תוצאות זווג טנג'ריןXהיי ילוו עם בליזארד

אהלן חברה,

לפני 9 ימים בקעו לי שתי לאופרדים קטנים וחמודים.
אחד מהם ניראה די רגיל למרות שניתן לראות בו קצת בליזארד.
אבל השני, הוא יותר בהיר בהרבה וגם בפסים הבהירים וגם בפסים השחורים ניתן לראות ממש אפור.
יכול להיות שזה רגיל ואני סתם חושב שזה משהו מיוחד למרות שממש לא ניראלי...הלאופרד המיוחד גם די תוקפני והוא דיכא את השני אז הפרדתי אותם.
ניסיתי לצלם תמונה שלו, אבל הצבעים לא עוברים במלואם גם עם פלאש.
בכל זאת אני יעלה, רק שתדעו שבמציאות רואים את זה ממש בברור.
ועוד שאלה לא קשורה למופע-הפרדתי את הלאופרדים הקטנים כי אחד דיכא את השני, והשני לא אוכל(העברתי אותו לכלי אחר והשארתי לו זחלים ללילה), מתי להתחיל כבר לדאוג?ד"א הוא אכל כבר פעם.

הנה תמונה של הלאופרד המיוחד:
מהמצלמה החדשה 344.jpg
מזאת אומרת מיוחד? זה היי-ילואו פוס הטרו לבליזארד זה שהוא יצא בהיר זה לא אומר כלום, אני ראיתי כמה נורמלים שחורים לגמרי אבל הם עדיין נורמלים, כל פרט והצבע שלו, והעובדה שהוא תוקפני גם לא הופכת אותו למיוחד, לי יש זכר הייפו היי ילואו שהיה מתנפל על כל מה שזז בטרריום גם עם זה אני או נייר סופג או במקרה הטוב אוכל. אז אם התכוונה כשאמרתה מיוחד לכך שהוא היי-ילואו פוס הטרו לבליזארד אז כן הוא מיוחד אבל לא מעבר לזה. חוץ מיזה הוא לא כזה בהיר ולא ניתן לראות עליהם בליזארד מכיוון שבליזארד זו תכונה רצרסיבית ולכן היא תבוא לידי ביטוי רק כאשר ישנם שני גנים, דרך אגב לא בטוח שהפרט הזה יצא הטרו, יש סיכוי של 50% שהוא הטרו לבליזארד וזאת ניתן להוכיך רק על ידי זיווג.

נ.ב
בייביז מדהימים, תעלה תמונה גם של השני

בהצלחה :D

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
אני לא התכוונתי שהוא מיוחד מבחינת השם של המופע שלו, אלא מבחינת איך שהוא יצא, אני ראיתי מספר בייבים בעבר, וזהו הראשון שיש לו ממש פסים אפורים בתוך השחורים והבהירים יותר.
וכן אני מודע לזה שבליזארד זו תכונה רציסיבית, אבל משהו מיוחד בבייבי הזה, גם לעומת אחיו.

ותודה על המחמאה, הם באמת נורא מיוחדים ומתוקים :)
אני אעלה תמונות בשבוע-שבועיים הקרובים 😎
nirgerדרך אגב לא בטוח שהפרט הזה יצא הטרו, יש סיכוי של 50% שהוא הטרו לבליזארד וזאת ניתן להוכיך רק על ידי זיווג.
יש לך טעות. כל הצאצאים של הזוג של עופר הם 100% הטרו לבליזארד, לא 50%.
כן עידן צודק, מכיוון שהנקבה שלי היא בליזארד והגן בא לידי ביטוי בה, כל הצאצאים שלה הם הטרו, אם היא הייתה הטרו לבליזארד מוכחת אז אני חושב ש 66% שהצאצאים יהיו הטרו
ההתחלה נכונה ההמשך לא 😛

אם אחד ההורים הומוזיגוט לתכונה רצסיבית והשני הומוזיגוט לתכונה דומיננטית אז כל הצאצאים הם הטרוזיגוט לתכונה הרצסיבית (כמו במקרה הזה).

