכמו שכתבתי זקוקים להאכלות דחופות. אני משאר שכבר בדקת אבל אם לא אז מה הטמפרטורה בצד החם של הטרריום?(למדוד על המצע, לא מתחת ולא מעל).

נ.ב

יונתן, אני משאר שיש לך יותר ניסיון ממני בלאופרדים וזוחלים בכללי אבל עד עכשיו לא ראיתי שום בעיה לשים ללאופרדים ענף, נתקלתי בהרבה מגדלים(חלקם בארץ וחלקם בחול) שמגדלים לאופרדים יחד עם ענפים בטרריום. כמו כן חוץ מהיופי שהענף מוסיף הוא ככול הנראה תורם גם ללאופרדים, למרות שהם לטאות מדבריות הן דיי נהנות לטפס על דברים, גם מניסיון אישי הלאופרדים שלי תמיד מטפסים על האזור הכי גבוה בטרריום ונשכבים שם, בין אם זה קקטוס(כמובן מלאכותי) ובין אם זה המחבוא, כמו שניתן להבחין הלאופרדית בתמונה נראת די רגועה על הענף.

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
אין לי ידע נרחב בלאופרדים אבל אני אישית לעולם לא נתקלתי באדם שמשאיר גזע עץ בגובה
כזה בכלי של לטאה ללא כל כושר טיפוס..
אני גם תומך בלקשט טרריומים של לאופרדים בענפים יפים ואפילו לשלי הוספתי אחד, בגובה 5 ס"מ :)
לאופרד זאת לא לטאה מטפסת ולכן בעייני ענף בגובה כזה סתם מהווה סיכון לנפילה מה גם שהוא קרוב מדי למנורת החימום מה שמהווה גם סיכון לכוויה.

זאת דעתי, תעשה עם זה מה שבא לך. :wink:
בהצלחה ושבת שלום :)
לעניות דעתי הגובה הזה הוא סביר לגמרי, ונפילה מגובה כזה לא יכולה להזיק במיוחד, כמובן שלא ממומלץ אבל הסיכוי לזנק של מעל אלם שעובר מיד ממש קטן, לי קפצו מהידיים לאופרדים מגובה של מטר+- ולא קרה להם כלום ובמקרה הזה הם אכלו יש אחרי ההחזרה לטרריום. בקשר למנורה גם לדעתי היא קרובה מידי אך ראיתי מגדלים מנוסים ששמים את נורת החימום ברווח ממש קטן מהקרקע(לא צריך אפילו לטפס) וכל הלאופרדים בריאים ושלמים.

נ.ב
זה שהיא לא "נדבקת" לדברים לא אומר שאין לה קושר טיפוס, לדעתי קושר טיפוס כמו שקיים אצל מנומרות מספיק בשביל לטפס על ענף ולא ליפול ממנו, אבל זו כבר דעתי...

לילה טוב ושבת שלום :D

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
הלאופרדית גדלה ממש יפה, אחלה טרריום יש לה. :)
תתחדש על הטגו, הוא ממש חמוד, כמה פעמים הוא אוכל בשבוע?
ניר, אין לך מה להתלהב מהעניין שלאופרדים נפלו לך מהידיים מגובה של מטר. זה שלא קרה להם עדיין כלום לא אומר שלא יקרה להם פעם הבאה שהם יפלו.
אם הוא מעוניין להשאיר ענף בגובה כזה בטרריום של שממית מנומרת אז סבבה, זאת חיה שלו ולא שלי אז מי אני שיגיד לו מה לעשות ?
נחכה לעוד תגובות בעניין הגובה ואז יהיה לו הרבה יותר קל להחליט מה לעשות..
edogהלאופרדית גדלה ממש יפה, אחלה טרריום יש לה. :)
תודה.
הטגו אוכל פעם בשלוש ימים בשר טחון או שניצל או כל בשר אחר בלי הרבה שומן ובקיץ אני נתתי לו פעם ביומיים.
בואה
edogהלאופרדית גדלה ממש יפה, אחלה טרריום יש לה. :)
תודה.
הטגו אוכל פעם בשלוש ימים בשר טחון או שניצל או כל בשר אחר בלי הרבה שומן ובקיץ אני נתתי לו פעם ביומיים.
וזהו ?? זה התפריט הקבוע שלו ? אין גיוון בחרקים\ולדות\סלט פירות ?
לא נראה לי שלטאות מהסוג של הטגו אוכלות פרות, ירקות וכודומה.
אבל אפשר לתת להם חרקים כמו: זחלי קמח ותיקנים נצמדים בעצם כמעט כל דבר שגם השממית אוכלת.. :wink:
edogלא נראה לי שלטאות מהסוג של הטגו אוכלות פרות, ירקות וכודומה.
אבל אפשר לתת להם חרקים כמו: זחלי קמח ותיקנים נצמדים בעצם כמעט כל דבר שגם השממית אוכלת.. :wink:
לפי מה שאני יודע טגואים בהחלט יכולים לאכול פירות, וולדות של עכברים, או חולדות.
תודה לכולם :D
הוא לא ממש אוהב פרות וירקות אבל פעם בכמה זמן אני מערבב לו איזה גזר או משהו עם הבשר, אני נותן לו מידי פעם תיקנים ככה הוא רודף הכריהם ווולדות אני נותן פעם בא...
ובכללי אחלה חיה בזמן האחרון לא היה לי זמן להחזיק אותו אז הוא כצת נושף אבל עכשיו הוא איתחיל להיזכר שזה כיף חח.
רק פירות, בלי ירקות. אני חותם לך שאם תערבב לו כמה פירות מגורדים עם קצת שימורים הוא יאכל בלי לחשוב פעמיים (מעבר לעובדה שזה הכרחי ביותר).
רק להביא לידיעת כל הנוגעים בדבר:
אכילת פירות מתקבלת בברכה רבה אצל הטגו הארגנטינאי,
והטגו שיש ל "בואה" הוא קולומביאני ויש הבדל עצום בין השניים שזה מתבטא באופי היותר אגרסיבי של הקולומביאני (בגלל זה יותר קשה להחתמה) , הארגנטינאי מגיע ל 1.2 מ' בעוד שהקולומביאני נושק ל1 מ', וכן חלק נכבד מהתפריט של הארגנטינאי הם פירות כמו מנגו,בננה,אפרסקים,מלון ועוד.. הסיבה לכך שהפירות עוזרים לזרימת דם תקינה יותר דבר שמונע היווצרות של "בליטות" נקרא לזה בפרקים שבאצבעותיו של הטגו הארגנטינאי, דבר שיכול לגרום בגיל מתקדם יותר לנשירת חלקים מפרקי אצבעותיו של הטגו.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
בסדר, זה שהיא מתקבלת בברכה אצל הארגנטינאי אין זה אומר שהיא אינה מתקבלת אצל הקולומביאני.
בכל אופן אין ספק בכלל לגבי הצורך של הטגו הקולומביאני לפירות, זה חלק מהוראות הטיפול ש'בית החיות' נותנים בעת רכישת טגו (קולומביאני).
מתוך שני מגדלים שאני מכיר אשר מגדלים טגואים קולומביאנים שניהם מגישים על בסיס יומי צלחת מועשרת בפירות עם מעט שימורים והטגואים מתים על זה וגדלים מצויין.