עזרה בנושא חימום

יש לי טרריום חדש גדול לבואה קונסטריקטור 120 על 60 על 60 נגיד אני מביא שטיח חימום כזה באיזה גודל אני צריך אותו??? כמה W ? איזה חברות כדאי לקנות ?? כמה עולה בערך?
תודה רבה על העזרה
דן
לטרריום בסדר גודל כזה הייתי ממליץ על כאבל חימום האמת... אפשר להשיג יותר שטח חימום עם כאבל שמלופף באופן נכון...
25W או 40 W יהיה אחלה- גם המחיר נראה לי יהיה יותר אטרקטיבי

אם אתה מעדיף משטח חימום... אז לדעתי אתה צריך להתכוונן ל12W ומעלה
לטרריום כזה אבל, אני באמת לא חושב שמשטח חימום הוא זה שמתאים.

מחיר... 200-250 ש"ח אני מאמין, לכאבל.
יש למשטחי חימום נטייה להיות יקרים יותר...

מבחינת חברות... אקזוטרה, Zoomed, Rena...

הארת צד- אני באמת ממליץ שלא להציב את אמצעי החימום בתוך הטרריום בשום מצב- יש לוודא שיש מרווח בין רצפת הטרריום לבין אמצעי החימום
תן לי להסביר את עצמי קצת חח
הבעיה היא בעיקר עם ההורים שלי כי קשה לאבא שלי לסמוך על כאבל הוא דואג מדברים כמו קצרים ושרפות וכן שמעתי שיש מנגנוני הגנה אבל עדיין . מעבר לזה הבנתי שהדרך היא לשם את הכאבל ונגיד לקבע אותו בתוך הקלקר מתחת אבל אין לי כזה חחח וחוץ מיזה זה גם נשמע מסוכן כי קלקר נדלק ממש בקלות לא???
ההורים אמרו לי שלא משנה להם כסף הם רוצים משו בטוח שאפשר לסמוך עליו ולא רוצים להסתכן בכלל וכנראה שטיח מרגיש יותר רציני
מה אתה ממליץ לעשות????
אמממ ואתה אומר ששטיח לא מתאים אז אם אתה יכול להסביר לי למה ?? אני לא כל כך רואה הבדל גדול בין כאבל לשטיח אז אם תוכל להסביר לי

הנחש שלי עד היום היה עם שטיח בטרריום הקטן יותר
אני אומר את זה כי רוב השטיחים שיש למכירה בארץ הם יחסית קטנים... ואז רק חלק קטן יחסית של הטרריום מתחמם... משטח חימום קבוע בצורתו בעוד שכאבל אפשר ללפף בצפיפויות שונות.
תראה, כבלי חימום כמו של חברת Rena למשל בנויים כך שאפשר לשים אותם -בתוך אקווריום דגים-, כך שזה מאוד בטיחותי.
אם דואגים להצבה בטיחותית, אין שום סיבה שהכאבל יגיע למעל 35-40 מעלות(טמפ' ישירה של הכאבל)... ובמצב הזה אי אפשר לשרוף שום דבר.
קצר וכו' זו תמיד בעיה, הרי אם מעגל נשרף, אז כול מכשיר חשמלי יכול להישרף.

אם אתם רוצים להיות בטוחים במאת האחוזים, רכשו טרמוסטט עם חיישן שיכבה את אמצעי החימום ברגע שהוא מגיע לטמפ' מסויימת.
יש שטיחי חימום עם טרמוסטט מובנה, אבל שוב, הם לרוב לא יספיקו כדי לחמם טרריום של 120X60X60.

אני באופן אישי עובד עם כאבלים. זה מאוד בטוח- יש רק לוודא שלא מניחים את הטרריום ישירות על הכאבל אלא משאירים מרווח של 1-2 ס"מ בין התחתית לבין הכאבל...
לשים מדחום... ולדאוג שהכאבל מלופף כך שהוא לא נוגע בעצמו... ככה, הסבירות שמשהו יקרה היא נמוכה.

אופציה נוספת היא לרכוש מנורה טרמית(מנורת חימום) אותה אפשר להציב מחוץ לטרריום במתקן ייעודי למנורה... זה פיתרון די יקר אבל