שאלה על הרגל המקורזלת שלי...

יש לי מקורזלת בת 11 חודשים פחות או יותר...
עכשיו, לפי הערכות שלי וסרטונים ביוטיוב מקורזלות לא עצבניות לא מגיבות מהר וטרנטולות נורא אדישות ורגועות, נכון?
את שפרה אף פעם לא התיימרתי להחזיק ביד ולא ניסיתי ולא רציתי, היא בשלה בטרריום מאכיל אותה פעם בשבוע ולא נוגע או מזיז...
העניין הוא שאני צריך לנקות את הטרריום, להחליף לו מצע ולסדר מחדש, בכל זאת עברה שנה והגיע הזמן.
איך שאני פותח את הכלי, יש מין קליק כזה והיא בורחת ישר למחילה שלה מתחת לגזע עץ, אין לי שום צ'אנס להעביר אותה כלי ככה, מה אני עושה?
היא ממש עצבנית...
היא אוכלת כמו שצריך ומתנהגת טרנטולאית, יש לה לחות ואחלה כלי, בית מושלם וחיים פצצה לטרנטולה.
יש סיכוי שבגלל שאף פעם לא ממש הרגלתי אותה לידיים או לבני-אדם היא כזו?
כי בכ"ז זה נשמע קצת אידיוטי, זה לא כלב שמתרגל או משהו...
אבל לפי הסרטונים ביוטיוב ולפי הפורום, הטרנטולה הזו היא סוג של ה"פרה" של הטרנטולות...רגועה אדישה ולא איכפת לה מכלום...
מה אני עושה?
אני צריך לנקות...
פשוט מאוד, תקח כלי ומכחול ובעזרת המכחול תדרבן אותה להכנס לכלי. לאחר שהיא תכנס לכלי תסגור את הכלי ואתה יכול לנקות...
לאחר שתסיים לנקות תחזיר אותה בחזרה מהקופסא בעדינות באמצעות המכחול.

בהצלחה ! :wink: לא אמורה להיות לך בעיה עם זה..
.yonatan.Mפשוט מאוד, תקח כלי ומכחול ובעזרת המכחול תדרבן אותה להכנס לכלי. לאחר שהיא תכנס לכלי תסגור את הכלי ואתה יכול לנקות...
לאחר שתסיים לנקות תחזיר אותה בחזרה מהקופסא בעדינות באמצעות המכחול.

בהצלחה ! :wink: לא אמורה להיות לך בעיה עם זה..
מפחד לפגוע בה, היא עדינה....
אבל אני אעשה זאת...מחר אחרי הים, יש גלים אש...נחזור ונרביץ ניקוי.
תודה אחי.
טרנטולות הן אולי קטנות בשלב ראשון אבל לא "עדינות". הגוף שלהן קשיח מספיק כדי לעמוד בדחיפה ממכחול, לא צריך להגזים... :wink:
SerpentStaffטרנטולות הן אולי קטנות בשלב ראשון אבל לא "עדינות". הגוף שלהן קשיח מספיק כדי לעמוד בדחיפה ממכחול, לא צריך להגזים... :wink:
לא מגזים, אבל זהיר...
Beno Mosko
SerpentStaffטרנטולות הן אולי קטנות בשלב ראשון אבל לא "עדינות". הגוף שלהן קשיח מספיק כדי לעמוד בדחיפה ממכחול, לא צריך להגזים... :wink:
לא מגזים, אבל זהיר...
כלל ברזל בכל מה שקשור לבעלי חיים :wink:
לכל טרנטולה יש אופי משלה, גם אחת משלי לא כזאת "רגועה" ביחס לאחרות.
.yonatan.Mלכל טרנטולה יש אופי משלה, גם אחת משלי לא כזאת "רגועה" ביחס לאחרות.
תודה מותק, שנה טובה!
ברגע שהיא מסדרת לעצמה סוך של "כוך" לח כזה וכל הזמן מזיזה ומסדרת, אז היא עושה את זה בשביל להכין לעצמה מקום להנשלה נכון?

צילמתי אותה בוידאו, לא איכות הכי טובה, כי אין לי הרבה תאורה בחדר, אבל זה מה יש...
בכל מקרה זה רק להמחשה קטנה תראו את הכוך ותראו את הקורים מלמעלה, מה היא עושה?
http://www.youtube.com/watch?v=Mqn-r1C6a6o

בימים הקודמים לנשל, ולאחר תקופה ארוכה של חוסר פעילות, הטרנטולה הופכת אקטיבית ומתחילה בהכנות לקראת הנשל. הכנות אלו כוללות חפירה וסידור של המצע וטווית קורים צפופים. הטרנטולה חופרת באמצעות רגליה הקידמיות, דוחפת את גושי המצע הגדולים בגופה ומרימה את הקטנים יותר בין כליצרותיה. פעילות זו- בהמשך לחוסר תיאבון, השחרה ואיבוד הצבע- הינה אינדיקציה ברורה לנשל הקרב. כאשר יגיע הזמן יופרש נוזל המכיל אינזימים (חומרים מעכלים ) אל בין שכבות השלד, החדשה והישנה, על מנת להפריד בניהם. הרקמה המעוכלת היא האנדוקוטיקולה
המידע מטרנטולה פיט האתר של גיא גפני.
אני מתקשה להבין מה כוונתך, אם תוכל לנסח את עצמך מחדש יהיה לי יותר קל לעזור לך. :)
.yonatan.Mאני מתקשה להבין מה כוונתך, אם תוכל לנסח את עצמך מחדש יהיה לי יותר קל לעזור לך. :)
עניתי לעצמי, תודה...
:)