אבן חימום

שלום רב .
אני בעל פיתון מתכדר ואני חדש בעיניין "נחשים".
השאלה שלי היא כזאות?
העם אבן חימום טובה לפיתון.ועד איזה אורך או גיל?
ויש לי טרריום אורך 60 ס"מ רוחב 45ס"מ גובה50ס"מ העים זה טוב לנחש.?
אני בגדול לא ממליץ על אבן חימום בשום שלב... שטח הפנים מצומצם והיא לא פולטת חום מעבר למשטח שלה- דהיינו שהנחש צריך להיות פיזית עליה כדי להתחמם.

כאבל חימום או משטח חימום- אלה אמצעי החימום הרלוונטיים לך(הם אגב עולים פחות מאבני החימום של אקזוטררה למשל)
תודה רבה על תשובתך אני מודה לך .
השמח עם תענה לי על עוד שאלות.
ביידי מתכדר כמו שציינתי . האכלתי אותו בעכבר חי ליפני כמה ימים אך הוא עוד לא
נתן צואה.
ואני חושש מכוון שעברו כבר 5ימים העם זה בסדר אצל נחשים(מתכדרים)ובכלל .
אשמח לדעת מה לגבי הטרריום העם זה בסדר למתכדר?
ולגבי חימום - חבר נתן לי מנורת פלורסנת אדומה(20וולט) אשר לא מחממת בחום רב.
כלומר מפיצה חום .
והיא בתמפרטורה של 32-30מעלות . זאת אומרת אפשר להחזיק אותה ביד.
העם זה בסדר לנחש?
תודה מראש!
כמה דברים,
פיתון מתכדר, כמו בואות, הוא בעל חילוף חומרים יותר איטי משל כרכן תירס למשל- משמע שהטלת צואה, ושתנן, היא משמעותית פחות תכופה- 5 ימים זה בהחלט סביר, ותתכונן לתקופות ארוכות יותר מכך- וזה עדיין תקין.
אם באיזשהו שלב תראה שהיא לא הטילה צואה מעל חודש-חודש וחצי אבל אכלה על בסיס קבוע, יהיה שווה להתייעץ עם וטרינר(שיודע משהו על זוחלים- יש המון שטוענים שהם יודעים, אבל הם לא).

פיתון מתכדר זה נחש שהסיכון הכי גדול עבורו זה מגדל בסטרס ולחוץ- מדובר בנחשים מאוד ביישנים, נינוחים שמפסיקים לאכול על דעת עצמם לתקופות ארוכות- זה ממש לא אומר שהם לא בריאים, הם פשוט כאלה- וסביר להניח שאלה מנגנונים שהתפתחו עוד באפריקה- אני לא רואה איך פיתון לא ארסי וקטן יכול היה לשרוד אם לא היה מתאם לעצמו נטייה של לאכול אחת לתקופה ארוכה, בלי צורך לטייל הרבה מחוץ למסתור המועדף.
אז לא להילחץ, תקרא כמה שאתה יכול, יש כמה מאמרים טובים פה באתר.

לגבי המנורה- זה אפשרי אבל אני אישית ממליץ להציב את המנורה מחוץ לטרריום- שמא הנחש יבוא במגע ישיר איתה.
תנסה להציב אותה בבית מנורה מחוץ לטרריום כשהיא מופנת כלפי פנים ותמדוד עם מדחום(אין בערך, עם זוחלים צריכים לדייק עם טמפ').
30-32 מעלות לצד חם זה בסדר גמור לפיתון מתכדר.