שאלה שמסקרנת אותי

אז קודם כל מזל טוב למנהל הפורום החדש!

עכשיו.. שמעתי שיש לעקרב מין מנגנון התאבדות שהוא הורג את עצמו עם הזנב..
ככה שלמשל אם אתה לוקח עקרב ושם סביבו אש- העקרב רואה שאין לו לאן לברוח ופשוט בא עם הזנב והורג את עצמו...

האם זה נכון??

תודה,
שניר.
כן זה נכון יש כאלה שאומרים עקרב לא ייתן לטורף שלו להרוג אותו.
הוא יכניס את קוץ העוקץ על תוך הראש חזה ואז הוא מתאבד.
אישית לא ניסיתי את זה אבל שתהיה בצבא אתה תיראה שעושים את זה הרבה.
העקרב אינו מחדיר לעצמו ארס אלא פוצע את גולגלתו.
או מנקב את ראותיו.
ארסו של העקרב לא משפיע על עצמו.
לאלבום שלי
למשל עקרב עוקץ עקרב זה לא ישפיע עליו .
מניסיון שאח שלי שם כמה עקרבים ביחד באקווריום גדול
ואני ראיתי במו עניי שני עקרבים ממינים שונים.
במקרה הזה אלה היו נבו ירחו ועבייד כושי שהיו בערך אותו גודל
כמו שאמרתה הם יכולים להרוג את עצמם רק על ידיי קצה העוקץ
או שהם פוצצים לעצמם את הריאות או שתוקעים את קצה העוקץ בראשחזה
ועם פעם משהו ראה שתי עקרבים רבים הוא ראה שהם אוחזים ב"ידיים" שלהם
ועם הזנב הם נלחמים
אני קראתי באתר אחד שהעקרב אינו מיתאבד על ידי עקיצת עצמו היה כתוב שעקרבים המוקפים פשוט מתים מהחום זה כתוב כאן
http://my.area.co.il/view.php?siteid=21676&jet=page&menuid=89009
בואו ונפריד בין הדברים:
דבר ראשון, עקרבים אכן מחוסנים כנגד הארס של בני מינם.
דבר שני, עקרבים אינם עוקצים את עצמם או מתאבדים בדרך כלשהי, זוהי סתם אגדה חסרת ביסוס. בעת הקפת עקרב בלהבות כל שמתרחש הוא מוות, בעקבות חומה של האש והתעוותות גופו. הדבר רק נראה כאילו שזנבו נשלח קדימה על מנת לעקוץ.
אף יותר מכך, אין באפשרותו של עקרב לפגוע ב"ריאותיו " גם אם ירצה, זאת משום שאין לו ריאות, אלא דפדפני נשימה שמיקומם הינו גחוני. דפדפני הנשימה הם קפלי ריקמה העשירים בכלי דם וממוקמים ב"חדרים" קטנים בגחונו של העקרב- אוויר חודר לחלל החדר, החמצן שבו מגיע לידי מגע עם כלי הדם, חודר אליהם ומועבר אל כל חלקי הגוף. אותם כלי הדם אוספים את הפחמן הדו חמצני שנוצר בגוף והוא מועבר חזרה אל דפדפני הריאו והחוצה אל האוויר.
https://he-il.facebook.com/tarantula.pit
דווקא אני חושב שהם כן יכולים לעקוץ ולהרוג את בני מינם.
לא מזמן מצאתי כמה עקרבי נבו-יריחו שהיו בגדלים שונים, מגדול מאוד ועד קטן. החזקתי את כולם בטרריום לא גדול ולאחר זמן מה העקרב הגדול פשוט עקץ את הנבו הקטן ממנו שלאחר יסורים רבים פשוט השתתק ומת, ולא נראה לי כתוצאה מ"ניקוב ריאה" או פצע ב"גולגולת" (פרוקי רגליים, אין להם גולגולת :wink: ).
orshitדווקא אני חושב שהם כן יכולים לעקוץ ולהרוג את בני מינם.
לא מזמן מצאתי כמה עקרבי נבו-יריחו שהיו בגדלים שונים, מגדול מאוד ועד קטן. החזקתי את כולם בטרריום לא גדול ולאחר זמן מה העקרב הגדול פשוט עקץ את הנבו הקטן ממנו שלאחר יסורים רבים פשוט השתתק ומת, ולא נראה לי כתוצאה מ"ניקוב ריאה" או פצע ב"גולגולת" (פרוקי רגליים, אין להם גולגולת :wink: ).
העקרבים כן יכולים להרוג אחד את השני אבל המוות מיתבצע בד"כ בהחדרתו של חוד העוקץ לתוך פיו של העקרב היריב , והעקרב מת כתוצאה של הדקירה באיברים הפנמיים ולא מהעוקץ..

