שלום לכולם,
קניתי בתחילת השנה צמחים טורפים אצל אריה ושכחתי לשאול לשמות המדויקים. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לזהות את הצמחים.
בנוסף אני מנסה לייצב להם סביבה ועושה רושם שאני לא מצליח לעשות את זה כמו שצריך:
לכדנית יש כדים מאוד קטנים (למרות שאני חושב שה תקין לסוג הזה של הכדנית)
בשופרית מתפתחים שופרות ארוכים ומאוד צרים. השופר עצמו רעוע מאוד ובקושי מחזיק את המשקל של עצמו ובנוסף בפתח של השופר קטן מאוד.
הדיונאה מפתחת כפות קטנות מאוד (בערך חצי מכף רגילה) ולוקח להן המון זמן להיסגר כמו שצריך. אני מחזיק את הנמלה משך כעשרים שניות בתוך הצמח עד שהיא נסגרת עליו.
אשמח אם מישהו יעוץ לי מה כדאי לשפר:
האם הטמפרטורה גבוהה מדי?
האם הלחות אינה תקינה?
האם יש יותר מדי או מעט מדי תאורה?
האם אני נותן להם יותר מדי או מעט מדי מזון?
האם אדמת הכבול כבר עייפה וכדאי להחליף אותה?
אולי אני משקה יותר מדי?
התנאים בטרריום הם כאלה:
שלוש נורות DAYLIGHT בעצמה של 23 וואט, שפועלות 12 שעות ביום.
לחות: 35-45 אחוז ביום, 60-70 אחוז במהלך אחר הצהריים והערב, ו - 70-80 אחוז בלילה. (אני יודע שהלחות ביום נמוכה מדי, אני מנסה לחפש דרכים לייצב אותה בלי להעלות יותר מדי)
טמפרטורה: 31-33 מעלות ביום, 26-28 מעלות בלילה.
אני דואג שהצלחות של הדיונאה ושל השופרית תהיינה מלאות עד הסוף כל הזמן ופעם ביום אני משקה את הכדנית כמעט עד לרוויה.
אשמח לעוד הצעות לשיפור הסביבה של הצמחים.
(אם התמונות קטנות מדי או לא ברורות אצלם עוד)
תודה,
גיא
קניתי בתחילת השנה צמחים טורפים אצל אריה ושכחתי לשאול לשמות המדויקים. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לזהות את הצמחים.
בנוסף אני מנסה לייצב להם סביבה ועושה רושם שאני לא מצליח לעשות את זה כמו שצריך:
לכדנית יש כדים מאוד קטנים (למרות שאני חושב שה תקין לסוג הזה של הכדנית)
בשופרית מתפתחים שופרות ארוכים ומאוד צרים. השופר עצמו רעוע מאוד ובקושי מחזיק את המשקל של עצמו ובנוסף בפתח של השופר קטן מאוד.
הדיונאה מפתחת כפות קטנות מאוד (בערך חצי מכף רגילה) ולוקח להן המון זמן להיסגר כמו שצריך. אני מחזיק את הנמלה משך כעשרים שניות בתוך הצמח עד שהיא נסגרת עליו.
אשמח אם מישהו יעוץ לי מה כדאי לשפר:
האם הטמפרטורה גבוהה מדי?
האם הלחות אינה תקינה?
האם יש יותר מדי או מעט מדי תאורה?
האם אני נותן להם יותר מדי או מעט מדי מזון?
האם אדמת הכבול כבר עייפה וכדאי להחליף אותה?
אולי אני משקה יותר מדי?
התנאים בטרריום הם כאלה:
שלוש נורות DAYLIGHT בעצמה של 23 וואט, שפועלות 12 שעות ביום.
לחות: 35-45 אחוז ביום, 60-70 אחוז במהלך אחר הצהריים והערב, ו - 70-80 אחוז בלילה. (אני יודע שהלחות ביום נמוכה מדי, אני מנסה לחפש דרכים לייצב אותה בלי להעלות יותר מדי)
טמפרטורה: 31-33 מעלות ביום, 26-28 מעלות בלילה.
אני דואג שהצלחות של הדיונאה ושל השופרית תהיינה מלאות עד הסוף כל הזמן ופעם ביום אני משקה את הכדנית כמעט עד לרוויה.
אשמח לעוד הצעות לשיפור הסביבה של הצמחים.
(אם התמונות קטנות מדי או לא ברורות אצלם עוד)
תודה,
גיא