כרכני תירס במופע גוסט + (StarGazing)

המופע רוח-רפאים (Ghost) נוצר משילוב של שתי תכונות: אנרי (Anerythristic) והיפומלניסטי (Hypomelanistic).
בשירשור "הטלות ובקיעות" שבפורום מקצועי סיפרתי לכם שבקעו גם נחשים עם תכונה נוספת (כלומר, שילוב של 3 תכונות באותו נחש).
לצערי, התכונה הנוספת היא לא אחרת מאשר StarGazing, אשר מתבטאת בהפרעה נוירולוגית שגורמת לנחש לנוע בצורה מוזרה תוך הטיית ראשו לצדדים, למעלה וגם אחורה. 3 מהבייבי'ז הם סטארגייזר.

תכונה זו היא תכונה גנטית וכמו מרבית התכונות שיוצרות את המופעים השונים אצל כרכני תירס, גם היא ככל הנראה נובעת ממוטציה רצסיבית - כלומר, על מנת שתבוא לידי ביטוי בנחש, שני ההורים צריכים לשאת את הגן הפגום.

מי שרוצה קצת לקרוא על סטארגייזינג אני מצרף קישור לדף מידע בעברית ולדף מידע באנגלית.

אני אישית חשבתי שייקח לתכונה זו מספר שנים עד שתגיע אלינו לארץ, אך לצערי היא כבר כאן. ידוע לי שהמקור ממנו רכשתי את זוג ההורים שאחראי לצאצאים אלה, מוכר כבר כמה עונות נחשים שהם אחים (מבקיעות אחרות) של הזוג שאצלי. כלומר, ישנם בוודאות נחשים נוספים שהם נשאים של סטארגייזינג אצל אנשים פרטיים, מבלי שהם בכלל יודעים על כך.

אגב, זהו זיווג ראשון של כל אחד מההורים הנ"ל והעובדה שחלק מהבייבי'ז שבקעו הם סטארגייזר, בעצם הופכת את ההורים ל- 100% הטרו לסטארגייזר ואת שאר הצאצאים להטרו לסטארגייזר ב- 67% סיכוי.

כל הנחשים שבקעו (כולל הסטארגייזרים) כבר אחרי נשל ו- 4 ארוחות. מי שתהה מדוע עדיין לא הוצאתי אותם למכירה, יכול עכשו להבין.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
סתם מתוך סקרנות :
מה עושים עם נחשים כאלו ?
האם אפשר למכור אותם לכל אחד או שמצריך ידע מסוים לטיפול בהם , האם ניתן להבחין בפגם גנטי בגיל מוקדם ( במידה ואני קונה ממגדל נחש שרק נולד לפני כשבוע ... ) ?
חבל לי לשמוע מייקי,
אני האמת הייתי יותר פסימי ממך... כרכני תירס לארץ לא מגיעים ממש בייבוא אישי... לא מאוד נפוץ. אולי זה קרה מתישהו, אך זה לא מה שקורה בדר"כ...
לרוב מדובר בעודפים, או במתווכים ואתה כבר לא יודע מאיפה הגיע הנחש במקור- ולעיתים מגדלים קופצים על ההזדמנות להיפטר מבייבי שהם יודעים שהם פגומים ע"י שליחה למתווכים... הרי אף אחד לא יאתר אותם אח"כ.
אולי זה צעד קטן אחורה, אבל אני בטוח שתוכל לזנק קדימה ולכסות על הפער בפרק זמן מאוד קצר.

בהצלחה.
saarraסתם מתוך סקרנות :
מה עושים עם נחשים כאלו ?
האם אפשר למכור אותם לכל אחד או שמצריך ידע מסוים לטיפול בהם , האם ניתן להבחין בפגם גנטי בגיל מוקדם ( במידה ואני קונה ממגדל נחש שרק נולד לפני כשבוע ... ) ?
אין אפשרות לטעות בסטארגייזר. ברגע שהוא נמצא בתנועה, מיד רואים שמשהו לא בסדר. זה לא משהו שמתפתח עם הזמן, אלא נולדים איתו.
הטיפול בהם אינו שונה מטיפול בנחש בריא. הם מסוגלים לבצע את כל מה שנחש בריא מבצע (אכילה, שתיה, התנשלות ואפילו זיווג), רק שאצלם זה לוקח קצת יותר זמן.
נחש שהוא סטארגייזר אף אחד לא ירצה לקנות כחיית מחמד. עם זאת, ידוע לי שישנם מגדלים רציניים שמעוניינים בנחשים כאלה שישמשו כטסטרים לשאר הנחשים באוסף שלהם.
SerpentStaffחבל לי לשמוע מייקי,
אני האמת הייתי יותר פסימי ממך... כרכני תירס לארץ לא מגיעים ממש בייבוא אישי... לא מאוד נפוץ. אולי זה קרה מתישהו, אך זה לא מה שקורה בדר"כ...
לרוב מדובר בעודפים, או במתווכים ואתה כבר לא יודע מאיפה הגיע הנחש במקור- ולעיתים מגדלים קופצים על ההזדמנות להיפטר מבייבי שהם יודעים שהם פגומים ע"י שליחה למתווכים... הרי אף אחד לא יאתר אותם אח"כ.
אולי זה צעד קטן אחורה, אבל אני בטוח שתוכל לזנק קדימה ולכסות על הפער בפרק זמן מאוד קצר.

