שאלות על מנומרת

עמוד 1 מתוך 2
שלום לכולם

אתה עדיין לא מכירים אותי כי אני חדש פה

אני מתכנן להתחיל לגדל זוג שממיות מנומרות להתחלה ובעתיד לגדל קרסטדים

כמה שאלות:

מהו הגודל המינימלי של הטרריום שבו אני יכול לשים את הזוג? הבנתי ש60 אורך על 35 רוחב על 30 גובה זה בסדר.. זה נכון?

האם אפשר "לקצר" באורך הטרריום לטובת רוחב הטרריום או שהאורך עצמו משמעותי? (הבנתי שהשטח ריצפה משמעותי )

אני יכול לשים חול דיונות שנימצא כמה מטרים מהים? (כניראה היה פעם בתוך הים) או חייב ממידבר או מקום רחוק מים?

אני יכול לשים לנוי כמה סילעי קורקר או סלעים אחרים וגם איזה צמח מידברי או שלא רצוי?

תודה רבה!
אסור לכחת(=לקחת) מהים חול מכיוון שיש בוא רמות מליחות גבוהות, אישית לא הייתי הולך על חול, אבל אם אתה מתעכש(=מתעקש) אז או שתקנה חול מיוחד לזוחלים או שתכך(=שתקח) מהדיונות(תכניס אותו לטרריום רק אחרי שעתיים בתנור ב200 מעלות!). בקשר לגודל, אני מגדל זוג בטרריום של 60 אורך על 30 רוחב והם חיים מצויין. אכן שטח הרצפה חשוב אבל לדעתי הכי טוב 60 על 35. סלע אתה יכול לשים לאחר חיתוי בתנור כמו החול, וצמח מדבר, אתה יכול מפלסטיק ואם אתה רוצה אמיתי אז שיהיה בלי קוצים אבל כך בחשבון שיכול להיות עליו טפילים. אני הכנסתי צמח לטרריום והכל היה בסדר אבל כך בחשבון שאתה יכול ליפול על צמח עם טפילים אז אתה לוכך(=לוקח) סיכון קטן.

בהצלחה :D

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
אוקי,תודה רבה

אני לא התכוונתי לקחת מהים אלה מדיונה כמה מטרים מהים ש"עשויה" מחול ים.

איפה אני יכול למצוא צמח מדברי מפלאסטיק? (אני רוצה לעשות ביוטופ)

יש חשיבות לסוג הסלע או מאיפה הוא נלקח?
בקשר לחול בחול הדיונות יש הרבה מלחים בין אם זה מחוץ לים לבין אם לא
ובקשר לכל שאר השאלות אין לי מושג
מקווה שעזרתי :)
רבידאוקי,תודה רבה

אני לא התכוונתי לקחת מהים אלה מדיונה כמה מטרים מהים ש"עשויה" מחול ים.

איפה אני יכול למצוא צמח מדברי מפלאסטיק? (אני רוצה לעשות ביוטופ)

יש חשיבות לסוג הסלע או מאיפה הוא נלקח?
יש ליובל אוסמן ,ליניב ולאבירם

רביד מהו הגודל המינימלי של הטרריום שבו אני יכול לשים את הזוג? הבנתי ש60 אורך על 35 רוחב על 30 גובה זה בסדר.. זה נכון?

האם אפשר "לקצר" באורך הטרריום לטובת רוחב הטרריום או שהאורך עצמו משמעותי? (הבנתי שהשטח ריצפה משמעותי )
נכון, שטח ה"רצפה" הוא המשמעותי (גובה פחות משמעותי אלא אם אתה מחמם בעזרת נורה ואז יש לדאוג שהגובה מאפשר מרחק מספיק גדול מהנורה על מנת למנוע כוויות ממגע ישיר או חימום יתר).
לשם גידול זוג שממיות אני ממליץ על שטח רצפה של 2000 סמ"ר.
אתה יכול לשחק עם האורך והרוחב איך שתרצה כל עוד יהיה להם שטח כזה לפחות, וכל עוד הרוחב הוא 25 לפחות.
60X35 זה אחלה. גם 50X40 או 45X45 לצורך העניין.
תודה רבה לכולם

עוד שאלה:

הבנתי שמנומרות הן חיות לילה ושאין צורך להוסיף תאורה אבל אני מעוניין להוסיף תאורה כניראה כמו של אקווריום.האם זה מסוכן לשממית? (סטרס מיותר או משהו כזה?) או שזה בסדר לשים?