לגבי התאבדות בעקרבים שטויות..אגדות ממש ממש ישנות..זה יתפתח בגלל תנוחה מסוימת במינים מסוימים של עקרבים בה העקרב מניח אתה 'הזנב' על החזה וזה לפעמים נראה כאילו העקרב עוקץ את עצמו..
אני עדיין חושב שהם כן מתים מעקיצה...

רק אתמול הכנסתי נבו יריחו צעיר לטרריום עם הנבו הגדול ונחשו מה, הנבו הגדול אכל אותו אחרי שהוא תפס אותו ודאג להכניס את העוקץ שלו בין החזה לחיבור אחד ממפרקי הרגליים הקדמיות...הנבו הקטן מת. ונאכל 😈
ממש חבל שאתה מאכיל נבו בבן מינו..
אני לא הייתי מיתנגד לקבל אותו ממש חבל..
והעקרב השני מת כנראה כתוצאה ממחיצה של הצבתות הארס לא משפיע..
למה חבל? אם הוא לא היה נאכל הנבו השני היה סובל מתת תזונה :D , אני לא מגדל מזון חי לכן הוא ניזון בעיקר מחרקים שאני מוצא בגינה. במקרה מצאתי את הנבו הקטן בגינה שלי ומחוסר ברירה הוא נידון לטריפה.
לפי דעתי זאת סתם התעללות מיותרת בעל חיים,
למה ללכוד אותם? למה לחרוץ את דינם?
תן לטבע לעשות את שלו!
לפי דעתי,אם אתה אוהב בעלי חיים,אתה רוצה שיהיה להם טוב,
והכי טוב להם בטבע..
צודק..אם ידעת שלא תצליח להאכיל אותו כמו שצריך למה בכלל לכדת אותו?!
סלח לי מאוד, אך אני בהלם מוחלט מכך שנתת במתוכנן לעקרב לאכול בן מינו. התנהגות זו כלל אינה מקובלת עלי ואני מגנה בכל תוקף התנהגות שכזו!
אני מקווה מאוד ששאר המשתמשים באתר לא ילמדו ממך ולא ילכו בעיקבותיך, שכן "מלחמה תוך מינית " או אף קרבות כגון "עקרב כנגד עכשוב " אינם דרכנו ואינם מטרתנו כאשר אנו מגדלים פרוקי רגליים טורפים.
אני מקווה מאוד שזו הייתה מעידה חד פעמית שלא תחזור על עצמה.
אם היית חושב לפני מעשה זה לא היה קורה רק מנסים להסביר לך שזה לא המעשה הכי טוב ולא כדאי לחזור עליו שנית שקול פעולות פעם הבאה...
אני אעשה מה שבא לי ותפסיקו כבר עם השטויות שלכם, מה אתם לוקחים את זה כל כך קשה? עוד מישהו רוצה להגיד לי לשקול את המעשים שלי לפני זה? ואם אני לא אשקול? חלאס אנשים תרגעו קצת, לא כל אחד צריך לחזור על מה שהקודם אמר...
talt, אתה מתבקש שלא להגיב על כל נושא באתר, בעיקר כאשר מדובר בנושאים מלפני זמן רב. עם כל הכבוד על רצונך להגיב, הקפצת עשרות הודעות באתר, תוך כיומיים, אינן תורמות דבר לחברים בו.
זהו גם אני עכשיו לא בטוח לגבי זה שהוא מיתאבד כשיש אש מיסביבו
וכנ"ל חח שמעתי את זה מיסיפורי צבא