תאורה לשממיות יום

שלום אני מנסה להבין איזה תאורה בדיוק דורשות שממיות היום (פלסומות)
אם מישהו יכול להסביר מניסיון אישי בלבד בבקשה כי מאמרים כבר קראתי.
ואם מנורות הפלורסנט והמנורות הרגילו (עם אותן תכונות) הן אותו הדבר או שישהבדל באיכות ובזמן בו הן יעילות?
כמו שיניב אמר הן צריכות נורות בעוצמה של 5.0. גם 8.0 יעבדו, במיוחד אם אתה מאיר את הטרריום דרך רשת.

אני משתמש בנורות פלורוסנט ונורות פלורוסנט קומפקטיות של אקזוטרה בהצלחה מרובה. מה כוונתך במנורות רגילות?
לפי מה שהבנתי יש נורות "רגילות" (בעלות צורה רגילה) אשר להן תכונות דומות\זהות לפלורסנטים שמפיקות U.V ואז הן גם מחממות מעט אבל יכול ליהיות שלא הבנתי נכון.....
לגבי ה5.0 וה 8.0 אני הבנתי שכדאי דווקא להשתמש ב2.0 וב 5.0 יחד .... כי ה 8.0 היא לבע"ח מדבריים?
תודה על התשובות.
עומר.
נורות הפלורסנט מגיעות ב 2 צורות עיקריות.
ליניאריות - נורות ארוכות אשר יושבות בבית מנורה המיוחד לנורות פלורסנט.
קומפקט - גם כן נורת פלורסנט אשר לא פולטת כמעט בכלל חום, מתברגת לבית מנורה רגיל כמו כל נורה רגילה.
אני מצרף ךלך 2 תמונות של נורות הקומפקט בשביל שתראה איך הן נראות.
אני לא מצרף תמונה של נורת פלורסנט ליניארית רגילה כי אני מניח שכל אחד יודע איך הן נראות :wink:

לשתיהן יש אותו אפקט ולשתיהן אין שום יכולת לחמם טרריום.

עפ"י מה שידוע לי, גם אני יודע שהן צריכות 2.0 + 5.0 אבל ההבדל הגדול הוא שגם הידע שלי וגם שלך הוא תאורטי, מצד שני, הידע של אלעד בא משנים של גידול ורביה של לטיקאודות וגרנדיס ולכן הייתי בהחלט הולך עפ"י ההמלצה שלו.
compact_bulbs.jpgcompact_top.jpg
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
ישנן גם מנורות להט שמפיקות חום ומקרינות UV, אך הן באות בהספקים גבוהים (בד"כ מעל 100W) ולכן לא ניתן להשתמש בהן לשממיות יום בטרריומים סטנדרטיים.

ממליצים להשתמש ב 2.0 + 5.0 בכדי להעלות את כמות האור הנראה, אבל מנסיון- נורת פלורוסנט 5.0 + נורת להט לחימום (שמוסיפה גם אור נראה) עושות עבודה טובה.
אתה מתכוון לנורת להט רגילה נכון?
בגירה אני לא מסתמך רק על מאמרים שקראתי חיפשתי דיונים בנושא בפורומים בחו"ל וגם שם זה מה שאמרו לי...
תודה על התמונות זה הבהיר לי בדיוק מה הן הנורות שדיברו איתי עליהן( רק חיבור לבית מנורה רגיל) יש לך במקרה מידע על אורך החיים של המנורות האלו( הקומפקט והפלורסנט הרגיל כי אמרו לי שצריך להחליף אותן הרבה כי הן מאבדות את האפקט זה נכון?)
שוב תודה
עומר.
נורת הUV מספקת את הקרינה לטווח של דחצי שנה (לפעמים פחות לפעמים יותר) ולכן נהוג להחילף את הנורה כל חצי שנה
מקווה שעזרתי
עומרק13אתה מתכוון לנורת להט רגילה נכון?
לא, אני מדבר על מנורות יעודיות לזוחלים כדוגמאת זאת:

http://www.exo-terra.com/en/products/solar_glo.php

וכשדיברתי על מנורת להט שאני משתמש בה לחימום, אכן התכוונתי למנורת להט רגילה.
כן הבנתי התכוונו לאותו הדבר....
חברה תודה על הזמינות והתשובות המלאות.
יש לזכור שבמקרה של לטאות אילניות (כמו שממיות יום) יש איסור מוחלט להכניס את נורת הלהט לתוך הטרריום (כמו שאין בעיה לעשות בלטאות קרקעיות כמו חרדונים,חומטים ולאופרדים).

קפיצה קטנה של השממית על הנורה הדולקת והלכה השממית! 😲
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
BAGIRAיש לזכור שבמקרה של לטאות אילניות (כמו שממיות יום) יש איסור מוחלט להכניס את נורת הלהט לתוך הטרריום (כמו שאין בעיה לעשות בלטאות קרקעיות כמו חרדונים,חומטים ולאופרדים).

קפיצה קטנה של השממית על הנורה הדולקת והלכה השממית! 😲
נכון, אני לדוגמא משתמש בטרריומים עם גג רשת וממקם את מנורת הספוט (וגם את מנורת ה UV) מעל הרשת.
תודה אני מכיר את העניין.
אלעד עדיין יש לך למכירה את הגרנדיסים הצעירים?