כח סוואנה

עמוד 1 מתוך 2
לא יודע איזה גודל טרריום צריך פרט בוגר אבל אני יודע שהם ע-נ-ק-י-י-ם ! ! !
לא לטאה שהייתי מציע למגדל פרטי לגדל, מה גם שאני בספק אם תמצא מישהו שיש לו למכור לך. זו לטאה שצריך בשבילה אישורים מהרט"ג...
דרך אגב, ממה שיצא לי להתעסק איתם יש להם אופי ממש רע והם תמיד אבל תמיד רעבים..
הם תמיד רעבים.. כמו כל לטאות הכח.
כוח סואנא מגיע לגודל של מטר בערך, הם זזים הרבה ודי תקופניים
וזה אומר שצריך טרריום ענק לפחות פי שלוש מהגודל שלו עצמו כדי שיוכל לזוז בחופשיות.
כוח סוואנה צריך טרריום במימדים של 180*90*90 לפחות.

ארי
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

תודה לכולם.
יש מישהו שמוכר פרט צעיר ב-1000 שקל. (אני לא יגיד איפה כי לקח לי זמן למצו).
לגבי התזונה שלהם, אני אישית חשבתי שמה שאנשים מראים ביוטיוב. שהם מאכילים אותם בעכברים, חולדות ,גורי ארנבים, או כל מיני סוגי מכרסמים .ואתה רואה את הלטאות ממש מיתנפלות עליהים, לפי מה שהבנתי מיניב. זה טעות גדולה להאכיל לטאות כאלו במכרסמים ,אתה מבין שהמזון העיקרי שלהם זה חרקים. אז לכן לפני שאתה מביא אחד, הייתי מציע לך קבוצות רבייה גדולות מאוד של תיקנים ניצמדים, תיקני גולגולת, ותיקנים לוחשים, וגם זחלי קמח גדולים.
כן אני יודע רוב בתזונה שלהם זה חרקים, יש לי קבוצה מאוד גדול של ניצמדים (בארך 500 אם לא יותר).
וגם זחלי קמח גדולים יש לי בארך 100 אבל עכשיו אני הבאתי אותם ואני מתחיל להרבות.
אחלה, כמו שרשמתי כדאי שתרבה גם תיקני גולגולת, ולוחשים. ושוב רצוי כמויות ממש גדולות.
ושיהייה בהצלחה:) ותשים תמונות.
הייתי שוקל את זה פעם נוספת במקומך, זה מתאים למגדלים מתקדמים בעלי הרבה נסיון ואמצעים,זו חתיכת אחריות גם מבחינת מזון וגם מבחינת מקום. יש לך כרגע 100 זאופובאסים? בוגר יכול לאכול בשבוע איזה 300 זאופובאסים. ואי אפשר לומר
"יש לי 100 וכרגע אני מרבה" קודם כל תרבה, תראה שיש מחזוריות מבחינת חרקים ורק אז תחשוב על זה, אתה עלול להתקע במצב לא נעים, הייתי מציע לקנות עוד כמה מאות מכל חרק ולהתחיל רבייה מאסיבית, מתרבים?, מצוין, הלאה, עכשיו צריך לדאוג לטרריום רציני, נקודת שיזוף, איזור מחומם, תאורת יו.וי, ויטמינים וכו'..
ולבסוף הרבה השקעת זמן והוצאת כספים והכי חשוב הנאה,

ארי
ארי אמיתי

הבעיה זה שאם אני מביא את הכח אז אני מוכר את הבואה (עניין כספי) ואני לא יודע אם כדי כי הבואה שלי ממש מדהים על הידיים וגם כללי הוא לא מסרב לאכול אף פעם (גם הסוואנה חח) הוא אף פעם לא תקף ולא נשך ואפילו לא נשף.
מה אתה אומר זה שווה למקור את הבואה ולהביא סוואנה? (יש לי הרבה זמן להשקיע בוא).
שמע זו החלטה שלך, אני דווקא הייתי משאיר את הבואה. עם אתה אומר שהוא ממש מקסים, וחמוד. וחוץ מזה אתה מאוד אוהב אות,ו אז תישאר איתו. אבל עם אתה רוצה תמכור .
בואההבעיה זה שאם אני מביא את הכח אז אני מוכר את הבואה (עניין כספי) ואני לא יודע אם כדי כי הבואה שלי ממש מדהים על הידיים וגם כללי הוא לא מסרב לאכול אף פעם (גם הסוואנה חח) הוא אף פעם לא תקף ולא נשך ואפילו לא נשף.
מה אתה אומר זה שווה למקור את הבואה ולהביא סוואנה? (יש לי הרבה זמן להשקיע בוא).
עזוב שווה, זאת ליגה אחרת, טיפול בבואה, זה אפילו לא תחזוקה של שממית מנומרת, ישר לקפוץ לרמה של כוח סוואנה לא נראה לי מתאים בשלב זה.

וגם, במבחינת מוסריות, העקרון של למכור חייה אחת כדי "להחליפה" באחרת לא נראה לי באופן אישי, אבל זאת כבר החלטה שלך.

