שאלות של מתחיל בנוגע לבואה...

שלום לכולם...
אני רוצה לדעת קצת על בואות לפני שאני קונה אחד (עם בכלל) לאיזה גודל בואה קונטריטור זכר מגיעה
איזה טרריום צריך בשבילו לאיזה עובי בערך הוא מגיעה כמה עולה נורמאל איזה מופעים יש וכמה הם עולים
ועם נחש זה מתאים בטור נחש שלישי תודה לעונים!!!!!
/forums/topic/13177

http://ffreptiles.com/BCIH.html

נורמאל עולה בד"כ באיזור ה-600 ככה. מופעים יש לא מעט, והאמת היא שלמזלנו פה בארץ אפשר למצוא בואות איכותיות במופעים כמו Sunset, Sunset Cross, Hypo, Salmon, Sunglow ילידי הארץ. המחירים של אלה נעים, ככל שאני זוכרת, בין 800 ש"ח לכמה וכמה אלפי שקלים (תלוי במופע ואיכות הפרט). מן הסתם, כמו בהרבה דברים אחרים- מה שהכי יפה ואיכותי בד"כ גם עולה הכי הרבה.
מדי פעם מגיעות מחו"ל גם בואות אלבינו, אבל האיכות של פרטים מיובאים לא מתקרבת אפילו לזו של פרטים שנולדו בארץ, מכמה סיבות.

לגבי ההתאמה של בואה כנחש שלישי, לדעתי זה לא באמת קשור למספר הנחשים שגידלת לפני כן. מדובר בחנק גדול מאוד שיכול להגיע לגדלים מרשימים למדי ולמבנה גוף מאסיבי ועבה ביותר- חיה חזקה ובעלת עוצמה בהחלט! לכן, אם לפני כן גידלת רק זעמנים, לדוגמא, לדעתי זה לא בהכרח יכין אותך לגידול חנקים גדולים. זו חוויית גידול שונה לגמרי, וחיה בפרופורציות אחרות לחלוטין. אני מציעה לך ללכת ולראות בואה בוגרת בגודל מלא לפני שאתה מחליט אם מתאים לך או לא לגדל אחת- מניסיון, לפעמים על הנייר המידות המצויינות לא נשמעות כל כך מרשימות, אבל פתאום כשאתה רואה חיה כזו במציאות אתה בהלם מהמימדים שלה. כך שמעבר ללקרוא את המאמרים שקישרת אותך אליהם, הייתי ממליצה בחום לראות בואה בוגרת בעיניים.
אולי תשמח לשמוע שכרגע מוצעים למכירה בארץ גם כמה מינים קטנים יותר של בואה (אם בגלל המטען הגנטי שלהם ואם בגלל התפוצה אליה הם משתייכים), למקרה שתיבהל מהגודל.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
אוקי לאיזה גודל בערך בואה ננסית מגיע ואיזה גודל צריך בשביל בואה ננסית זכר
תודה
אה ואני מגדל מילק אחד ופיתון מתכדר ראתי בואה אוכלת אוגר במציאות וואו!!! היא יחסית קטנה בערך 120 ס"מ אבל ממש ממש עבה 😲
זה לא "בואה ננסית", אלא בואה מתפוצה מסויימת, בין אם חלקית או בין אם באופן מלא.
כרגע למיטב ידיעתי BK Reptiles (חברה בבעלותו של אלון ברגר, מנהל פה באתר) ויאיר לוטן... עוד מגדל שלא גולש פה לפחות למיטב ידיעתי, מוכרים בואות עם דם "הוג איילנד" שנולדו בארץ...
המחירים לבואות האלה הוא גבוה יחסית ותלוי מה התקציב...
בעיקרון, אם מחפשים בואה קטנה יותר ובזה זה מסתכם... זה יחוג סביב ה800-900 שקל או יותר תלוי באיכות הפרט.
הגודל של נקבות צריך לחוג סביב ה 1.50-2.10 מ' בבגרות... זכרים יגיעו עד ה 1.60 מ'... יש גם המון פרטים שלא מגיעים אפילו למימדים האלה... גרסא מוקטנת ונוחה.

באשר לשאלתך לגבי גודל של... טרריום אני מנחש?
אני מגדל בואה נקבה בת שנתיים בטרריום 100X60X40 וזה ממש גדול עבורה..., היא לא תגדל הרבה מעבר לגודלה הנוכחי... 1.60 מ' לערך. אז זה סדר גודל הטרריום שאתה צריך להתכוונן אליו.
אני לא מוכר "בואות עם דם הוג איילנד".
מעולם גם לא היו לי כאלו(גם לא הוג נקיות).

כל הבואות שלי, כולל אלו המוצעות כרגע למכירה, הינן קולומביניות.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
יכול להיות שהוא התבלבל עם יאיר לוטן, שגם פעיל בפורומים בתפוז? ראיתי שהוא העלה לשם תמונות של מה שנראה כמו בואות עם דם הוג שהושרצו לו.

הבואה בת השנתיים שאורן הזכיר היא, אם אני לא טועה, סולאריס. היא אכן לא נורא ארוכה, אבל אל תתבלבל- עדיין לא מדובר בנחש קטן במיוחד 😄. היא די מאסיבית ועבה, החזרזירונת. פשוט בואה רגילה היא די ענקית, וסולאריס רק גדולה 😛.

בכל אופן, אם אתה רוצה בואה קטנה יחסית ולא מאוד יקרה אתה יכול להסתכל בלוחות מכירות- יש איזה שני אנשים שמציעים למכירה Central American Boa, שאמורות להיות קטנות יותר מהקולומביאניות וזולות בהרבה מהמופעים המיוחדים. לטעמי גם הרבה פחות מרשימות, מן הסתם, אבל אם אתה רוצה להתנסות בבואה קטנה יחסית ולא רוצה להוציא אלפי שקלים כרגע- זה יכול להיות נחמד.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
אסף אפלאני לא מוכר "בואות עם דם הוג איילנד".
מעולם גם לא היו לי כאלו(גם לא הוג נקיות).

כל הבואות שלי, כולל אלו המוצעות כרגע למכירה, הינן קולומביניות.
צודק, סליחה, כמו שנאמר מתחתיי התבלבלתי עם יאיר.