המקרה שתיארת עופר, של הורה אחד הומוזיגוט לתכונה דומיננטית והורה אחד הטרוזיגוט מוכח לתכונה רצסיבית נותן צאצאים שהם 50% סיכוי להיות הטרו לתכונה הרצסיבית.

66% סיכוי להיות הטרו לתכונה רצסיבית זה מקרה ששני ההורים הטרוזיגוטים לתכונה רצסיבית, הצאצאים במקרה הזה (סטטיסטית) יהיו: רבע מתוכם הומוזיגוטים לתכונה הרצסיבית, חצי הטרוזיגוטים לתכונה הרצסיבית ורבע הומוזיגוטים לתכונה הדומיננטית. את ההומוזיגוטים לתכונה הרצסיבית רואים בבירור ואפשר להפריד אותם מהשאר שנראים "רגילים", מתוך ה"רגילים", שני שליש הם הטרוזיגוטים ושליש הם הומוזיגוטים, מכיוון ואי אפשר להבדיל בין ההטרוזיגוטים להומוזיגוטים, מתייחסים לכל הצאצאים במופע ה"רגיל" כ-66% (שני שליש) סיכוי להיות הטרו לתכונה הרצסיבית.
berlad217
nirgerדרך אגב לא בטוח שהפרט הזה יצא הטרו, יש סיכוי של 50% שהוא הטרו לבליזארד וזאת ניתן להוכיך רק על ידי זיווג.
יש לך טעות. כל הצאצאים של הזוג של עופר הם 100% הטרו לבליזארד, לא 50%.
סליחה טעות שלי 😳

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
אחלה, תודה על התיקון עידן.
אני אשמח לראות תגובה של שחר בנושא האם ניתן לראות את הגן של הבליזארד על הצאצאים(לא בצורה דומיננטית מידי)והאם ניתן לראות הבדל בין נורמאל לזווג הנ"ל.

תודה
oferh123אחלה, תודה על התיקון עידן.
אני אשמח לראות תגובה של שחר בנושא האם ניתן לראות את הגן של הבליזארד על הצאצאים(לא בצורה דומיננטית מידי)והאם ניתן לראות הבדל בין נורמאל לזווג הנ"ל.

תודה
גם אני (כמו מגדלים אחרים בעולם) נתקלתי במקרים שלאופרדים הטרו למופע הבליזארד הפגינו לעיתים צבעים בהירים יותר וגם התנהגות נמרצת יחסית (אבל לא כמו אצל בליזארדים מלאים).
תכונות אלו במידה והם מופיעות, רואים כמובן עם התבגרות הלאופרד ולא מיד אחרי הבקיעה.. כך שנכון לעכשיו לא ניתן לראות הבדל בין נורמאל לזוג הנ"ל.
אני אתן לך טיפ עופר - אל תסתמך על צורתו של לאופרד אחרי הבקיעה בשביל לדעת איך יראה בבגרות. כבר היו לי היי יילואים מטריפים שבחודשיהם הראשונים היו חסרי גוון ממש כמו סנואו ופתאום עם הגדילה וההתפתחות פרץ הצהוב החזק.
במקרה שלך לא הייתי דואג. האבא שלהם לפי מה שאני זוכר הוא בנם של אורנג'דה ודיקלס, ככה שאני מאמין שצהוב תראה עליהם.

פירטתי יותר כשהנושא עלה כאן:
/forums/topic/12304
עכשיו הצבע של הלאופרדית (זה ששחר נתן קישור) נהיו יותר כהים ונהיה לה על הזנב קצת זהוב כתום כזה.
בעונה הבאה אני יביא לה זכר אלבינו בל וניראה מה יצאה (היא אשמינה).
ומזל טוב על הקטנים, יפה מאוד זה שבתמונה!!
תודה שחר על התגובה :)
אני מניח שבאמת לא כדאי לקפוץ למסקנות שהלאופרד בן 10 ימים.

ותודה בואה