ארי
ארי אמיתי

עזוב אותך משטויות... יש לך בואה מקסימה שאתה כבר יודע איך לטפל בה והולך לך טוב איתה, קנית בואה תהנה מהבואה אל תחליף אותה על חיה אחרת.. מי אמר שלא תראה משהו אחר ותחליט להחליף את הכוח סוואנה עליו? ומי אמר שתסתדר עם הגידול של הכוח סוואנה?
לדעתי תשאיר את הבואה ותקנה איזה לאופרד או חרדון מזוקן.. תראה איך אתה מסתדר עם ריבוי חרקים והרבה יותר האכלות בשבוע ביחס לבואה.

בהצלחה :wink:
בואה הוא גם נחש לא קטן אבל המזג שלו לא מתקרב לבואה הוא נורא עצבני ורעב, בואה לא יראה בך אוכל כי הוא לא מסוגל לבלוע אותך אבל זאת לא בעייה לסוונה. ומטר זה במקרה הטוב... כמו כן לא הייתי הולך על טרריום זכוכית הוא ישבור אותו רוב הסיכויים תעשה כמו שעושים לאיגואנה, אם יש חצר תעשה חלקה תשים חומה(עץ,בטון) שער עם מנעול ,ושם תשים בית קטן שזה יהיה מחבוא בקיץ לא צריך חימום ולא UV ובחורף תתקין מנורות UV במחבוא וחימום. כך בחשבון שלאיגואנה עושים טרריום יותר ארוך ממנה פי 2 וברוחב שלה (מינימום) וסוונה הרבה יותר פעיל. חוץ מיזה טיפול בנחש לדעתי יותר קל מבלטאה מכיוון שלטאה זקוקה להאכלות דחופות יותר+סידן+ויטמינים ולחלק מהן(ולסוונה) זקוקות לUV+ספוט חימום.
תתחיל עם חרדון מזוקן ותראה עם אתה מסתדר.

נ.ב
אם אין לך גינה הייתי מוותר כבר אכשיו.

בהצלחה :D

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
קימעת עשיתי טעות לימקור אותו מזל שלא מכרתי את הבואה!......
וסתם בכללי לאללה שאמרו לגדל שממיות אז יש לי מנומרת וליפני חודש רחשתי איגואנה חמודה מאוד.
קיצר כמו שההורים שלי אמרים לי שיהיה לי בית אני יביא מה שבה לי חחח
בואהקימעת עשיתי טעות לימקור אותו מזל שלא מכרתי את הבואה!......
וסתם בכללי לאללה שאמרו לגדל שממיות אז יש לי מנומרת וליפני חודש רחשתי איגואנה חמודה מאוד.
קיצר כמו שההורים שלי אמרים לי שיהיה לי בית אני יביא מה שבה לי חחח
כנ"ל 😄

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
אם יש לך איגואנה אז בכלל הייתי מוותר על הכוח. תראה איך אתה מסתדר איתה לאורך השנים ואז אולי תקנה כוח סוואנה.
עמית ברמק
האלבום שלי-
nirgerכמו כן לא הייתי הולך על טרריום זכוכית הוא ישבור אותו רוב הסיכויים
אולי הכח סוואנה יכול לנפץ זכוכית עם הזנב, יש לו הצלפת זנב חזקה.
nirgerבואה הוא גם נחש לא קטן אבל המזג שלו לא מתקרב לבואה הוא נורא עצבני ורעב, בואה לא יראה בך אוכל כי הוא לא מסוגל לבלוע אותך אבל זאת לא בעייה לסוונה. ומטר זה במקרה הטוב... כמו כן לא הייתי הולך על טרריום זכוכית הוא ישבור אותו רוב הסיכויים תעשה כמו שעושים לאיגואנה, אם יש חצר תעשה חלקה תשים חומה(עץ,בטון) שער עם מנעול ,ושם תשים בית קטן שזה יהיה מחבוא בקיץ לא צריך חימום ולא UV ובחורף תתקין מנורות UV במחבוא וחימום. כך בחשבון שלאיגואנה עושים טרריום יותר ארוך ממנה פי 2 וברוחב שלה (מינימום) וסוונה הרבה יותר פעיל. חוץ מיזה טיפול בנחש לדעתי יותר קל מבלטאה מכיוון שלטאה זקוקה להאכלות דחופות יותר+סידן+ויטמינים ולחלק מהן(ולסוונה) זקוקות לUV+ספוט חימום.
תתחיל עם חרדון מזוקן ותראה עם אתה מסתדר.

נ.ב
אם אין לך גינה הייתי מוותר כבר אכשיו.

בהצלחה :D
צר לי ניר, אבל לא, מגדלים רבים מאכלסים כוח סוואנה בטרריום, הכל תלוי בעובי הזכוכית, כמו כן, טרריום במידות שציינתי בהחלט יספיקו לבוגר.(180*90*90)
אין צוררך בבניית כלוב כמו של איגואנה בגינה, איגואה בהחלט דורשת כלוב/טרריום יותר גדול וגבוה.

ארי
ארי אמיתי

הזכוכית שלי היא 0.6 אז ניראה לי שכח קטן לא יצליח לשבור זכוכית כזאת.
אבל זה לא משנה כי אני לא מביא כוח לפחות בתקופה הקרובה.
הבנתי שברי לתת לאיגואנה וולדה כל חודש+ זה נכון?