אני רוצה גם אולי לעשות תאורת לילה עם כמה לדים כחולים,האם זה בסדר?

תודה רבה
אכן שממיות מנומרות הן פעילות לילה ותאורה חזקה כמו פלורסנט של אקווריום עלולה לגרום להם לסטרס מיותר (בעיקר למופעי האלבינו).
אם אתה רוצה לשים תאורה אז צריך שהיא תהיה אדומה. הסיבה לכך היא שעיניים של זוחלים ודו חיים לא מסוגלות לקלוט מתוך הספקטרום את הגל של אור אדום, ככה שתאורה אדומה לא תפריע להם כי הם לא יבחינו בה.

יש מגדלים שמשתמשים בנורות כחולות או ירוקות בעוצמה נמוכה (25W) וטוענים שבעוצמות כאלו, למרות שהשממית מבחינה בתאורה, היא בעוצמה מספיק חלשה בכדי לא להפריע לה (הדבר הגיוני, מכיוון שמנומרות פעילות גם בשעות בין הערביים כשעדיין יש אור חלש ולא רק בחשיכה מוחלטת).
לדים נותנים אור חזק מאוד ואני ממש לא ממליץ עליהם.
תודה רבה!

בקשר לסלעים אין שום בעיה לשלב איזה סלע שאני רוצה?

האם זה קריטי לשממיות שנגיד הטרריום הוא גבולי (60 על 35 נגיד) לזוג ואני שם כמה אבנים שם? (פחות שטח ללכת עליו..)
תלוי כמה מהשטח הסלעים תופסים. כדאי לך לקחת את זה בחשבון כשאתה מתכנן את הטרריום. 60 על 35 זה לא גדול במיוחד, ואם תתקע שם סלעים גדולים לא יישאר לך כמעט שטח רצפה וזה גם ייראה מאוד צפוף. זה יכול ליצור לך בעיות בנגישות בטיפול בשממיות (אם תצטרך להגיע אליהן, הן יכולות להכנס בין או מאחורי הסלעים ואז תצטרך להפוך את כל הטרריום כדי להוציא אותן). זה יכול גם ליצור הרבה מאוד כוכים קטנים שחרקי ההאכלה יכולים להסתתר בהם, מה שיקשה על השממיות לצוד אותם. ועל ניקיון אין בכלל על מה לדבר. בקיצור... לא להשתגע סלעים גדולים מדי ו\או רבים מדי, כנ"ל לגבי הצמחים המלאכותיים. לטעמי לא מדובר בטרריום גדול מספיק כדי להתחרפן עם דקורציות.
לגבי חול וסלעים- חובה לחטא אותם היטב לפני הכנסתם לטרריום!
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
תודה רבה

תאמת היתכוונתי לשים רק איזה אבן אחת או שתיים סתם כדי שהם יתחרדנו עליהן וגם לנוי..

אבל תודה בכל מקרה

דיברתי עם 2 אנשים בין המבינים בתחום (אם לא הכי מבינים) והם אמרו לי שבטרריום של 50 על 30 (של אקזוטיקה) אפשר לשים בלי בעיה זוג ואפילו שלישיה בלחץ.

אשמח לקבל לפרטי או פה את המידות שאתם מגדלים בהן את המנומרות (מי שלא רוצה שכולם ידעו מה המידות שישלח לפרטי) כי אני כבר מבולבל מאוד מהמידות המתאימות..

פשוט אני רוצה לקבל קצת דוגמאות ממגדלים באיזה מידות הם מגדלים...

כמו כן יש לי עוד שאלה,האם אפשר להביא לשממיות האלה "תולעי קליפורניה" או שילשולים (לא מהטבע אלה נקיים מחנות) וגם תולעי דם חיות כמו של דגים??

תודה רבה
כשאני ניסיתי לתת להם שלשול קליפורני הם פשוט נגעלו ממנו. הם לא הסכימו אפילו לטעום- היחידה שהייתה אמיצה מספיק כדי לטעום ירקה אותם ואשכרה עשתה פרצוף נגעל בטירוף (ולזוחל... זה חתיכת הישג :wink:). כך שלא הייתי בונה על זה. תולעי דם... לא שמעתי שמשתמשים בהן כדי להאכיל לאופרדים, ואני לא אתפלא אם התגובה שלהם תהיה דומה לזו שגררו השלשולים הקליפורניים (אגב, לא מדובר בלטאה או שתיים שנגעלו מהקליפורניים... אני מדברת על 6).
אני גידלתי זוג בטרריום של 60 רוחב, 40 עומק ו-35 גובה, ולמרות שאני מניחה שרבים יגידו שהיה אפשר להכניס לשם עוד נקבה, זה היה נראה לי מספיק מלא. רציתי שלכל לטאה יהיה קצת מרחב משלה, למקרה שיתחשק לה "לברוח" קצת מהשנייה. אפילו כשהיה שם רק לאופרד אחד גדול זה לא היה נראה לי ריק במיוחד.
עוד שאלה (סליחה שאני חופר לכם פשוט זאת הפעם הראשונה שאני מגדל זוחל וכמעט אין לי מושג לגביהם..)

אני מביא את הלאופורדים שלי ממקום מסויים ללא טפילים או מחלות (בריאים) יש לי בבית שממיות בתים.

האם מחלות או טפילים יכולים לעבור מהבתים למנומרות?

האם יש מחלה שהמנומרת יכולה לחטוף (חס וחלילה) שמסוכנת לבני אדם?
טוב, הצואה של המנומרות יכולה לגרום לסלמונלה, אבל גם אם תדחוף ידיים לצואה שלך אתה תחלה, פשוט כמו אחרי שרותים לשתוף ידיים וזהו. ואתה יכול להעביר לשממית טפילים בגלל זה שותפים ידיים לפני ואחרי.

נ.ב
ב30 על 50 ניתן לגדל פרט אחד.

בהצלחה :D

כמו שניר אמר, הסכנה להדבק בסלמונלה היא מזערית כל עוד שומרים על תנאי היגיינה מינימלים.
רציתי לציין רביד, טיפ שיכול לעזור לך לחשב אם טרריום גדול מספיק ולכמה פרטים הוא מתאים. ע"פ הנוסחה הבאה.
1500 סמ"ר- לאופרד אחד
2000 סמ"ר- זוג
2500 סמ"ר- שלישיה
2750 סמ"ר- רביעה
3000 סמ"ר- חמישיה
וכו'.....
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

50 על 30 זה 1500 נכון?

מה ההשלכות בגידול זוג בטרריום בגודל כזה? (מה יכול לקרות להן?)

אחלה פורום!

תודה רבה
ההשלכות הן שאמנם לך יהיה נחמד ונוח, אבל ללטאות לא. יהיה להן צפוף, וזה יכול להוביל לסטרס. גידלתי לאופרד אחד בטרריום בגודל כזה, ולדעתי האישית זה ממש קטן בשביל זוג.
Metazoaההשלכות הן שאמנם לך יהיה נחמד ונוח, אבל ללטאות לא. יהיה להן צפוף, וזה יכול להוביל לסטרס. גידלתי לאופרד אחד בטרריום בגודל כזה, ולדעתי האישית זה ממש קטן בשביל זוג.
מחזק
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"