בהצלחה.
אני לא הייתי כל כך פסימי, מאחר ותופעת הסטארגייזינג נלוותה בד"כ למופע סאנקיסד (Sunkissed) ומופע זה עדיין לא ניתן למצוא בארץ (ככל הידוע לי). חשבתי שהסכנה היא רק עם נחשים ממופע זה.
למרות שתכונת הסטארגייזינג כבר מזמן אינה מקושרת רק לסאנקיסד, חלק ניכר מהמגדלים הנחשבים בארצות הברית, עורכים בדיקות רק לנחשים ממופע סנקיסד.
לכן הפתיע אותי מאד לגלות סטארגייזר בנחשים ממופע גוסט מבלי שיש זכר לסאנקיסד - ועוד כאן בישראל.
מייקי שלום,

ראשית אני רוצה להביע את הערכתי הרבה לכנות וליושרה שלך בעצם העלאת הנושא באופן יזום, דבר זה הינו לצערי הרב חריג בנוף המגדלים והסוחרים בארץ בחיות מחמד בכלל ובזוחלים בפרט!
מרבית ה'סחורה' (זוחלים) המגיעה ארצה היא ממקורות שאינם המובילים בעולם (וזו בלשון המעטה) והדבר מתבטא בעיקר בזוחלים שמחירם בלאו הכי נמוך יחסית (כגון כרכני תירס לדוגמא) ומכאן שסיכויי התחלואה והעברת מחלות כאלה ואחרות כולל תופעות גנטיות לא רצויות גדלים. מתמונת המצב הנ"ל עולה כי זו המציאות, לי באופן אישי היה ברור שזה יקרה (ודי מוקדם).
בזה שהוא העלה את זה לפה רק מגדיל את גדולתי בתור מגדל.
אבא ל: זוג בואות מופע סופר סלמון
בואה קשת נקבה
זוג בואות בלונד
כרכן סאן גלאו
קיינג שחור בננה נקבה
איגואנה
טגו קולמביאני
כלב רועה גרמי
כלבת סמוייד ודוברמנית.
וזה לא ניגמר כל הזמן אני מחפש עוד ועוד אני חולה חחח.
גדולתך או גדולתו ? :o
ממש חבל עליהם. בכול אופן, עשיתה צעד שלא כל מגדל היה מוכן לעשות.
כל הכבוד על הגילוי הנאות- מאוד מאוד חשוב לדעתי, ואני חושבת שזה ראוי להערכה. האם אתה מתכנן להציע למכירה את הצאצאים שאצלם תכונת הסטארגייזינג אינה באה לידי ביטוי? אם כן, יש לך רעיונות כלשהם כיצד ניתן לוודא שהקונים לא יזווגו את הנחשים הללו בעתיד? (היות ועיקור\ סירוס הם כנראה לא אמצעי ריאלי- אולי החתמה על מסמך כלשהו? אני לא יודעת איזה ערך יש לזה, אבל כשאנחנו קיבלנו את החתולה שלנו, למשל, היינו צריכים לחתום על תנאים לרכישה שהפרתם מעניקה למוכר את הזכות לתבוע אותנו, כביכול. לא יודעת עד כמה זה באמת ניתן למימוש במציאות).
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
תודה,
עדיין לא החלטתי אם להוציא אותם למכירה (אחליט בקרוב ואודיע).
ענין ההחתמה על מסמך לא יהיה ריאלי מאחר ואין לי כוונה להיות שוטר או פקח.
אם אחליט למכור אעשה זאת לאחר שאשתכנע בכנות כוונתו של הרוכש ויש לי עוד כמה רעיונות שיקטינו את המוטיבציה לתחמן אותי. :wink: