כמה שאלות על חרדון מזוקן

הבנתי שצריך נורת UV וספוט.
את הנורת UV צריכה להיות על כל אורך הטרריום (במקרה של פלורסנט)?
הספוט צריך להיות בצד החם?
הספוט מחליף חימום?או שצריך גם כבל חימום?
כמה זמן הספוט צריך לפעול?כי הבנתי שה UV צריך לפעול 12 שעות.

יש לי כרגע טרריום 50*30 וגובה 40
כמה וואט צריך מהספוט וה UV בשביל טרריום כזה?ומה המחירים של הנורות בוואט זה?
טרריום כזה מספיק לחרדון אחד?ואם לא אז עד איזה גודל זה יספיק לו.?

ובקשר למזון יבש לחרדונים של אקזטורה או כל חברה אחרת שקיימית...מומלץ?
וכמה עולה האוכל הזה?
1. נורת UV בקרינה מדברית (8.0-10.0) היא הכרחית. בטרריום 50 ס"מ אין משמעות אם מדובר בנורה ליניארית (ארוכה) או קומפקט (עם הברגה).את הנורה יש להחליף מידי חצי שנה אפילו שלמראית עין היא עובדת כרגיל.

2. הספוט הוא מקור החימום שתחתיו יושב החרדון ו...מתחרדן :wink:

בקיץ הספוט מושלם למשך היום ובלילה לא צריך חימום. לעומת זאת, בחורף אתה לא יכול להשאיר את הספוט גם בלילה כי זה יפגע במעגל היקיצה-שינה של החיה ולכן צריך גם אמצעי חימום שאינו פולט אור (כבל,משטח,נורה קרמית) ללילה. אני עובד עם משטחים שנמצאים בדיוק מתחת למחסה. כל לילה (שוב,רק בחורף) הספוט נכבה, החרדונים ישר מזדחלים למחסה ושם חמים ונעים להם.

הבעיה היא שאם אתה מקים עכשיו את הטרריום, לקראת החורף תצתרך להוציא את החרדונים את כל הדקורציה ולחרב את כל הטרריום רק בשביל להדביק משטח על הקרקעית (וחיתוך הקל-קר כמובן) או בשביל לשים כבל חימום ולכן בשביל לחסוך בלבול מח אני ממליץ כבר עכשיו לרכוש אמצעי חימום לחורף ולהתקין אותו במקום המיועד(בלי להפעיל כמובן).

הספוט יכול להיות סתם ספוט רגיל (לגודל הטרריום שלך, 60W צריך להספיק) או ספוט נאודיניום שפולט בנוסף UVA וממולץ מאוד כנורת התחרדנות. שים לב, הספוט פולט אך ורק UVA ולא UVB ולכן לא יכול להחליף את נורת ה UV.

מעגל הערות של החרדונים הוא כמעגל אור היום ולכן אני מחבר את הספוט לשעון שבת (25 ש"ח באייס/הום סנטר)ודואג שהספוט ידלק ויכבה בהתאם לשעת הזריחה והשקיעה.

בקשר למחירי נורות, אתה מוזמן לגלוש לאתר שבחתימה ולבדוק בעצמך.

טרריום 50 ס"מ יספיק לבייבי בערך עד גיל שנה וחצי.
במידה ויש זוג, תאלץ לשדרג טרריום כבר בגיל שנה אבל בהחלט ניתן להתחיל עם כזה טרריום.

מזון יבש איכותי לחרדונים מאוד מומלץ ובניסויי האכלה וגדילה שביצעתי, החרדונים שגדלו בקצב הכי מהיר והיו הכי בריאים ופעילים היו החרדונים שגדלו על מזון אקזוטרה כמזון עיקרי.

לצערי הרב, המזון הזה (או כל מזון חרדונים אחר) לא מיובא יותר לארץ :(
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
במידות הנ"ל תוכל לגדל חרדון צעיר עד גיל חצי שנה.
* בגיל שנה וחצי החרדון כבר בוגר וממש לא מתאים למידות הטרריום הנ"ל אפילו לא קרוב לזה, למען האמת מזוקנים אשר מקבלים תנאים טובים בצעירותם כבר מגיעים לגדלים שדורשים החלפה לטרריום במידות של בוגר.
טרריום ס"מ100 אורך על 50ס"מ רוחב ו 50 ס"מ גובה יספיק בשביל מזוקן.